Wednesday, August 3, 2011

Sejauh Mana Kita Mampu Bertahan?


lately ni tanggapan aku tentang relationship yang yang sengaja di show off kan depan public memang sangat poor la. ok aku tau bahasa aku ni bahasa alien tak semua boleh paham la kan. ok secara ringkasnya macam ni la yeh dari dulu sampai sekarang aku agak berpikiran taboo sikit pada pihak-pihak yang suka menghebahkan status relationship mereka. aku tak nak sentuh pihak mana dan opkos lah perkara ini takdak kena mengena langsung dengan sesapa yang pemes kat Malaysia ni.




kadang-kadang aku terpikir, betul ka apa yang dorang show off tu benar-benar terjadi atau pon dorang sengaja nak reka cerita bahagia depan kawan-kawan? hakikatnya hubungan dorang tu dah tak sehaluan pon? most of people yang invovle dengan relationship yang macam ni selalu sangat berakhir dengan perpisahan. memang la jodoh tu ditangan Allah. tapi adakah kita sebagai manusia patot kah nak tunjuk kemesraan atau kebahagiaan kita depan kawan-kawan sedangkan kita tak mempunyai ikatan yang kukuh pon..lain la kalau dah bersuami isteri.




honestly, dari dulu sampai sekarang aku memang tak selesa sangat lah nak berdiscuss tentang pasangan hidop atau tentang hubungan aku dengan mana-mana lelaki. memang payah aku nak bukak mulut cerita, unless kalau orang tanya tak berhenti baru la aku cerita atau mengaku ja mana yang patot. dan aku sangat-sangat pantang kalau ada yang dok tanya pasal benda ni. entah la mungkin aku lebih senang kot cerita personal life dirahsiakan..bukan apa aku perempuan dan aku rasa sebagai budak perempuan memang selayaknya la hal-hal yang macam ni jadi rahsia..lantak la orang nak kata aku kuno ka apa yang penting aku happy dengan cara hidop aku dan aku jujur dengan apa yang ada dalam hati dah cukup kot.



aku just nak bernasihat sikit ja, kalau buleh peliss lah kawan-kawan tolong jangan show off kan sangat status anda, bukan apa..takot-takot nanti ramai pulak yang berdengki dari yang merestui. 


NotaKakiErin : jujurlah dengan perasaan anda!



TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

6 comments:

aimie amalina said...

weeeee
betoool!
saya suke
cukup kite, dia, Tuhan yg tawu an =)

siti kektus said...

bila hati gembira, dia pon nak orang lain merasainya. mungkin lah. hehe :p

AnAk dEneSor said...

toi3..lagi2 ngan org yg x rapat..mmg x citer la

ArulchelseA said...

kdg2 memang sush nk bertahan..tp trpaksa paksa diri ..biarkn lah dia bhgia dgn insan yg dia suka.. kecewa memang kecewa ni ..tp pada dia terpaksa bersama kita buat apa kan..

*apa aku merepek2 ni..mintk maaf ye..

mikro_kokus said...

Betui2........ status kita biarlah rahsia...heee~

H Y D E said...

amboi pendapat