Monday, April 4, 2011

Hilang sudah kemacho-an, bila petang tadi terheksiden dengan si pembawak moto besar.

04/04/2011


hari ni memang hari sejarah tercipta la gamaknya. for the first time aku blah dari assembly macam tu ja. bukan nak biadap, just rasa tak selesa sangat-sangat. sebab? malas la aku nak cakap. mujur dalam bilik guru ada Punitha tengah dok buat preparation untuk observation pagi ni, at least tak da la aku terperuk sorang-sorang kat situ.


habis bab kat sekolah, timbul lagi satu bab kat tempat tuition pulak. masa on the way nak pegi tuition tadi sekali lagi aku terheksiden. dah nasib aku kot dari dulu sampai sekarang asyik orang ja dok langgaq aku. sumpah tak paham, awat la depa suka dok langgaq aku tak tau.


pelik lagi hairan dan bertambah ajaib, aku langsung tak nampak apa-apa masa aku nak belok masuk simpang. tuptup ja bila tengok cermin dah nampak ada moto besaq jatuh. aku time tu dah cuak habis ah. terus tarik handbreak. dengan terketaq-ketaq aku bukak pintu keta terus pi tengok si pembawak moto yang jatuh tergedebuk kat atas jalan tu.


lepas tu mula la orang pon ramai-ramai mai nak tolong. nak harap aku sorang angkat moto besaq dia tu memang tak terangkat la jawab nya. dah la aku pon time tu tengah dok lost, sejuk habeh kaki tangan. hilang macho gua beb!. then ada la sorang lelaki ni offer aku wheter nak call ambulance ke tak sebab si pembawak moto tu macam cedera tak boleh nak jalan. boleh tak aku cakap kat lelaki tu nanti sat, keta saya tu macam mana. time tu memang aku dah ketaq lutut dah bila dari jauh aku nampak ada scratch besar yang maha dalam kat keta aku.


macam nak nangis wooh tengok. dah la baru ja habes riban-riban nak ngecat pastu jadi lagik. sapa tak meroyan kan kalau tengok macam tu. lepas tu aku mintak lelaki tadi call abah aku. kebetulan aku cam uniform resque yang dia pakai. mujur ah dia kenai abah aku(actually abah aku salah sorang pegawai kat resque tu so sebab tu la lelaki tu kenai kot). lupa pulak aku nak say thaks kat lelaki tadi. dah la dia teman sampai abah aku mai baru dia blah, aku pulak dok layan sayu tak habeh-habeh.


sumpah aku tak kan lupa kali ni punya heksiden. dah la sorang-sorang aku ja tadi. memang gelabah la. pakcik-pakcik yang ada kat tempat heksiden tadi memang terbaik la. depa banyak tenangkan aku kot. sepanjang 6tahun aku pegang lesen, ni la first time aku kena. memang lost gila la T_____T.



so the gud news is si pembawak moto tu akan bayar ganti rugi keta aku. and the bad news is lepas ni aku nak pi sekolah and tuition macam mana? kena naik moto ke?




T_________________T.


NotaKakiErin : tenks beb, for always there when I need You.




TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

14 comments:

MOFASAD said...

gambaq takde?

Erin Azizan said...

@farid
tak do la...tangan parkinson tadi tak sempat nak snap.

HajarRasdi [BdkKck] said...

alhamdulillah terselamat.. ish3. berhati-hati di jalan raya.. tengok jalan sebelum melintas.. haha.. mcm iklan plak dah..=p

angah said...

iswara keta kebal la..hahahah

Farhana Jafri said...

adoi sianny.. nsib ad yg tmankan.. ksian gax kat pembawak moto tu tp spe soh creless sgt.. kn dh xpsai ja~~ sbaq na~~

jemput singgah ANASAURUS :)

FarAh AmiRa said...

wah....haisey men....cmna tu???sebbek erin xdak pape

Pakcu said...

awat adik p belah orang? isk3~

Erin Azizan said...

@hajar
uih,,,buleh jadi sales girl la hajar ni..dok buat iklan2 pulak..hahaha

Erin Azizan said...

@angah
kebal la sangat...calar kot...sakit jiwa ah tengok

Erin Azizan said...

@farhana
tu la pasai len kali jgn la dok ikot blkg keta rapat2 sgt tegk kan dah heksiden.

Erin Azizan said...

@farah amira
saya kan rockers...mna buleh jadi apa2..heheh

Erin Azizan said...

@along
ish mencik la along ni....kat org kata depa yang langgaq orang...bukan org pi langgaq depa...tak paham konsep tau.

hadiee said...

wiwwiiitt. padan mu....? ka kahkahkahkah

Erin Azizan said...

@hadiee
tak baik kata lagu tu...lalalalala