Wednesday, October 12, 2011

Dari Sekolah Ke Kedai Mamak..




kes kes kes....dimulakan dengan gelakkan yang sopan atas kesilapan diri sendiri. well semalam aku da post entry NI. actually ada sedikit ralat yerr pasal tarikh tu. bukan 10/11 tarikh aku lapor diri tu tapi tarikh 11/10...ala sikit jerr kan salahnya tak effect gempa bumi pon kan? so maknanya aku lapor diri hari ni and terus memecutkan diri ke sekolah baru tadi tepat pada puku 8.14 pagi waktu Malaysia.




hari ni aku tak da la mengajar sangat. lagipon next week sekolah tu dah start exam so aku just masuk perabeh apa yang patot ja la. hari ni baru 2 kelas yang aku attend. perkara utama yang aku notice pasal budak-budak cina ni..depa kuat minum air. sorang bawak sebotol besar air. kalau habes dorang akan minta izin pegi topup air tu. aku tak sure la pulak dari mana depa topup tu..mungkin sekolah ada provide la kot. mungkin depa ni dah di ajar berbudaya banyak minum air kosong agaknya. berbanding ngan student Melayu berapa ketul sangat la yang nak bawak botol air pegi sekolah kan.itu pon kadang-kadang air tu tak habes pon.




sekolah tu kalau tak salah aku cuma ada 3orang guru Melayu. 2 guru perempuan dan sorang guru lelaki. biasa la sekolah jenis kebangsaan kan normally memang macam ni la ratio dia kot sama macam sekolah kebangsaan la jugak. untuk hari ni aku tak sempat lagi pon nak beramas mesra dengan guru-guru cina yang lain. hopefully esok lebih baik dari hari ni.




petang tadi jugak aku pegi amek Kek Lapis Kulim yang dibuat khas oleh kakak misteri. errr bukan aku pegi amek sangat pon..Mikro yang hantar sebenarnya. okay bertuah rasanya ada ex-boyferen yang baik hati macam Incik Mikro ni. kalau nak tau dah dua hari beliau usung kek lapis tu dari rumah beliau ke ofis. baru hari ni aku boleh merasa kek tu ahaha. Kek Lapis Kulim tuh memang superb..dah la kalerful siap buleh mengeluarkan bau-bauan yang menyenangkan hidung kot. sapa nak buleh la menempah kepada kakak misteri yerr...tu pon kalau beliau berkenan nak buat la...kalau tak, gigit jari la ampa. ai dapat free ajerr sebab kakak misteri memang nak buat kat ai pon kan...*lalalala




Robert Pattinson tengah online kat kedai mamak...kes kes kes..



yang berkuah tu aku punya pinggan..licin selicin licinya pinggan aku except kuah kari tu je la. tak reti ah nak makan roti pisang cicah kuah...pelik.



Julia Robert dengan Kek Lapis Kulim..wahh ada gaya ni buleh la ai jadi duta Kek Lapis Kulim lepas ni...



balik dari jumpa ngan Incik ex-boyferen aku terus keluar pegi Jusco ngan my family pulak. pusing seround dua pastu terus pegi Route69 sebab mak aku nak makan kat situ....so sekarang ni aku baru ja sampai rumah. dah rasa mengantuks tahap superman dah. mata ni macam ada gam asik nak terkatup ja...so guys till we meet again yaa....buibui!




NotaKakiErin : to my sayang yang nak travel ke Sabah esok...do take care of yourself okeh. Makcik Haslina pesan jaga diri kat tempat orang..hew hew hew.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

1 comment:

mikro_kokus said...

TEDIAA......untung kan ada ex-boyfriend mcm I...... :P