Friday, August 13, 2010

sorry seems to be the hardest word

penah dengar lagu "sorry seems to be the hardest word" tak? ala versi asal nyayian Elthon John, pehtu di kolborasikan ngan kumpulan Blue. Kalu dihayati lirik lagu tuh memang penuh makna, nak-nak lak bagi sesapa yang ber'situasion' macam lagu tuh kan...
haa meh aku bagi ampa layan lagu yang dimaksudkan tu sat....





*perghh hensem tak hengat donia Simon Lee ngan Duncan James time nih tangkap leleh siot*
haa pasai pa lak aku tetiba bangkitkan lagu tuh ek? Mesti la ada sebabkan kalu tak, takan la benda tuh leh tetiba lalu kat mind aku camtuh ja. Rasa aku da sakitkan ati sesorang, aku tau aku salah tapi aku tak tau cemana nak overcome masalah ni, and aku rasa orang tuh pon tengah merajuk kat aku. Sumtimes ada benda yang aku buat, especially time aku tengah mental memang aku tak sedar yang tindakkan aku tuh da buat orang sekeliling aku kecik aty, ye la aku ni kan selfish, mana sempat nak pikir sal orang len, tapi yang aku tau dan yang aku pasti, aku tak pernah tak amek kesah ngan orang-orang yang aku sayang. Maksudnya mungkin aku nampak macam tak kesah padahal aku kesah kot..haisshh pe aku merepek ni??

tah la susah nak terangkan keadaan sebenar, aku ni bab pujuk-pujuk ni memang fail la...so dengan senang lenangnya aku pon google la nak cari tips-tips pujuk-memujuk ni..jom kita study bab pujuk-memujuk kat bawah ni eh..


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Bagaimana nak pujuk?

Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar

-Adalah lebih mudah berkata benar. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk.

(aiseyymenn aku da bagitau, tapi tu pon selepas kena paksa and untuk nak menggelakkan dari perang dingin berpanjangan meletus...macam tak jalan jaa..okeh next...)

2. Bertolak ansur dan bijak dalam membuat keputusan

-Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah..

(tolak ansur cemana eh?bila da mental mana leh men tolak-tolak ni karang aku melalak lagi baru tau,buat keptusan??i am not a gud decision maker...proceed...)

3. Ucapkan kata-kata “manis”

-Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia “bucuk”, “comot”, “manje” dan sebagainya.

(time tengah serius camni leh ke wat camtuh?sekali dia emo kat aku naya jaa..hish da la aku cuak tengok orang emo2 ni..)

4. Nyanyikan lagu buatnya (kalo suare sedap laa.. kalo sumbang jangan dibuat)

-Ha…tips ini merupakan tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernahkah anda nyanyikan lagu untuk si Dia?

(kekasih?alamak salah tips lak..aku nak cari tips pujuk kawan tengah merajuk la weyh..cemana la tips pujuk kekasih lak ni??patotla satu pon tak ngam..tapi bab nyanyi-nyanyi ni saya suka)

So macam mana eh?perlu dipujuk ke tak ni?hurmm aku ni bukan paa..keras hati sket, as a conclusion aku rasa better aku biar dia tuh kewl down lu, ni kalu aku dok push nanti lagi teruk..ngee aku memang suka biaq-biaq macam ni..ampa jangan follow noo, aku ja yang leh wat camni orang len nahe-nahe..xbleh keyh....

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com


TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: