Monday, December 13, 2010

rwarr..means I LOVE U.



lets talk about love yeah.


i really value the love i have. you may lost someone or things are not good..but check out your life and realize what love you have. personally i have lots of people who love me including family and friends. think about who love you..family..friends..or pets maybe. there are even people out there who might not really know you, but are caring.


life is worth living, there is love in pretty much everyones life if you pay attention. and dont forget to let those you love know that you love them..and if possible, let them know often!


hopefully after this, no one will ask me bout love,boyfriend or what..i already explain this and I'm sick to watch people meraung macam orang gila bila putus cinta. macam la dah takda orang lain nak sayang kau kan.. lepas tu psiko diri sendiri nak bunuh diri segala..all because of love.stupid!


paling tak buleh blah pandai pulak tanya aku " is it best hidop single?"..homaiiggodd how many times shud i tell you bout this my dear? aku penat dan tersangatlah menyampah nak jawab soalan yang annoying macam ni. walau splohjutakali kau tanya pon jawapan aku tetap sama.


best atau tak best hidop kau, semuanya bergantung kat kau seniri. kalau kau pandai buat hidop kau jadi best maka best la hidop kau. paham tak?? maksud aku kat sini, tak kesah la kau tu single ke double ke yang penting kau pandai create hidop kau. kalau kau berdouble (kapel) pon tapi hidop tak happy, tak best jugak kan? dan kalau kau single, lepas tu pandai pulak kau create-kan life kau bagi jadi best, of cos la life kau akan jadi kalerful.


those yang putus cinta tu please la think positive. aku tau susah, benda yang sama pon penah jadi kat aku and i really know how you feel..sangat sakit bukan? aku tak tau la apa sebabnya ada sesetengah orang yang sangat desperate, lepas jep putus cinta, terus cari cinta baru..kalau cinta kau tu suci murni takpa..jangan nanti last-last jadi rebound love sudah. buat seksa hidop orang jep.


ini pandangan aku. kalau betul kita nak bercinta, cuba cari cinta yang sejati. maksudnya disini let it come naturally. tak perlu dipaksa. kadang-kadang kau ni hadap sangat nak bercinta, jadi sapa yang kau jumpa terus angkat jadi partner, bila dah tak da keserasian, mula la bergadoh..tu yang jadi putus-kapel-putus-kapel tu.


bagi aku kes putus-kapel-putus-kapel ni tak elok tau. ye la sekarang ni kau dengan si dia tak da pape ikatan, buleh la main lafaz.."kita dah tak serasi, jom break!" lantak kau la kalau nak break berjuta kali pon, tapi macam mana pulak kalau kau tu dengan si dia dah betol-betol halal dari sisi agama? takan nak bawak perangai lama time kapel lagi kot?


benda ni orang akan kata.."ala time kapel tak sama beb, ni dah kawen la, pandai-pandai la handle" ha..kepala hangguk kau handle..ingat apa handle basikal nak lain-lain? tak weh tak..benda kalau dah selalu sangat buat akan jadi habit ok. kalau dulu time kapel gadoh sikit mintak break, tak mustahil kalau dah kawen pon bole jepp jadi benda yang sama.


amek contoh terdekat, masa kecikkecik dulu bila tengok orang melatah..hari-hari pulak tu..of cos la kita pon macam nak terikut-ikut jugak kan? tapi parents kita buat apa? dia marah kita kan... sebab apa? sebab kalau terikut-ikut melatah..nanti jadi habit. bila dah jadi habit, kita akan buat selalu.


jadi pasni tolong la jangan jadikan putus-kapel-putus-kapel ni macam budaya hidop pulak yerr. aku memang kering hati, kalau nak putus tu putus jerr terus tak payah nak gedik re-kapel balik. itu prinsip aku. tak perlu nak kenang benda-benda yang dah lepas.


satu jerr yang aku pegang dari dulu sampai hari ni. kalau la aku dan cinta hatiku (cewwahhh) dah memang tak dijodohkan bersama, duduk pi la sebelah menyebelah pon..tetap takan dapat bersama. tapi....kalau aku dan cinta hatiku tu memang dah ALLAH tulis jodoh aku dengan dia, walau kami terpisah sejauh tujuh lautan pon, tetap akan disatukan nanti, InsyaALLAH.




maafla aku ni tak pandai sangat, sekolah pon takat lepas upsr jep kalau pendapat atau karangan aku ni tak betui jangan la amek ikhtibar..semua yang aku state kat sini based on apa yang aku rasa. setiap orang pandangan lain-lain beb.


and i hate to talk about love!dayyyyummmmm!


chiao!


NotaKaki : teringin nak masuk rumah hantu kat pesta, hari tu tak masuk pon...Incik Bmw, jangan balik putra lagi kita gi pesta nak???miahahhahaha.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

4 comments:

Syafiq Rosli said...

love can be ok
love can be ko..:)

erin azizan said...

yess..all we have to do is, love the one who really love us

msTeddy said...

paling penting jgn terbawak2 dgn perasaan tu..fikir biar panjang cket.

Liquid said...

betui3. kalo ade jodoh tak kemana kan =)