Sunday, December 5, 2010

Saya sayang awak!!!




baik. sila geli dengan tajuk diatas!


sebenarnya aku pon geli jugak, tapi ntah jari ni gatal pulak nak menaip tajuk macam tu. sumpah, geli siak. macam nak muntah hijau aku, bila baca balik.


aku rasa ada jerr orang-orang perseorangan yang pasti akan post judul persis seperti aku, tapi akan disertakan dedikasi kepada orang-orang tertentu kan...kan...kan..?


deyy seniri mau ingat lerr, takan la kau nak buat post macam tu, pastu kau nak dedicate kat mak atau bapak kau pulak kan..takan la pulak nak dedicate kat si Meooww yang tak reti baca yang hari-hari hanya tahu nak mencekik jerr kejanya kan.


aku pon kalau baca tajuk yang macam ni, mesty muka akan berkerut and on the spot aku dah buleh tahu cerita apa dia nak post. tak payah baca pon aku dah tau.


sumpah tak jeles, since aku bukan la jenis yang macam tu. tahu tak jenis yang macam mana? ala jenis yang suka-suka nak menunjuk kasih-sayang-rindu-dendam kat merata tempat kat boy/girl memasing. yerrkks!!


selalunya yang jadi terlebih kasih-sayang ni perempuan la kan. ntah aku pelik ah, if ada jerr yang buat macam tu mesti ada sipolan-sipolan yang komen. paling menyampah dia orang akan komen "eeiii comelnya buat post macam ni". erk (?)


persoalannya comel ker? ooo lepas ni kalau nak jadi comel, kena la buat post macam tu eik?


aku rasa, eh silap, silap..bukan rasa la. tapi memang aku tak pernah kot buat benda-benda macam tu kat sesapa yang pernah jadi pasangan aku dulu..ceh bunyi nak hot jerr aku ni.. tade la joking keh, hidop kena banyak mengarut baru la ada life namanya. kau paham tak? kalau tak paham sila baca sekali lagi.


aku ni realistik, if sayang, aku cakap sayang. if aku marah, aku cakap aku marah. tapi benda tu semua aku akan pastikan antara aku dan dia jerr yang tahu, orang luar tak pelru tahu, bagi aku benda macam tu sangat private.


and one more thing segala benda yang aku mengarut kat sini semuanya tentang kawan-kawan aku. tak pernah sekali pon aku aku terover gedik nak cerita pasal boyfriend, kekasih, atau chenta hati aku kat sini.


bukan apa, kekadang ada yang tersalah paham bila baca,dorang ingat aku tulis semua tu pasal boyyfriend aku kot. heh no way lah!!


taktau la lagi lima, enam bulan akan datang bila aku dah terlebih kasih-sayang, bila aku dah nak rasa comel, baru la aku akan buat post-post "Saya sayang awak", "saya rindu dia", "aku dia dan chenta"..and so on..and so on..and so on.....


well tak berani nak cakap lebih, but if possible aku akan sentiasa nak macam ni, tak perlu orang luar tahu pasal relationship aku, to be honest, im single now. aku cakap macam ni, not because aku nak up market or what tapi nak clearkan keadaan.


dulu masa in a relationship pon takde orang tahu. aku ingat lagi 3years ago, Beap penah tanya aku pasal Farid (mantan kekasih hehehe). " hang ni aku tengok bergadoh ka happy ka macam tu jugak, macam takde perasaan pon".


then aku jawab balik "tak semua benda yang jadi dalam hidop kita, boleh share dengan orang, lagipon aku tak reti la nak cerita-cerita pasal benda ni".


aku tak pasti Beap paham ke tak maksud aku tu sebab since dari tu terus dia tak tanya dah pasal boyfriend-boyfiend aku (cewwahh).


moral of the belog hari ni, jangan la show off sangat kasih-sayang tu kat merata-rata tempat. bukan apa, macam mana satu hari nanti, orang yang kau kasih-sayang-rindu-dendam tu tinggalkan kau? atau pon relationship korang putus ditengah jalan? malu kot...memang la orang cakap gasak kau la kesah kau, tapi kau tak malu ke?


errr....sebenarnya aku keterbosanan yang amat sangat ni, sebab tu la aku update belog. masalahnya bosan ke? ntah aku pon macam kurang pasti jerr ngan statement tersebut. bosan kerr? ha ha ha
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

5 comments:

ms.Teddy said...

haha..ak xkesah org nk berkasih sayang di ruang cyber ni..tp klu nk gado2 smpi unket2 hal dlm kain..mmg supermenyampah..

Liquid said...

incek liquid pon sayang jgk.... eh....

erin azizan said...

@miss teddy
ada weh, aku pnah bace kot siap maki hamun bagai, memalukan betul la.

@liquid
eh eh..sila jatuhkan kaseh sayang anda ditempat yg sepatotnya ha ha ha

iKhRam said...

relax..
byk udang byk garam.. byk orang byk ragam..

mungkin miss erin ni jenis yg suka pendam2.. tp ada orang yg suka tunjukkan rasa cinta tu.. tak salah pun die nak buat entry pasal kekasih.. mungkin caranya dia nak menunjukkan kepada kekasih atau orang ramai akan rasa cinta..

bg kita yg suka sorok2 ni.. mungkin tak akan tulis.. tp klau tulis pun apa salahnya.. tanda menghargai..

tntg apa respon orang.. itu no 2 3 4 5 6 7 mungkin yg ke 8.. asalkan kita bgtau dan kita yg rasa cukup lah..

jd perkara ini bukan masalah.. mungkin menjadi masalah kepada yang geli tu.. hahahaha!!

org mnilai kita dari cara kita menulis.. tak semua yang kenal kita luar dan dalam...

erin azizan said...

@ikhram
memang tak slah. ye la sumtimes kita akan rasa menjengkelkan bila baca nilai2 kasih syg terlebih tu, muak.

well tats my opinion la, lagi pon itu hak dorang, i just wrote apa yg i rasa.

freedom of speech kan...he he he

bdw, tenks for ur comment.