Friday, December 30, 2011

Kesalahan Ombak Rindu.



oh mannnn...serius akibat terlalu lama sangat biaq belog tak berupdate sekarang ni aku jadi macam sakai jaa tak reti dah nak berinteraksi dengan belog sendiri. well honestly aku update pon sebab ada yang mendesak...okay mendesak yerr tuan-tuan dan puan-puan siap merayu-rayu lagik tau...ahaha..ok part merayu tu tipu jaa..but someone did request me suruh update...alasannya tatkala bosan boleh jugak beliau baca belog aku...so dear this is for you okeh..=)





hemm secara jujurnya aku nak mengaku la yerr aku baru ja selesai mengkhatamkan movie Ombak Rindu semalam. and it is true aku tak pegi panggung pon untuk tengok movie tu...at first im kinda excited to watch dat muvie kat panggung siap dah berangan lagi nak jadi antara yang terfirst tengok cita tu...malangnya pabila aku terkenangkan balik movie Lagenda Budak Setan (LBS) yang di adaptasi dari novel yang juga menggunakan judul yang sama maka terus aku memampossskan niat iteww di dalam sanubari..kekecewaan lalu masih menghantui ku...oh aku memang suka guna bahasa pelik-pelik bila tak tau nak type part yang seterusnya...



bagi aku Ombak Rindu punya movie ni sangatlah better dari LBS yang huru hara tuh..I mean sentuhan dia menjadik la jugak.. mula-mula aku takut jugak ah kot-kot la novel agung ni  hancur bila jadi muvie tapi bila dah tengok aku rasa puas hati lah jugak...cuma yang tak bestnya sepanjang 2jam muvie berjalan aku langsung tak buleh nak menitiskan ayaq mata..aku tak paham kenapa. dari movie review yang aku baca semua orang kata cerita ni cerita sarat ayaq mata la jadah semua tuh. tapi aku langsung takdak feeling nak sendu pon..apa kes weh? ke aku ni sebenarnya dah kurang sensetif dengan emosi sendiri?tak paham....



okay at the same time while watching this movie aku dapat jugak ah tangkap kesalahan shot yang dibuat team Ombak Rindu..salah satunya macam yang kat bawah ni la.






gambar bahagian atas:

masa ni Hariz tengah kejar Izzah sebab nak explain yang dia tak sengaja pukul Izzah sebab dia ingatkan Izzah pregnant. time ni jugak air laut masih surut lagi sebab tak cecah kaki Izzah dengan Hariz. 


gambar bahagian bawah :

masa ni Hariz dah selesai confess feeling dia kat Izzah..and masa ni jugak lah kita buleh nampak yang air laut dah mula pasang sebab kawasan berbatu yang dorang duduk tu dah mula penuh dengan air laut....perghhh lama gilakkk Hariz confess feeling kat Izzah kan...keh keh keh.



dan untuk kesalahan shot yang seterusnya biarlah Goof Spot yang pakar mendedahkannya nanti. overall Ombak Rindu team did a great job..tahniah!


so i guess sampai kat sini jerr lah dulu...next time ada gud-gud story aku update lagi...till then, gudbye!



NotaKakiErin : tak sabar nak tengok cerr Bicara Hati by Damya Hanna pulak!



TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

Adib said...

aku rasa aku tgk cte ni 8 kali erin..haha.. tv depan cubicle aku pasang cite ni..tp cite ni tak tacing langsung..xtau lah myb sbb aku tgk xde suara..

emy|farid said...

tak tgk lagi, tpi novel dia bca dah.....

Ain Dzaya said...

tapi kalau dia betul2 adaptasi cerita jalan cerita novel ..even sampai muvi bersiri2 mesti besk n lagi syiok en..=0