Tuesday, December 29, 2009

keSENGALAN dan keGEMBIRAAN

yeah i'm back....pada sesapa yg tak tahukan
masa last entry aku ritu, satu kejadian malang telah menimpa
diriku yang yang tidak bersalah ini..mana taknya broadband aku tetiba
menghilangkan diri. waduh kaget jugak aku tym tu..sampai la
keesokkan arynya disebabkan ketensenan melampau aku decide tok
terminate line tu. tindakkan yg pada mulanya cm bijak padahal sengal je at last..

pastu pepagi ahad yang indah, dikala aku maseh menutuo mata
melayari mimpi indah, aku dikejutkan dengan kemunculan mak aku dimuka pintu
sambil memegang broadbandku..masa tu aku nampak mak aku udah macam superhero
yang tah dari mana muncul dgn secara tiba-tiba ala2 nak menyelamatkan dunia gitu..ahaha..tapi mungkin jugak time tu aku tengah mamai kot!!!



walaumacamanapon time kaseh daun keladi la kat mak aku yang da jadi superhero pada pagi tersebut ea...
hampir seminggu belalu macam-macam dah jadi
ada hepi, tak kurang jugak ada benda yang memeningkan kepala aku..
aku harap sangat sume masalah tersebut cepat-cepat la blah dlm idop aku
sbb kekadang aku rasa cam xbleh nak handle dah..walaupon akhirnya masalah tu
setel gak..tapi bajet la..law buleh aku nak idop secara simple and sempoi jer
malas nk mengkomlicatedkan keadaan..tapi mcm mana ea?leh ka idop without prob...??



TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Wednesday, December 23, 2009

HELLO world!

10 days more to go before registration day..emm kat mana lagi arau kampus larh!!
course ape erk??hahaha...korang akan tahu gak nanti..untuk masa ni aku lebih suke nak rahsia dulu..suprise!!

seriously aku tak prepare pape pon malas tahap nak terjun laut da ni. mati aku law mak aku tawu yang ari ni aku still gi tak mengemas barang2 aku..err jap gi la mak ek..
aku sendiri pon tak tahu pe yang patot aku kemas..baju? last week aku da masukan dalam beg..cuma pakaian harian jer yang belom aku kemas gi..actually banyk lagi benda-benda len yang perlu dikemaskan..tapi tgk la aku still lagi dok mengahadap laptop.

semalam memang aku da berAZZAM nak kemas barang ari ni..tup tup member aku datang umah lak..jadik aku pon pe lagi amek kesempatan berCHIT-CHAT la dgn die barang sejam dua hehe..tetamu datang umah mane leyh xlayan!! nak nak pulak die dah lama gile xjumpa aku..huh wajib kena layan tuh!!

dan sekarang..aku masih lagi segan untuk menggerakkan anggota tubuh aku..so aku wat keputusan mungkin 2jam dari sekarang aku nak kemas baju ataupon lebih tepat lagi sblm mak aku balik umah larrr..takot la kang dia marah aku lak.

da dua mlm aku tak online ym..satu sb aku da jemu satu gi sbb abah guna broadband..aku xkesah pon sbb hak dia. dia yang bayor bill jadi anytym aku leh kasi dia pakai. rutin malam lak da berubah dr mengonlinekan diri kepada bersembang di handphone..pe la lagi sesi kutuk mengutuk larh jwbnye.

ptg atau mlm ni aku plan nk g soping pape yang patot..hahah sian mak aku da beratus kali mengajak aku pegi beli barang2 tapi aku selalu jer wat luke lalok..natijahnye smlm dia la kuar ngn abah gi beli brg2 untuk aku..kelako tol mcm dia lak yang nak pegi arau..haha tapi xpe aku berjanji yang pasni aku akan lebih peka terhadap kes2 sebegini...in other words..aku pon nk join gi soping skili la!

mase aku ngah membuzykan diri tulih blog ni..ak dpt kol dr my beb..she's having problem nk login web ptptn..bnyk kali gak die kol..dr pagi sampi la tgh skrg nih..tym aku tgh wat entry nih!!crazy kan kan?? mmg la memula susah sket tp once da nk proceed nak ke borg tu everythng will be easy lorh..beb hope u besabor la sket ekk..

kay la have to go now..L.U//
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Monday, December 21, 2009

no feeling!

hari ni da 21 dec..maknanya xsampai beberapa hari jer lagi aku da nak berangkat pegi arau balik..supposed aku hepi but then..hah tah la susah nak cakap.
xde perasaan pon sebenarnya. kalau dulu mungkin ade gak perasaan excited tapi skarang dah xde pon..mcm da terbang jer.

ape yang aku tol2 harap semangat aku nak smbung study tak lenyap jugak la
sedeh sebenarnye..tapi bak kata lagu siti sarah tu..ku teruskan jua.

sedeh??sebab ape ek??..mestilah sebab terpaksa berjauhan dgn gang2 aku yang hampir kesemuanya dpt further kat shah alam..aku jer terconggok kat arau sorang2..dalam hati aku xde ke tempat len depa nak campak kan aku??da tiga tahun kot aku kat arau before ni..heheh bukan kufur nikmat tapi..sedikit xbape puas ati la disitu.

walaucemanapon aku sahut cabaran nih..aku pegi jugak la walaupon terpaksa survive sorg2 aku da xpeduli yang penting aku study! pasni aku la desicion maker,aku la rider..mebi da sampai masa tok aku idop seniry without my beb..aku harap sngt sume akan berjalan lancar dan aku pon dapat grad skli agi!hikhik..

arauuuuuu...here i come!!!!!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Thursday, December 3, 2009

pertama BUKAN pertama



mukadimah diutus membuka bicara,
salam dihulur sebagai tanda,
mengenal diri empunya cerita,
bersamalah kita berkongsi rasa.

fullamak..bermadah bicara pulak kita kali ye..sebenarnya ni adalah blog kedua aku.
Bukan nak mempoyokan diri atau apa tetapi disebabkan blog yang sebelum ni mengalami sedikit masalah teknikal yang melibatkan beberapa perubahan yang memerlukan kerja-kerja perselengaraan dijalankan dengan terperinci.
Jadi untuk mengelakkan sebarang kesulitan aku pon membuat la blog baru dengan harapan blog ni tidak akan menerima nasib yang sama seperti blog terdahulu..

Blog ni aku dedikasikan khas buat diri aku sendiri. Tapi kepada sesiapa yang berminat nak berkongsi idea atau apa saje benda yang best aku memang mengalu-alukan
bak kata omputeh "SHARING IS CARING

So rajin-rajinkanlah jari korang sume untuk follow blog aku ni ye.
chiaauuu!

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA