Monday, March 28, 2011

Terima kaseh yaww, nanti-nanti bagi la petik ais pulak yaww.

yaww yaww...bertemu lagi kita dalam segmen "mari merosakkan bahasa" bersama hos jemputan anda pada minggu ini Erin Si Kuat Keyaw. let's cekidout yaww!


ok..aku tau, intro macam bonggaks je kan. nak buat macam mana minggu ni terlampau kurang sangat kasih sayang sebab tu la otak pon dah macam nak mereng ke 45 darjah Barat pulak..."depa-depa" dok riuh tapi tak pedulik pon kat chek..sian chek kan..sekali lagi aku bagi statement raih simpati, tima kasih.


well anyway, entry ni sepatotnya aku post dua hari yang lepas, tapi atas sebab-sebab tertentu yang agak important dan setelah bermusyawarah dari hati ke hati maka aku decide nak buat entry ni hari ni. sorry lambat.


bukan nak bercerita pasal gathering lepas (takde makna-nya nak cerita bukan aku pi pon) atau nak cerita pasal meeting tu (d*#$ aku tak pi gathering sebab meeting ok!) just nak war-warkan kat seluruh pelosok alam yang aku dah dapat award follower bertuah dari Cik Puan Jelita lagi Gojes Maira Queen (pilih la yang mana kau suka Maira oii Cik or Puan..both also can). tenkiu sesangat Maira. sebab rajin pulak kau nak buat award-award segala ni. orang dah nak kasi kan...kita bedal ajer, FYI this is my first award jugak la yeh..aku just nk cakap yang benda pertama ni selalunya kita tak mudah lupa.



simple but nice yaww



as far as I know, Maira (is it okay if I call U Maira?) dah siapkan award ni dah lama. cuma penerima bertuahnya aja yang belum muncul-muncul lagik. dah ditakdirkan pada suatu hari yang indah lagi best, aku secara tak sengaja ter-jadi follower si Maira ni...okok the truth is Maira visit aku dulu and then she left her footprints dalam shoutbox aku. dah jadi kebiasaan aku kalau ada orang tinggal jejak mesti ah aku cari balik, lepas parking seround dua kat belog dia..aku rasa "wow" best aaaaaaaa belog ni then terus follow. haaa macam tu la al-kesahnya...ok tak payah nak kutuk-kutuk eh aku tau, teknik penceritaan aku sangat over.


by the way, sesapa yang teringin nak merasa pengalaman "wow" yang aku cerita tadi, boleh la parking seround dua kat belog si Maira Queen ni ya...




kbai.

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Thursday, March 24, 2011

Aku Obses Dengan ADAM.

ADAM....


cuba bagiatau kat aku, dalam hati wanita mana yang tak tergugat perasaannya apabila dikaitkan dengan ADAM. tanya lah pada mereka yang sedang hangat bermadu asmara dengan  ADAM, apakah yang paling terpenting dalam hidopnya saat itu? pasti jawapannya adalah ADAM......ADAM......dan ADAM......


aku pon macam tu jugak..walaupon sekarang AARON yang bertakhta dihati namun ADAM tetap takan aku lupa sampai bila-bila. kadang-kadang rasa macam tak sempurna jaa hidop bila tak mendengar perkataan ADAM. selama hidop ni dah banyak kali sangat aku terkait ngan ADAM. kadang-kadang..sampai terpikir, kalau dah ada zuriat nanti tidak dapat tidak, pasti nama ADAM akan aku abadikan padanya.


ok. sebenarnya aku pun kurang pasti, apa kebenda la yang aku dok merepek ni enn.. tapi yang pastinya aku suka sangat ngan ADAM. obses tahap gaban pon ada. aku pantang gila kalau orang dok sebut-sebut pasai ADAM mesti aku nak kena siasat kali ni ADAM mana pulak. mesti ampa nak tau enn sapa ADAM aku? sorry AARON, kau bukan yang pertama.


mai chek nak tunjuk ADAM-adam yang dah berjaya mengetuk pintu hati chek.



1. Aku Darah Anak Malaysia (A.D.A.M)

ADAM ni la antara pencetus aku minat kat novel Ramlee Awang Murshid. aku start baca novel-novel RAM pon sebab aku tertarik ngan title A.D.A.M ni..since dari tu..terus jadi peminat RAM pula...saaaayyaaaagggg ADAM !


2. Adam & Hawa


yang ini pon aku buat aku rasa macam nak obsess gila ngan ADAM. watak utama dalam nvel Adam Hawa..cuba ah baca sumpah bagus banget karya nya..


3. Adam Boy


ok, sapa yang baca kesah LBS nk sampai habis mesti tau sapa Adam Boy yang aku maksudkan. walaupon watak dia tak dak la sebesaq watak Kasyah tapi enn aku tetap rasa Adam Boy satu watak yang sangat interesting...actually Adam Boy ni anak Kasyah ngan Katerina. dan dalam novel ni Adam Boy masih kecik lagi..tak dak satu pon dialog Adam Boy yang terselit kat novel tu. disebabkan dia Adam Boy aku tetap obsess walaupon tak banyak cerita pasai dia.


4. Adam Danish



aku tak pasti la kan..pasaipa aku obsess sangat ngan Adam Danish ni kat tution center. Adam pulak cam bajet best je enn..malu-malu tapi mau...=)


5. Adam anak Asmara.


ok ni yang tak boleh blah..Adam si anak Asmara ni pon aku rasa macam best HAHAHA terpaut hati pulak kat ADAM ni comey woooo..


sebenarnya banyak lagi ADAM-adam yang aku suka. malas nak state banyak-banyak dah. aku cuma nak highlight kan kat sini, walaupon kau tu penjual satey ditepi jalan atau penebas rumput di rumah orang atau pencuci tingkap di bangunan-bangunan, kau tetap akan jadi sorang yang gah dimata aku kalau nama kau ADAM! bagi aku orang yang nama ADAM ni ada aura tersendiri ah...sebab tu la kalau boleh aku nak letak nama anak aku nanti dengan nama ADAM. ADAM Lambert tu tak termasuk dalam senarai ok.




NotaKakiErin : Nama Adam Haris pon sedap jugak enn...


TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

My life as a Teacher #2



dulu aku tak suka nak on chat kat fb sebab aku tak suka orang dok chat ngan aku. kalau aku on fb pon selalunya aku akan make sure yang aku akan offline chat.


baru ja duatigahari ni aku online balik. well takdak reason yang kukuh pon aku online chat sebenarnya..just saja-saja.


suddenly tadi, before aku nak offline, one of my ex-student meng-hai-kan aku kat chat tu. layan jela ann. aku pon dah lama gila tak jumpak depa.



ABAIKAN TYPO disitu
she's one of my peberet student jugak la..acctually aku sayang semua kot kat budak SKP sebab depa tu anak murid pertama aku.


boleh tak dia pulak yang tolong sampaikan rindu si Wan Asyraf ni kat aku? hahah nak tergelak pon ada. seingat aku la kan, Asyraf ni selalu kot kena tarik telinga ngan aku sebab banyak mulut pastu suka buat kecoh dalam kelas. everytime masuk ja kelas depa mesti aku kena main kejar-kejar seround dua dulu then baru buleh start P&P.


aduhh ni yang buat kenangan lama di SKP terimbau balik ni. seriyes weh..rindu sesangat kat depa semua. kalau la ada masa teringin kot nak visit budak-budak ni.


apapon jugak aku harap budak-budak ni semua akan perform dalam study. depa ni pon dah darjah 6, tahun ni, calon UPSR 2011 pulak tu. harap depa dapat ulang sejarah gempak dalam result UPSR macam calon-calon tahun lepas.



ni budak darjah 6tahun lepas kecuali yang tak pakai uniform sekolah tu eh


akhir kata.....huwaaaa t_______________t Cikgu pon rindu kat ampa semua!!!





TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Wednesday, March 23, 2011

Aku memang dengki sangat-sangat ngan KBU ni.





sumpah aku memang dengki!


tak tau pasai pa rasa macam nak pi letupkan ja venue untuk gath KBU kali ni. biaq semua pon tak payah nak attend gath tu. kalau la tindakkan membeli bom tu legal kat Malaysia ni, mau la jugak angkut buang 2kati habuan nak main letup-letup hari tu.


semalam ada la jugak aku survey kat KBU sapa yang tak pi. bukan pa..aku dengki la jugak (aku memang suka dengki) depa pakat dok ghairah sembang pasai gath Sabtu ni..yang aku dok terkelip-kelip baca post depa..rasa panas semacam ja..tak buleh jadi kot, tu yang tanya sapa yang takpi..ghupenyee(perok la pulok) ada jugak yang tak pi...oh senaseb sungguh mereka iteww dengan saya yang suka mendengki ini.


sejam dua jugak la dok pom-pang-pom-pang dalam grup semalam..sampai ada pulak yang suggest nak buath gath untuk mereka-meraka yang tak dapat join kali ni, yang nak naik cruise pusing Pulau Pangkor, Pulau Tioman, Pulau Sapi..and back to Pulau Pinang pon ada jugak..tapi malangnya..terlalu demanding pulak la kan..nak naik cruise segala..unless kalau ada orang support boleh la kan...tunggu aku support gamaknya tua dulu la ampa..baru boleh kot merasa ke-support-an dari aku. ok perosak bahasa sudah tiba.


ok..takpa la nak buat macam mana kan tak boleh join kali ni tak dak rezeki kot. walaumacam manapon mai aku nak bagi info kaw-kaw kat ampa naaa..gath KBU kali ni agak unik sikit sebab ada ANAK-ANAK YATIM dari Rumah Sinaran Kasih akan join. personally la kan..aku rasa interesting gilaaaaa aaaa benda ni. ya ah..dalam banyak-banyak gath, jarang ada orang buat benda-benda macam ni kan. selalunya kalau sebut pasai gath aja..mesti benda-benda tipikal macam main boling, makan-makan, berkenal-kenalan..makan-makan lagi sekali..balik-balik tu ja yang depa dok selalu buat pon.


tapi KBU agak lain ann ada siap ada anak-anak yatim join lagi. ni la yang orang dok kata..berhibur sambil beramal..dalam-dalam dok seronok-seronok pon masih jugak ingat kat depa-depa yang kurang kan..thumbs up la sapa yang bagi idea ni. those yang free hari tu please join this gath ok..show your support..bukan selalu nak buat benda-benda lagu ni..kalau dah pi nanti tolong la jangan tangkap gambaq banyak-banyak kalau boleh jangan upload pon..bukan apa..nanti aku dengki lagi!!!!huwaaaa...t______________t

 

well, sebagai orang yang sangat dengki memang aku rasa dengki sangat-sangat ngan depa yang join benda ni. aku ponnnnn teringin nak pi juga sebenarnya..tapi disebabkan ada meeting hari tu..terpaksa la melupakan niat murni lagi tulus suci aku tu. acctually aku ni bukan la pendengki sangat kan kan kan.?....so, those yang tak boleh nak join gath on that day tu pasai apa eh? mai la share story ngan aku...mai..mai..mai..


Click on that banner untuk ke link yang sepatotnya.



NotaKakiErin : agak-agak ann kalau aku pakai BOMB POP nak letupkan venue gath tu ok tak?






TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Saya perlukan 48jam untuk satu hari.

PELIK,


tersangatlah pelik. aku tak paham kenapa sekarang aku rasa setiap hari macam dikejar sesuatu. bukan hantu atau jembalang, tapi masa yang menuntut untuk dipertimbang.


wah sudah pandai bermadah pulak sekarang ni ye. sumpah aku cakap yang sekarang ni aku sangat-sangat memerlukan masa yang panjang untuk satu hari. 24jam satu hari memang sangat-sangat tak cukup. banyak yang patot aku setelkan dalam masa 24jam tu. celik aja bijik mata dari pukul 6pagi maka segala pergerakkan body dah di-set untuk menyiapkan semua kerja non-stop. waktu rehat cuma ada masa nak tidoq ja. tu pon selalu sangat tidoq lewat. pukul 1 baru la boleh nak rest. 5jam untuk rehat...agak tak cukup sebenarnya. bagi aku la.


kadang aku terpikir, munkin Tuhan mahu aku lebih menghargai waktu agaknya. apapon jugak, aku tak pernah menyesal dengan apa yang aku pilih. ini yang aku mahu, jadi aku patot terima semua benda. yang penting lakukan kerja dengan penuh tanggungjawab dan ikhlas.




semoga ALLAH akan sentiasa mempermudahkan segala urusan aku.



NotaKakiErin : sangat tension..perlukan "sumthing" untuk lepas tension.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Monday, March 21, 2011

My life as a Teacher!

tak boleh nak poyo lagi ke tajuk tu eh?


boleh...boleh...kang kalau aku letak tajuk yang lagi poyo tahap gaban, ada pulak yang masuk hospital sebab muntah hijau berbaldi-baldi kot.


yapp (bukan Yap Ah Loy ok!) hari ni hari pertama bukak sekolah lepas cuti seminggu. duhh hari pertama, mesti la rasa malas-malas tu berleluasa kot. dan of course la jugak rutin harian dah back to normal balik..pagi ke sekolah, petang di tuition center. dengan rasa yang agak keterpaksaan aku ucapkan gudbye kat hidop yang heaven selama seminggu yang lepas. sobss sobss...


before cuti hari tu aku dah war-war-kan kat Punitha yang aku nak tidoq aja masa cuti ni, sebab aku selalu tak cukup tidoq. and then hari ni nampak-nampak ja muka aku, terus Punitha tanya.."amacam cuti seminggu,puas tido tak?" aiii Punitha ni..dia buat ayat pertanyaan ke ayat penyata? ghasakla..dengan rasa yang megah, aku cakap kat dia..puas sangat-sangat. heaven oohh. rasa nak cuti lagi la. hehehehe


habes assembly (hari ni kan hari Isnin wajib assembly kot) terus aku gerak masuk kelas (ok, hari-hari kelas aku stat masa FIRST period, terbaekk ann?). as expected la budak-budak pon macam dalam mood cuti lagi, so hari ni aku malas la nak pom-pang-pom-pang banyak-banyak, sekadar recall balik topic yang lama pastu buat disscussion dalam kelas.


naseb la hari ni banyak waktu free, sempat la aku prepare untuk nak test students LINUS besok. acctually aku macam blurr sikit hari ni, maklumla dah cuti lama kan..beku pulak otak rasanya, pegang itu tak kena pegang ini tak kena. memang blurr sungguh la.


well, sebenarnya aku agak happy jugak la hari ni sebab dapat feedback yang unexpected dari students. acctually selama aku dok jadi Cikgu math ni, aku terpaksa jadi lebih serius. aku dok rasa mesti bebudak semua meluat kat aku. nak buat macam mana aku ni mana la ada experience nak ajaq math kat budak-budak, kalau bagi subject sains tu boleh la aku handle..ni math..subject mengira kot, subject yang banyak budak-budak meluat kot...aku ni lagi la tension kot, takot benda yang aku ajaq tak deliver kat dorang.


tapi tadi aku dah lega sesangat bila Cikgu Salwana bagitau aku yang bebudak semua suka cara aku ajar kat dorang. boleh tak dorang cakap kat cikgu Salwana yang dorang dah mula minat subject math since aku mengajar kat situ..lepas ni bila aku dah tak da, mesti dorang akan benci math balik sebab cikgu yang sepatotnya ajar math tu garang. perghh...aku pelik betol aaa bebudak ni. selama ni yang aku dok menjerit-jerit, menengking-nengking sampai bergegar bangunan tu, tak cukup garang ke? ke dorang nak aku bertukar jadi Incredible Hulk dulu baru dorang nak kata aku ni garang?






pemandangan sekolah dari tingkat yang paling atas, perasan tak dekat gila kan ngan jalan keretapi.


 lesson plan...acctually nak tunjuk pencil box aku tu..besar tak..macam-macam aku sumbat dalam tu.


ok, ni bukan subjek math..tapi subjek PS..acctually aku jadi cikgu PS jugak


 kad ucapan hari jadi.


 dalaman kad tersebut....siap ada simbol heart giteww auww


bila suruh buat lukisan bukan main semangat lagi..


oh yaa, lupa pulak. application untuk further study dah selamat di hantar secara online. lepas ni acara menghantar dokumen-dokumen la pulak. aku dah bagitau pihak sekolah, feedback dorang sangat la positif. insyaALLAH ada rezeki dorang panggil la aku untuk interview course BIO (pendidikan). tak sabar nak jadi student balik. doakan aku ya.




ni muka cikgu yang tak bersalah tu.

okeh bai.


NotaKakiErin : memang sah Sejarah fail masa SPM dulu kalau tak kenai Yap Ah Loy tu sapa.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Sunday, March 20, 2011

Saya milik dia, dia milik saya. muktamad. ada bantahan?

duatigahari ni hati rasa macam kembang setaman pulak. al-maklum la sejak-sejak dapat kekasih hati ni, rasa macam bahagia sesangat...hahaha werkkk nak muntah!


okok malas nak cakap banyak. hari ni aku dah decide nak bagi nama kat kekasih hati aku yang terrrrbaaaaruuuu. apa namanya? jap tengok gambar dulu yerr..




 tengok tu..body dia..buleh buat wanita cair kot..ehehehe



mantap ann body dia..kaler merah lak tu, walaupon huduh aku tetap chenta padamu kekasih!



 merpati dua sejoli yang baru meng-official-kan relationship mereka...duhh


ok...jangan nak macam-macam sangat la..macam ni pon ok kan??




Aaron. sedap tak nama ni? aku kasi nama ni kat dia bukan sebab aku minat kat Aaron Aziz ke, Aaron Kwok ke..tapi sebab nama Aaron ni macam serasi je. tak paham? ok cuba korang pronounce perkataan Aaron tu...ada iras-iras nak bunyi macam nama Erin kan? so dats why la I choose this name for him..hopefully Aaron suka nama dia ni.


ok la Aaron, saya harap kita akan kekal bersama.lebiu muah muah Aaron!



TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Saturday, March 19, 2011

Sapa kata jadi anak sulung tak best??

asalammualikum dan selamat sejahtera semua..aiseh tetiba lak hari ni jadi 'baik' sikit bagi salam dulu..ni yang buat rasa macam nak pakai baju kurung ni..bajet ayu..heheh


okok..ni adalah entry respon aku pasal hal yang berkaitan "Anak Sulung". acctually semalam lepas SZ buat statement nak resign jadi anak sulung, Cik GKSB bagi keterangan balas yang dia happy jadi anak sulung sebab ada power, Nora pulak at first macam tak best jadi anak sulung, tapi sekarang dia dah adapt. Ranger Muslimah pulak rasa tak happy sebab dapat adik sebelas tahun yang lalu..dan sekarang giliran aku pulak nak bercerita.


may be, cerita aku tak sama ngan dorang semua, adat la tu setiap orang kesah hidop dia tak sama kan..well aku memang dilahirkan sebagai anak sulung dalam family. yang membezakan aku dengan SZ, Cik GKSB, Nora, Ranger Muslimah..ialah aku hanya mempunyai seorang saja adik. kalau nak diikutkan dorang yang aku mention nama tadi, ada adik beradik yang ramai.


ok, proceed story.


jarak umur antara aku ngan adik sangat la jauh..8tahun kot. boleh tak, masa aku umur 8tahun baru aku dapat adik. time tu perasaan sangat la tak best. ye ah..aku dah sedap-sedap jadik anak tunggal tuptup nak dapat adik, rasa tercabar kot. penah aku bagitau Abah,  yang nanti bila adik aku dah lahir aku tanak kongsi satu bijik mainan pon dengan dia..dalam erti kata yang lain..semua barang-barang aku, jangan berani-berani dia nak sentuh, kalau dia sentuh jugak aku nak karate tangan dia. Abah aku cool je, dia just cakap "ada adik la best, boleh buat kawan. takan nak dok sorang-sorang ja kot kat rumah? nak kawan ngan dinding ka?". sebijik-sebijik aku ingat apa yang Abah aku penah kata 15tahun yang lepas.


06/02/1996...perasan tercabar yang aku rasa sebelum ni dah bertukar menjadi sayang. kali pertama dan kali terakhir aku dapat adik hari tu..memang eksaited tahap cipan la. dulu masa aku kecik aku pernah terpikiaq yang aku tak kan boleh kawan ngan adik aku sbb aku tak suka dia..tapi sekarang alhamdulillah dah 15tahun hidop bersama sikit pon tak dak aku nak berdengki atau rasa tercabar ngan kehadiran dia.


Mak ngan Abah pon tak pernah nak bebankan aku dengan tanggungjawab sebagai anak sulung. tapi dah kalau namanya anak, sikit sebanyak mesti la ada rasa tanggungjawab tu kan. serius cakap, walaupon aku tak terbeban ngan adik aku tapi aku nak sangat amek alih tugas parents aku untuk tanggung dia nanti (time aku dah keja la..hehehe).


acctually itu je la kot pengalaman aku sebagai anak sulung. tak banyak sangat yang aku boleh kongsi. sangat bersyukur la walaupon family aku sikit tapi aku tak pernah rasa kekurangan. itu kelebihan sebenarnya jadi anak sulung dalam family aku.


ada satu benda yang aku perasan perbezaan anak sulung ngan anak bongsu..orang kata anak sulung ni lebih mature permikirannya...yess aku sangat-sangat la bersetuju. anak bongsu pulak..lambat sikit nak matang, sebab manja..eh betol ke? well bagi aku benda ni depends jugak. macam aku perempuan, dilahirkan sebagai anak sulung..of course aku lebih matang. adik aku pulak lelaki..anak bongsu..agak kureengg matang sikit la aku tengok dia. tapi ada jepp member-member aku yang lain walaupon dilahirkan sebagai anak bongsu pemikiran dorang jauh lebih matang....tak gitu?


apa-apa pon selama aku hidop kat atas bumi ni, tak pernah sekali pon aku rasa menyesal dilahirkan sebagai anak sulung. walaupon aku tak pernah dapat chance untuk kata "aku kan kakak" kat adik aku, aku tetap sayang dia. walaupon aku sebenarnya terigin sangat nak kata macam tu...bila agaknya aku boleh kata macam tu ntah..baru la nampak ke-power-an aku sebagai anak sulung...muehehe..



the one and only..adik aku



this picure aku curik lam lappy dia, I'm dead if my adik finds out benda ni..sorry eh Abang Chik,akak curi gambar tak bagitau..hohoho



we look macam perfect together kan..macam penuh kasih sayang..tapi kadang-kadang gadoh jugak..I mean gadoh sekejap-sekejap la..ala macam peribahasa moden tu.."carik-carik bulu tangkis, lama-lama jadi shuttlecock".



walaupon sikit tapi dorang la soul aku selama ni. banyak bagi support. Mak, Abah and Abang Chik family members yang sangat perfect bagi aku. they are everything to me.



okeh la..dah habes bergebang..next sapa pulak nak buat kesah anak sulung ni? jangan lupa tinggalkan link yerr, aku nak terjah belog korang nanti..bye!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Friday, March 18, 2011

Tolong lah..kenapa cepat sangat ni?

26/04/2011
kalau tak salah aku, tarikhnya lagi sebulan lebih..tapi apesal cepat sangat dapat ni? oh tak percaya!!!




okok..hari ni aku dapat advance birthday gift dari emak yang terchennta. sumpah terkejut kot tetiba ja dapat hadiah. tak boleh belah ann..dah nama pon advance birthday gift..so harus la kena dapat awai-awai. tak gitu kengkawan?


hee...benda ni dah lama kot aku mengidam. acctually nak kata mahal tu tak da la mahal sangat kan, sampai aku tak mampu nak beli sendiri tapi..dah orang nak kasi, bedal aje la. since dah dapat benda alah ni dari petang tadi..bukan aku yang dok belek sangat pon, tapi adik aku pulak yang sebok dok buat macam harta dia sendiri..ciss..takpe-takpe..sabar Erin sabar...adik-beradik kena la bertolak ansur...dush2.


mai nak tunjuk sikit benda apa la yang mak aku bagi kan..JENG-JENG.....




yess..saya dapat dia, si solid yang berwarna merah..awuuumm



zoom sikit.muehehe



ok ni body dia..mak aku kata pelik..tapi who cares..kat mata aku dia tetap cantik.



dah tua-tua macam ni baru nak dapat hadiah gitar kan..dulu time muda-mudi tanak pulak mak aku kasi hadiah macam ni. serius aku minat sangat tengok orang main gitar. teringin jugak nak petik gitar time tu tapi ilmu kureng la pulak. nak masuk kelas muzik masa tu tak sempat sebab terkejar-kejar dengan study. sekarang ni dah free sikit maybe sempat la nak belajar pon.


aku ingat lagi tahun lepas masa pegi kenuri abang sepupu aku kat Negeri Sembilan, masa tu hari sanding dia kat sana. boleh tak, dia buat live performance main gitar sambil nyanyi-nyanyi kat isteri dia...pehh aku rasa macam dengki pon ada..apesal la dia romantik sangat dan pandai main gitar? lepas dari hari tu semangat teringin nak petik gitar tu melonjak la jugak..tapi macam tu la..selalu tak berkesempatan nak belajar. lagipon time tu aku tak dak gitar lagi.


sekarang dah ada gitar seniri..yess totally mine! boleh la memetik sepuas-puasnya..tapi sebelum tu kena la mendaftarkan diri kat kelas muzik dulu..belajar basic..hehehe..bunyik macam gempak je kan, tapi sepatah haram pon aku tak reti bab-bab nak goreng gitar ni.


Najwa Latif. mesti korang kenal kan budak ni. memang membakar semangat la dia. she's only 16teen kot tapi dah terer compose lagu sendiri. her song yang tajuknya 'Carta Hati' tu memang sedap woohh..haha aku kuat skodeng budak ni jugak..sebab dia sangat-sangat talented dan ada tone suara yang best.


so hopefully lepas ni bila aku dah register kelas, boleh la aku goreng gitar semahu-mahunya hehehe..aku nak main gitar ni pon just for fun aje..takda la aku main sebab dengki ngan Abang sepupu aku ke, dengki ngan Najwa Latif ke..tak da masa ah..tapi ann..harap-harapnya masa wedding aku splohtahun nanti boleh la aku perform kat future husband aku..biar meleleh air liur dia tengok aku petik gitar..baru dia tahu sapa Erin Azizan!


okeh bai!


NotaKakiErin : tajuk memang tak dak kena mengenag ngan topik. sila abaikan.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Cukup berhemah tak?

ok, tengok tajuk macam ilmiah je kan..tapi jangan salah paham yerr, tak reti ah aku nak discuss bab-bab ilmiah ni. tapi rasa macam nak share sumthing jugak. it's about kereta, moto,jalan, dan pemandu.


well, jangan tanya aku pasal kereta because satu hapak pon pasal kereta aku tak tau, yang aku tau amek kunci, start engine..pecut je la..macam tu jugak ngan moto pon..amek kunci, ready kaki yang kuat untuk menendang 'engko' (macam ni ke eja dia entah?) and then pecut la sesuka hati. ok sila abaikan statement tak dak kena mengena ngan tajuk. acctually aku nak cerita pasal pemandu kat Malaysia ni. Malaysia ni kan besar, jadi aku kecikkan skop aku cerita pasal pemandu di Penang je la yeh.


ceritanya macam ni, last week before cuti sekolah hari tuh, ada la member ni tumpang kereta aku sebab dia nak balik kampung (she's from Perak acctually). dia suruh aku drop kan dia kat Jetty (Penang Sentral, heh kau ade??), well aku tak kesah pon since sekolah ngan Jetty tu tak la jauh mana. masa on the way nak pergi Jetty tu, member ni boleh lak sound direct kat aku, dia cakap pemandu dekat sini ni teruk la. bawak kereta laju-laju, and langsung tak bagi chance kat orang lain.


well apa yang dia cakap tu, betul sebenarnya. tau tak masa on the way nak ke Jetty tu jugak, ada bus (bus apa yang popular kat Penang sekarang? haaa bus tu la) kemain laju ni potong kereta aku. kalau dia potong laju ngan cara yang berhemah tak pa la jugak..ini tak, dah la laju..sipi-sipi je nak bedal kereta aku..nauzubillah, mengucap kot aku. cisss bedebah betol la..mentang-mentang la body dia besar, dia ingat boleh ah nak buat sesuka hati?? geram weh..


disebabkan mulut member aku tu jugak la, buat aku rasa macam malu. ye la dia datang dari negeri lain, bila tengok keadaan negeri aku..lepas tu bagi pulak bad impression mesti la aku rasa malu kan. satu benda lagi, lepas dia cakap macam tu baru aku realized, yang aku ni pon 2 kali 5 la jugak ngan pemandu bus tadi tu. memandu dengan cara tak berhemah. yess..i admit it. aku memang suka bawak keta/moto lelaju. nak-nak pulak bila ada kat atas highway..lagi la aku jadi lupa daratan. kalau boleh selagi meter tu tak tercabut, selagi tu la aku nak pecut....


satu lagi masalah aku..dulu kalau drive kereta, seat belt tu memang tak pernahnya nak pakai. nasib baik la sekarang ni dah banyak polis peronda kat Butterworth ni, kalau tak sampai sekrang la gamaknya aku tak reti-reti nak pakai seat belt lagi. itu tak pe lagi..yang lagi haru aku pernah buat, masa study kat Perlis dulu. pehh time tu jadik minah rempit sejati kot. naik moto, pakai helmet..tapi selalu tak ikat tali helmet tu. means that aku biar je terjurai kat bawah..sampai la ada satu tragedi kat atas highway Arau-Kuala Perlis, helmet yang aku pakai tu tercabut sebab aku tak ikat tali helmet. helmet tu pulak..terguling-guling masuk dalam tali air. mujur ah time tu aku jadi pembonceng jer..cuba kalau aku yang jadi pemandu, mawu benggak apa kepala orang belakang aku..hehehe.


since that day jugak la, aku dah belajar ikat tali helmet before nak naik moto. acctually aku reti nak ikat tali helmet,tapi selalu lupa nak ikat..agaknya aku ada amnesia kot? lepas dari hari tu jugak..everytime nak naik moto mesti Dinie akan ingatkan aku suruh ikat tali helmet. okok..kalau nak tau, masa helmet aku jatuh dalam tali air tu, Dinie la yang tolong amekkan balik. bapak payah gila nak amek..muka dia time tu memang tak boleh belah ah..macam nak makan orang kot. aku cakap tak payah amek, tapi dia nak amek jugak. so dengan bersusah payah la dia turun pegi amek helmet aku dalam tali air tu.sumpah sampai bila-bila pon aku takan lupa tragedi tu ahaha..tragedi di tengah highway!



[Picture] : stylo tu..pakai helmet macam ni.



[Picture] : ini betol-betol berhemah nih.


back to our main topic. kalau boleh, of course la aku nak jadi pemandu yang berhemah. in fact sekarang pon masih cuba-cuba nak jadi yang berhemah jugak dengan mem-follow segala jenis rules pemanduan..tapi taktau la kot esok lusa aku start balik habit lama aku, bukan kah "rules are made to be broken?" ehehe..


okeh bai!


NotaKakiErin : aku ada baca entry Cik GKSB tadi pasal kemalangan kereta TTM dia..perghh dasat kot kalau nak baca boleh kelik link ni : http://nurrcahaya.blogspot.com/2011/03/kemalangandatang-tanpa-diundang.html
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

First BHS Bloglist.

just nak info yang aku join BHS punya bloglist, since owner dah buat announcement kat fb tadi.


mai kita usha sikit belog BHS ni yerk.




okok..aku orang yang ke-85 jadi follower BHS, syuhh diam-diam suda eh? BHS tu short form untuk Bicara Hati Semalam kan? heheh acctually aku main agak je la..betol la kot ye.


since aku pon baru je jadi follower BHS, so tak banyak sangat la yang boleh aku review pasal belog ni. tapi one thing for sure, aku suka masuk belog dia sebab tak payah nak tunggu lama-lama..which means belog ni tak berat dan tak da la serabut dengan segala mak nenek wideget yang menyemakkan mata. satu lagi yang buat aku suka pasal belog ni..of course la dia punya banckground, kaler biru..sama macam aku punya background belog.


tanak bebel panjang-panjang dah, those yang rasa teringin nak di masukkan ke dalam belog list BHS boleh kelik kat link bawah ni. if not mistaken korang boleh join benda ni dari sekarang, sampai ke 1 tengah hari esok kot...well Cik Owner BHS, sila betolkan maklumat saya ye, kalau saya tersalah bagi info kat readers.


sapa yang nak join, here's the link :




okeh, that's all for now, bye!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Thursday, March 17, 2011

Tak semua yang kita pilih, adalah pilihan yang tepat.


dalam hidop, takan sempurna rasanya kalau kita tak pernah menghadapi situasi untuk memilih. dan untuk membuat pilihan yang tepat banyak perkara yang perlu kita pertimbangkan. dari sekecil-kecil perkara sampai la ke sebesar-besar perkara..semuanya perlu di berikan pertimbangan yang khusus.


eh, kejap,kejap...apa kejadahnya la ayat aku dah macam budak buat esei SPM ni..duhh skema semacam la pulak.


lurus ke titik je la. aku dah pilih BIO. cuma tinggal nak key in je lagi. lepas tu yang lain-lain pon aku bedal amek course sains jugak. yayy selamat kembali menjadi budak nerd di masa depan. masalahnya nerd ke? hahaha..whatever je la.


hope this is the best for me. aku tak berani nak cakap lebih-lebih..tawakal dan beserah je la lepas ni kalau aku tercampak kat benua yang lain daripada orang lain.....


thats all for now.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

13tahun yang indah.

Somewhere in 1998

Cikgu : hari ni Cikgu nak tanya setiap orang cita-cita masing-masing. mesti kamu semua dah ada target kan nanti bila dah besar nak jadi apa.

Murid-murid : ada..ala sorang-sorang ke Cikgu?

Cikgu : ye sorang-sorang. baik kita mula dari barisan tepi ni dulu okeh. bagitau Cikgu apa cita-cita kamu Azreen?

Murid yang bernama Azreen : hummm saya bila dah besaq nanti..saya ingat nak jadi Cikgu la.

Cikgu : hah? jadi cikgu? sebab apa nak jadi Cikgu?

Murid yang bernama Azreen : entah tak tahu. minat kot.........


********************


Now,Mac 2011

Murid yang bernama Azreen : duhh nak amek Bio ke tak ni?????


********************

dua cerita kat atas tadi..adalah cerita tentang aku, murid yang bernama Azreen tu aku. (okok dulu kat sekolah aku tak bagi orang pangey nama glamer..segan ah, sebab western sangat nama aku ni,heheh) aku ingat lagi, 13tahun yang lepas masa Cikgu aku tanya pasal cita-cita, jawapan standard yang aku akan jawab mestilah nak jadi seorang Cikgu. padahal time tu cita-cita aku lain kot...acctually time tu ann aku tersangat la gila nak menyanyi, sampai kan bercita-cita nak jadi penyanyi kot cuma malas nak mengaku kat Cikgu je, takot kawan-kawan dengar, malu.



sekolah lama aku.



ni bahagian depan SKPP..dah banyak berubah.




bila sampai giliran member aku, nama dia Fareezul..selamber rockers ja dia jawab kat Cikgu yang dia nak jadi penyanyi rock. perghh berdesing jugak ah telinga aku yang dengar ni. apesal la Fareezul ni nak jadi penyanyi macam aku. dasar kaki peniru betol la mamat ni. padahal si Fareezul tu tak pernah pon tahu yang aku nak jadi penyanyi..ala biasa la kan zaman budak-budak time tu, mudah rasa tercabar bila ada kawan buat benda yang sama dengan diri sendiri.


time Fareezul cakap dia nak jadi penyanyi rock tu kan..perasaan aku memang dengki gila la. tak habis-habis aku kutuk dia..pastu kata 'padan muka' kat diri sendiri sebab tak mau mengaku cita-cita sebenar..tengok kan Fareezul dah kebas cita-cita aku. rugi-rugi..... beberapa minit lepas tu, aku dah tak rasa rugi pulak. sebabnya satu kelas dah gelakkan Fareezul disebabkan dia nak jadi penyanyi. termasuk la aku..aku siap ngumpat ngan partner sebelah lagi, cakap nonsense la dia nak jadi penyanyi konon..padahal dalam hati..lega ya amat..sebab dapat elak dari digelakkan kawan-kawan. well, air muka kena jaga beb!


itu cerita 13tahun dulu. sekarang, baru aku sedar...sebenarnya aku memang minat nak jadi Cikgu pon. tambahan pulak bila aku dah betol-betol rasa macam mana perasaan bila bergelar seorang Cikgu. kalau lah 13tahun dulu aku dapat bagitau kat Cikgu aku, masa dia tanya "sebab apa nak jadi Cikgu?" kan best, mesti dia bangga ngan jawapan aku kan.


dan sekarang ni aku tengah struggle*cehh nak apply untuk buat degree dalam pendidikan pulak. aku tak dak pilihan lain kecuali memilih degree dalam pendidikan BIOLOGI. BIOLOGI ok! dalam sejarah hidop aku yang lampau, BIOLOGI tak pernah pon membawa sebarang kebahagiaan kat aku. memang aku bekas student BIO..3tahun bergelumang dengan BIO, tapi tak pernah walau satu sem pon aku serasi dengan BIO. dan kini..adakah aku harus memilih BIO lagi? owwwo ayat bajet novel sudah keluar nampaknya..hahaha


InsyaALLAH aku pilih BIO untuk further. ada rezeki, dapat la aku study BIO balik. aku tak mengharap apa-apa. it's depend on rezeki jugak la kan. aku percaya dah kalau aku memang terpaksa berjodohan dengan BIO lagi, aku terima aja. apa-apa pon aku berdoa yang aku akan lebih tabah kali ni kalau nak carry BIO lagi. hohohoh semangat Malaysia BOLEH!



okeh bai!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Wednesday, March 16, 2011

Belog biru ada kaitan dengan Beeha.

oh yeah!


jeng-jeng bukan rancangan Oh Yeah ok. Oh Yeah la sebab aku dah berjaya menata rias belog ni...hohoho terasa bahagia seketika. antara wishlist aku sepanjang cuti ni nak makeover belog. tak sangka aku cukup tabah jugak sebenarnya...acctually masih reconstruct lagi ni..tapi boleh la nak pakai lagi. lepas ni kalau cukup tabah lagi (berapa banyak lagi laa..) aku ingat nak tukar header..yea penting ok tukar header sebab aku dah bosan dengan header lama. lepas tu nak tukar font, dulu aku dah pernah tukar font title post tapi tak berkenan sebab tu aku stick ngan yang lama.


orait ter-over membebel pulak. sebenarnya entry ni entry penghargaan buat sorang adik yang comel lagi baik hati. sebab dia la yang tolong code kan belog aku ni. sumpah dah lama gila aku try buat code tu tapi tak menjadi..hanya dengan sekali sentuhan magic adik Beeha terus belog aku dah berubah wajah..huwaa bangun-bangun pagi, dengan tak mandi rambut kusut masai (of course la) terus on lappy..tengok belog..taraaaa dah berubah! yeah!


so buat adik Beeha,

terima kasih daun keladi, esok-esok boleh buatkan untuk kakak lagi!


hehehe tak de la gurau-gurau jerr, neway tenks sangat-sangat sebab dah buatkan code bahagian header tu.


FYI, Beeha ni baru 14years old kot..tapi dah terer bab coding-meng-coding ni..walaweh tak percaye? meh tengok belog dia kat bawah ni....




nampak tak..siap ada tutorial kot boleh la lepas ni sesapa yang rajin nak mengodek belog terjah belog Beeha belajar dari tutorial dia. kalau nak tanya dia pon boleh..sebab Beeha ni tersangat lah peramah dan baik hati..
saaaayaaaanggg Beeha ketat-ketat!


okeh bai.


NotaKakiErin: tema belog dah ubah dari pinkish kepada bluish..tat's why nak kena tukar header tu..macam tak kena je kan?
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Tuesday, March 15, 2011

Penagih yang sedang insaf.


penagih.


sejak mula-mula masuk U dulu aku kenal ngan benda tu. masa mula-mula aku kena aku rasa macam cool. lepas tu kalau sehari tak kena pulak aku dah mula la rasa macam tak kena je hidop aku. dah lama-lama terus ketagih. seingat aku benda tu memang akan sentiasa ada ngan aku. kalau tak da pon cepat-cepat aku cari stock.


kawan-kawan semua dah puas nasihatkan aku. tapi nak buat cemana tahap ketagihan aku time tu dah memang tahap kritikal dah memang tak boleh nak buat apa dah. disebabkan hormat ngan dorang la kadang-kadang aku curi-curi melepas gian time dorang tak da. tapi cam besa ah...kekadang kantoi jugak.




lepas habes study, aku balik stay ngan family. kali ni agak bebas sikit kalau nak lepas gian pon sebab kat rumah aku selalu tak da orang, apalagi naik hantu la aku kan..tapi hari tu aku sakit and then terus jumpa doktor sebab kepala aku dah berdenyut semacam..dah macam bom jangka pon ada, tunggu masa nak meletup jer.


as expected la, doctor suruh aku hentikan ketagihan aku tu. dia cakap kalau berterusan akan boleh menyebabkan aku di serang migrain selalu. ok mai nak habaq mai kat hampa semua..kena migrain ni seksa tau dak..macam nak hentak je kepala kat dinding..time kau kena serang ngan migrain tu ann kau akan rasa yang macam ada satu wayar dalam hotak kau berdenyut ngan kadar yang sangat laju, dan setiap denyutan akan menyumbangkan kesakitan yang amat sakit....*kau paham tak? ok. sebenarnya aku tak reti nak terangkan sakit tu macam mana, kau imagine seniri la eh.


baik. demi sahaja mendengarkan perincian doctor terbabit, maka aku dengan rasa terpaksanya terpaksa la meninggalkan habit atau ketagihan melampau aku tuh, aku tak mau la sakit macam hari tu dah. seksa ooo. satu lagi aku tak tahan ah dengar mak aku bebel-bebel kat aku..duhh boleh kencing manis tau kalau dengar dia membebel. seperkara lagi benda tu dah jadi benda larangan kat rumah aku, sesapa pon tak boleh seludup bawak masuk..huhuhu..tak da chance la nak curi-curi lepas gian lagi pasni.


before aku blah dari klinik tu ann doctor tu ada la kasi beberpa beg plastik yang mengandungi ubat-ubatan kat aku dengan pesanan yang sungguh ikhlas "sila habiskan ubat anda esspecially antibiotik tu, kena makan sampai habis tau." erk...kena makan sampai habis? apesal eh kalau pegi je klinik mesti doktor nak kena bagi ubat yang banyak? cuba la buat perubahan sikit...bagi gula-gula ke..ais kerim ke..baru la aku tak rasa keberatan nak habiskan benda-benda tu..ni ubat??ayoookkk


okok..dari tadi membebel lupa pulak nak cakap aku ni sebenarnya ketagih apa ek?


>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



NESCAFE...halus aje....


ok bai!




TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Gemilang, perjuangan warga pendidik.



Gemilang.


satu lagi drama Melayu yang heronya buat aku rasa macam nak terpacak je kat depan tv, sapa lagi kalau bukan Shahz Jazle la...


tapi ann kali ni yang buat aku terpacak kat depan tv tu bukan la atas sebab musabab Shahz Jazle itu sendiri..sebab utama yang buat aku teruja nak tengok drama ni mestilah pasal jalan cerita dia. aku rasa interesting sangat drama ni. cerita pasal guru-guru, students, masalah permasalahan..macam mana nak struggle study, isu-isu yang sememangnya sangat-sangat tak lapuk dek hujan la.


kalau diperhatikan semangat Lah (Shahz Jazle) nak bantu students dia untuk berjaya memang tak boleh belah la..kadang aku terpikir ada lagi ke guru-guru yang ada semangat macam Lah tu? kalau nak dibandingkan guru-guru dulu dengan guru-guru sekarang..semangat guru-guru dulu lebih kental kot sanggup buat apa saja demi anak bangsa.


well dont get me wrong ya. aku tak kata guru-guru sekarang kurang bersemangat. aku agak curios sikit masih wujud lagi kah Cikgu yang macam Lah tu?


sebenarnya masih ada cuma bilangan nya mungkin sudah kurang. kalau diizinkan ALLAH satu hari nanti, dan rezeki berpihak pada aku untuk mendidk anak bangsa..aku teringin sangat nak bantu sampai anak-anak didik aku tu berjaya. tanyalah pada sesapa saja yang bergelar guru apa yang dia ingin lihat pada anak didiknya..tak lain dan tak bukan, tentu jawapanya tetap satu..tentulah ingin melihat kejayaan anak didik tersebut.


aku pon berharap benda yang sama. walaupon title yang aku pegang sekarang hanya sementara, tak salah bukan untuk aku sentiasa mendoakan kejayaan dorang dan ia tetap menjadi harapan seorang guru, tahu.

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Sunday, March 13, 2011

Berubah untuk buat perubahan.

Berubah.


ya hidop perlu berubah. tak mungkin boleh stay kat tempat yang sama. sedangkan masa itu sendiri berputar inikan pulak kitaran hidop kita yang confirm-confrim sentiasa terputar 24 jam seharian. perubahan itu penting. dalam hidop there's a few things yang aku nak sangat buat perubahan.


benda pertama yang aku nak buat mestilah aku nak delete semua masa-masa lalu aku. aku nak lupa semua benda yang pernah buat aku sedih. yang paling penting aku nak lupa semua kenangan aku kat tempat yang pernah aku huni selama lebih kurang 4tahun lepas.


tempat tu banyak sangat kenangan dengan orang-orang tersayang aku. banyak sangat benda pernah jadi kat situ dan kalau boleh aku nak lupa semua benda yang pernah aku lalui kat sana. aku banyak sangat belajar pasal hidop kat tempat tu. dari sekecil-sekecil benda yang aku tak tahu sampai la ke sebesar-besar benda yang aku tak pernah buat, aku dah try. aku nak lupa semua tu.


fokus aku sekarang untuk 4tahun yang akan datang. aku dah tak mau lagi jadi someone yang selalu ingat pada kenangan lalu yang selalu hidop dalam mimpi..mimpi yang masa lalu akan sentiasa berputar kembali. aku dah tak mau hidop dalam pembohongan lagi..dulu akibat terlalu yakin dan percaya dengan janji seseorang yang aku trust aku selalu berangan-angan yang apa yang dia cakap kat aku akan jadi kenyataan walaupon benda tu macam nonsense dan aku tahu agak susah sebenarnya untuk dia kota kan janji dia..tapi aku percaya jugak..apa boleh buat, masa tu aku masih lagi seorang budak perempuan yang sangat naif..damn! dan sekarang aku nak lupa janji dia.


sebab dia jugak hati aku dah jadi betol-betol beku sekarang. aku dah penat sangat jadi seorang budak perempuan yang naif yang percaya dengan cakap-cakap crap dia. kalau lepas ni aku susah percaya kat orang, jangan tanya kenapa. in this case aku tak salahkan dia..sebab aku tahu aku yang bodoh mudah percaya kat orang. I mean dalam dunia ni takan ada manusia yang boleh dipercayai, melainkan diri sendiri, right?


anyway tenks to XXXX ( I  cant pronounce his/her name ) sebab dia la aku belajar sumthing dalam hidop ni..and yah..orang luar tetap orang luar, yang takan pernah jujur dalam setiap percakapan yang dituturkan walaupon dia pernah cakap yang dia sayang kau sampai nak mati atau dia tak boleh nak imagine life without you..itu semua mengarut..yess totally crap okay. trust me, saya dah lalui nya.




seriously aku harap..aku mampu delete semua benda yang aku mentioned kat atas.


NotaKakiErin: aku nak tukar link belog ni dalam waktu terdekat.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Thursday, March 3, 2011

Aishiteru pada siapa?

sila play lagu kat bawah ni eh sambil baca baru ah shiook!




Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


amacam best tak? lagu ni dah jadi halwa telinga pulak. ni bukan la lagu baru, lagu ni dah on air since 2010 lagi cuma aku je yang terlambat baru nak review hehehe.


sejak dua menjak ni aku senang pulak nak "jiwa-jiwa" (jiwa-jiwa perkataan lain bagi jiwang menurut kamus bahasa aku) makanya semua lagu yang berunsurkan dakyah "jiwa-jiwa" semua aku bedal download..hey bukan download mp3 yerr..aku download video terus kot!


paling suka kat Reff part (yang aku besarkan font dia tu). tetiba jerr rasa macam best kan kalau ada someone yang macam tu..maksud aku, bila kita jauh..kita tetap rasa dekat. takan wujud istilah sunyi..selalunya long distance punya relationship la kan yang macam ni.


aku pernah jugak terpikir..ada ke someone yang boleh buat aku rasa sentiasa dekat dengan dia walau dia jauh kat mana-mana ceruk dunia pon..every-single-thing tentang aku dia akan tahu..sampai aktiviti harian aku
akan update kat dia...ada ke?


pikir punya pikir..at last aku dapat jawapan..yess theres someone yang sentiasa tahu pasal aku setiap masa..the one and only (so far la) sapa lagi kalau bukan My Beb..kelakar bukan? mungkin orang yang kurang kenal aku, akan cakap yang aku ni tak straight..ah gasak la...straight tak straight aku ja yang tau.


bila dikenang-kenang balik aku pon pernah ada long distance relationship ni..aku tak berapa suka sangat sebenarnya. bukan apa banyak masalah la kalau jauh-jauh ni. kalau dia boleh buat aku rasa dekat ngan dia ok la..masalahnya sekarang, aku selalu ja rasa jauh daripada dia..walaupon kadang-kadang aku yang banyak buat perangai dan sebagai conclusionnya semua long-distance-relationship aku hancurrr!


aku tak kesah, sebab aku tau kalau dah hancur tu makna-nya dia bukan jodoh aku la. lagi satu aku ni tak termasuk lagi dalam golongan wajib-ada-pasangan kot. buat apa aku nak built banyak relationship lepas tu satu-satu hancur kat tengah jalan kan..buang masa ajer. jalan terbaik, stay macam sekarang sudah. kadang-kadang aku rasa penat dengan semua ni pastu rasa macam nak kata :


" I dunt Need A Man!" 


tapi melampau la pulak kan..tetiba ja nak kata macam tu...hahah aku straight kot. perempuan yang straight perlukan lelaki...hahaha boleh camtu?


apa-apa pon kita berserah je la kat Tuhan ye. those friends yang dah gesa-gesa aku suruh bukak pintu hati cepat-cepat tu..jangan risau la weh...pintu hati aku sentiasa ter-open kot. sapa-sapa pon boleh mai singgah. sayer tak pilih pelawat pon.


okeh la mengarut saja..ada time aku coret lagi kat sini. last but not least, sayer nak cakap.....








kat sapa-sapa pon boleh...









TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Tuesday, March 1, 2011

Lama menghilang ada sebab, sebok ngan budak-budak al-maklum la dah jadi mak budak (?)

status : entah la...hahaha agak blurr sikit


walawei rasa macam dah laam tak wujudkan status kat belog bacin ni. cemana nak ada status aku pon dah lama tak update ann dah berhapak kot...kahkahkah padan muka belog ni ann..sejak sebulan dua ni kekurangkan kaseh sayang pulak...aiihh teruk betol owner ni ann gelak kat belog senirik..ish ish belog sapa la tu kan..


naik pinau pulak mata aku dok type perkataan belog banyak-banyak aishh..*mengeluh sekali lagi


humm kat mana nak mula yaa..orait la mula ngan tarikh hari ni la. hari ni dah masuk 1 haribulan. bermakna dah sebulan la aku dekat SK Kuala Perai as a math teacher..dan jugak dah masuk bulan kedua aku kat Matahari Tuition Center. fuhh..memang kalut la hidop aku sejak sebulan kebelakangan ni. mana nak bajet masa kat sekolah lagi lepas tu balik rumah tak sempat nak rehat terus get ready pegi tuition pulak.


penat tu tak payah cerita la macam mana. ada satu time tu aku penah terpikir nak resign ja keja kat tempat tution tu..tapi kesian pulak kat Teacher Rasiah..aku rasa macam dia still perlukan aku kat situ..dush-dush..ni yang buat aku serba salah kalau nak berhenti pon. *bajet macam orang penting pulak kan..

Adli Ehsan..kitorang pangey Ehsan intan payung..memang intan payung pon budak ni, jeles tengok aku beramas mesra ngan bebudak lain.


akak Erin yang bajet nak comel cam Ehsan..haha comel apa...


nah..hambekk ni kita bagi layan gambar Ehsan yang kiut miut...adeesss ni yang tak sabar nak tawen ni..leh anak anak comel perangai tak betol macam ni..


okeh..as i promised..ni la gambar Faidhi si jantung pisang aku..dah la comey pandai lak tu..too bad aku tak leh nak snap pic ngan dia sebab Ehsan cemburu..ciss cisss...

percaya tak dalam masa sebulan ni memang aku tak sempat nak pikirkan apa-apa pon. kadang-kadang tu nak kontek kawan-kawan pon tak sempat. yang aku tau balik rumah lepas tuition, mesti nak kena siapkan lesson plan, pastu cari bahan-bahan nak mengajar untuk hari esok kat sekolah. may be kalau cikgu-cikgu yang professional tak dak masalah macam aku kot..disebabkan aku ni masih lagi guru amatur (ada ka istilah macam ni) maka terpaksa la aku buat preparation dulu tak buleh nak simply ajar jaa kang tak pepasal ada pulak students aku yang fail paper.


*jap-jap..aku ada berita best ni..ada student aku yang dapat fullmark untuk paper math yang aku set last week...fullmark okay! tetiba pulak..besa la mood aku maseh berbangga dengan student tersebut.


dan dalam sebulan ni jugak, aku sedar yang aku sememangnya mempunyai masalah  untuk bangun pagi yang amat serius..tapi takda la sampai masuk kes-kes memonteng lagi kan..mungkin jugak aku la satu-satunya cikgu dalam dunia yang susah amat nak bangun pagi..bangun pon ngam-ngam ja untuk bersiap dan teruss setat engine keta..(selalu tak sempat nak panaskan engine) dan teruss pecut pegi sekolah..alahai mentang-mentang la sekolah tu dekat jaa ngan rumah aku kan..apalagi aku pon makin betambah malas la nak bangun awai-awai ni..ish-ish..


semua ni cikgu SK KP..nmpak tak dua rang budak lelaki yang kat belakang tu..sorang namanya Izwan..sorang lagi Fitri..Fitri yang macam berisi sikit *ada sebab aku eksplen pasai Fitri ni..(both of them bakal cikgu muda masih praktikal kat SK KP


okay, nampak tak budak baju kaler cokelat yang tersengeh selebar-lebar alam tu? haaa sengeh leber sebab di belanja Cikgu Fitri makan eskrem kornetto..sigh padahal aku yang jual eskrem tu..dia pulak yang belanja..hoho


agak-agak ann ada tak serum-serum nak bagi rajin bangun pagi kat farmasi? kalau ada please inform me A.S.A.P aku nak beli la dalam sepuluh botol...buat bekal!





TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA