Sunday, September 5, 2010

.realiti seorang perempuan.

"lu pehal sebok-sebok hal gua tah, lu nak kena maki ngan gua ke? lu penah dengar gua mencarut tak? hape lu ngat gua tak pernah mencarut, then gua tak reti la nak cakap-cakap kotor ni?lu silap beb, gua berani buat hape saja.."

huff kan bagus kalau aku buleh cakap macam tuh kan? yepp realitinya aku memang mengelak dari nak cakap-cakap kotor macam ni, yela i'm a girl, so macam kurang manis bila seorang perempuan, Melayu pulak tuh dengan bangganya terpekik terlolong depan public dok maki-maki bila bercakap. aku memang anti gila ngan puak-puak macam ni. i mean, kalau nak maki pon jangan la depan public, consider la orang lain yang dengar kau dok maki-maki tuh. eventhough maki-maki ni dah jadi nadi dalam setiap percakapan kau, tapi agak-agak la weyh....

aku bukan la suci sangat nak menegur orang-orang yang macam nih tapi dah lama aku perhatikan perempuan-perempuan nowdays gile bangga cakap main lepas ja kalau nak maki pon, dah tuh bukan main kasar bila berbahasa, heyh hello awak tuh perempuan okeh, jaga adab susila sikit jangan nanti orang lebel awak perempuan sundal sudah.

aku tegur ni bukan nak kata aku ni sentiasa menjaga adab percakapan aku, kadang-kadang aku pon ada angin gak, terlepas jugak maki-maki semua nih tapi sekejap je la tak da la sampai nak terbawak bawak dalam percakapan harian, biasanya kalau aku ter-maki sekalipon time tuh aku dah lost control, and aku akan pastikan takan ada orang asing yang terdengar aku mencarut ke maki ke melainkan kawan-kawan rapat aku ja. sepuluh kali ganda lebih bagus dari aku dok mencarut depan pulic kan.

selalunya kalau aku ter-maki,kengkawan aku akan tegur, ha la giler kau, aku tak pernah kot nak ikut sedap mulut aku memaki hamun, and bila dah jadi camtuh mesti la dorang terkejut. ye la Erin Azizan mengamuk kot. bukan nak bangga cerita, tapi ada la one day ni my bestie tegur. time tuh aku memang lost habess la aku pon tak tau cemana buleh terkeluar ayat kotor tuh, and she said " Erin stop it, u jugak yang cakap perempuan tak elok maki-maki and now u pulak yang dok maki-maki orang, ape kes?" terkelu lidah aku cesh terkena aku disitu. ye la aku penah basuh my bestie tuh pasal kes maki-maki la. alhamdulillah dia follow basuhan aku tuh..tup-tup terbalik kes, aku pulak yang dok seronok memaki..memang patot pon dia pakukan aku balik.

lepas dari kes tuh, insaf kot aku. memang betol la perempuan kalau dah mula bercakap kotor memang sangat annoying okeh. macam mana yang aku rasa bila aku dengar orang perempuan cakap kotor macam tuh la public rasa. maaf cakap la bagi aku perempuan yang kuat maki ni tak selayaknya hidop kot. dah kalau hidop pon asyik nak memaki wat hape hidop..ye tak? dari orang dok buat dosa kering mengutuk kau, baik la kau tuh mati aje, tak pon insaf la cepat-cepat yer.


perempuan melayu terakhir..awww~~

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: