Sunday, September 26, 2010

pssttt tah pape tah.

woah..terasa sangat lama tidak mengarut di belog kesayangan aku ni, padahal baru jer seminggukan, tapi aku tau mesty readers semua dah rindu kat aku kan, espcially silent readers aku la kan..haipp jangan cuba-cuba nak berdalih yerr nanti aku sumpah jadi ferrari baru tau!

pejam celik pejam celik dah seminggu aku pon aku kat Sekolah Kebangsaan Penaga. walaupon seminggu still rasa macam baru je semalam aku lapor diri, pastu dok nervous cemana nak face environment baru kat tempat keja, rama-rama dalam perut la hape la, naseb baik semua tuh dah lepas. and so far aku boleh la adapt ngan environment kat sana. tak da la seteruk yang aku bayangkan..almaklumla aku ni memang terkenal pon dalam bab-bab nak imagine lebih-lebih ni. ni yang susah ni bila ada otak yang unik, semua benda dia pikiaq lebih.

alhamdulillah, kerja pon tak teruk, cuma memerlukan vocal soprano la untuk nak beat budak-budak tuh suruh follow arahan aku. ni yang aku tengah dok praktis nih. ngatkan suara aku dah cukup power, nak buat bangunan bergegar, rupa-rupanya ada lagi yang lebih hebat dari aku..aishh tak bleh jadi ni, nak kena praktis lagi dan lagi dan lagi la nampak gayanya.

dalam pada tuh jugak, aku risau giler ngan satu kelas standard 4 ni, aku ajar subjek science and ada lagi 2 chapter dorang tak abes, ntah sempat ke tidak aku nak cover kat dorang topic-topic yang ada dalam chapter tuh. risau giler aku. kelas yang satu lagi tuh macam ok jer, aku dah bajet nak habeskan jugak chapter dorang dalam minggu ni. so siap la budak-budak tuh aku pulun sampai muntah hijau la korang! sorry yerr kanak-kanak aku terpaksa, kalau tak mesty korang tak leh jawab peksa nanti.

seminggu ni jugak routine harian aku totally berubah. mana tak nya, tetiap hari nak kena bangun pukul 5.30 pagi. gile babeng punya awal, seumur hidop aku, tak pernah kot bangun pepagi buta camtuh, eventhough dulu aku jadi student pon abes awal bangun mesty la dalam 6.30 pagi.

pukul 6.30 pulak aku dah gerak pegy sekolah, dalam pukul 7.00++ camtuh dah tertempel muka aku kat office. saja aku keluar awal, sebab distance between sekolah tuh ngan umah aku agak jauh. lagi satu aku drive pon slow jer malas nak dah pecut-pecut. bawak slow-slow ni bukan hape, sambil aku drive, sambil makan dalam keta, jimat masa.

agaknya la kan, disebabkan aku bangun awal tuh la otak aku sekarang macam dah mereng sikit. mana tak nya, Princess mesej aku pon aku lupa nak reply balik. sian dia tertunggu-tunggu aku reply, aku betol-betol tak sengaja. aku tau pon sebab Incik BFF yang tolong ingatkan. memang senget habes la, pukul 3 pagi time aku ngah syok-syok mimpi nak kawen ngan anak raja, Incik BFF text aku tanya pasal benda ni, aku pon hape lagi dengan pantas serta tuntasnya time-time tuh jugak terus call Princess.

seb baik dia tolong ngat kan kalau tak, aku rasa sampai ke sudah pon lom tentu aku reply mesej Princess tuh, sebab aku memang betol-betol tak ingat. sikit sebanyak aku tau jugak la yang Princess tuh ok sekarang ni. sorri bangat tak da niat pon nak wat U risau kat I. buleh dikatakan setiap aktiviti penting Princess aku tau, sebab dia selalu jugak update kat aku. dan aku memang sangat senang macam ni sebab at least aku tau yang aku ni penting jugak kat dia..hehehehe.

ngan Incik BFF pon aku jarang kontek dah, bukan tak ingat, ingat tapi tuh la, masa agak limit. cuma sekali sekala ada la jugak aku tanya pasal dia. macam hari ni, aku tau dia ada game, and aku wish jugak la kat dia, risau aku takot dia injured lagi. ni aku rasa dia ok kot. hopefully la, aku bukan pe, memang tak leh dengar kalau dia injured, memang aku dah imagine bukan-bukan...well sekali lagi, aku tekankan disini, daya imiginasi aku sangat tinggi yerr.

Beb pulak, setakat ni takdak masalah la, sebab dia always follow pasal aku. tuh tak termasuk lagi Umma, Ottosan, kakak Emy, Macek ngan Cik Twin lagi la lama aku tak update-kan aktiviti aku kat dorang. Ngan Yana pon dah seminggu aku tak berfoya-foya ngan dia...banyak kan..korang jangan marah plish, pasni aku cuba alert ngan korang and pelan-pelan update-kan aktiviti aku.

Haa Incik Bmw lak, dari nak jumpa semalam, drag pagi ni sampai la malam selasa pulak baru buleh nak jumpa ngan dia. patotnya kitorang plan nak pegy tengok wayang tapi dah Incik Bmw sebok weekend ni, pastuh weekdays pulak dia ada kelas, so nampak gayanya macam kena cancel ja. semalam dia cakap lepas meeting nak datang Pulamed tapi meeting abes lewat, so dia bagitau pulak nak jumpa pagi ni, tuptup pagi ni pulak dia ada hal..so terus dia ajak aku pegy tengok sketsa selasa ni.haiisshh sebok betol dia tuh. aku tak confirm pun lagi nak pegy tengok ke tak sketsa tuh. awal lagi ni nanti la aku confirmkan balik...

haa dah update pon aktiviti aku. complete dah. senang-senang nanti aku mengarut lagi la yerr..

okeh chow!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Tuesday, September 21, 2010

Selamat Pagi Cikgu!

hari ni hari yang sangat teruja untuk bercerita dan berkongsi rasa.eh bukan ke selalu pon aku teruja nak bercerita jugak, ish ish kalau dah namanya suka mengarut ni memang setiap hari pon rasa teruja nak bercerita pastu bila dah tak da idea selit la cerita mengarut bebanyak, tapi aiman tak kesah kan...sebab readers semua memang suka pon baca kes-kes mengarut ni.

baiklah seperti yang dijanjikan pagi tadi, dengan perasaan yang tak berapa ada, maksud aku nervous pon dah tak da, aku ke PPD untuk melapor diri. time aku tengah drive nak pegy PPD tuh, pegawai dia dah call aku tanya bila nak sampai, then aku jawab la aku on the way. nasib baik la time tuh aku dah nak sampai kot.

bila dah sampai, aku pegy la kat kaunter pertanyaan dulu, bukan apa, tak kan la nak main serang masuk pejabat orang kan..nak tak nak kena la bertatasusila sikit walaupon aku ni jenis yang tak berapa nak "sila" sangat la. nak dijadikan story, masa kat kaunter tuh, ada la pulak cikgu yang pernah mengajar aku masa kat Dato' Onn dulu. dia tengok aku, aku tengok dia pastuh apa lagi terjerit la jugak aku kat situ, tapi still under kontrol la.orang kata terjerit kecil gitu.

yang besh tuh, dia terus keluar dari office and datang kat aku, dia jugak la yang bawak aku jumpa pegawai yang sepatotnya aku jumpa (padahal aku tau jer office pegawai tuh kat mana). sempat la jugak kitorang borak-borak. dia pon tersenyum kot bila aku cakap aku nak lapor diri jadi cikgu sementara.ye la bekas anak murid, terserempak cikgu, tup tup anak murid dah nak jadi cikgu lak, memang la tak pelik, benda buleh berlaku kan. tapi bagi aku nak tak nak mesti dalam hati cikgu tuh terpikir, cepatnya masa berlalu, dulu aku ngajar dia, sekarang ni dia pulak nak ngajar budak-budak.

Cikgu Idris kuat jugak ingatan dia, sebab dia buleh ngat lagi aku ni dari Dato' Onn. dia penah jadi cikgu BM aku masa form 1, dan start dari situ la aku kenal dia. otak dia pon sempoi. okeh lepas dia hantar ke office tuh, aku dengar la sekejap taklimat tentang tugas aku, lepas tuh terus aku pegy lapor diri kat sekolah. before keluar dari office, pegawai tuh sempat tanya "macam mana kenai Cikgu Idris?" aku jawab "dulu dia cikgu saya masa kat Dato' Onn".

sampai kat sekolah, aku jumpa la pulak PK sebab Guru Besar tak da. so PK la yang arrange semua kat aku. dalam office pulak, ada jugak yang kenai aku disebabkan bapak aku, well selalu aja aku dibayangi bapak aku, mana-mana pon aku pegy mesty ada ja yang kenai dia, huff teruk la memang kena jaga reputasi la pasni.

bila kat bilik guru pulak satu lagi kejutan yang aku terima. terkejut gajah jugak la sebab dalam banyak-banyak cikgu tuh ada lagi sorang cikgu dari Dato Onn jugak. pergh ni lagi seronok sebab meja aku berdepan dengan dia.aku pon hape lagi bukak mulut ajak cikgu tuh bersembang la. cikgu tuh pon tergelak jugak sambil berkata "aii dulu saya mengajar kamu, sekarang kita dah jadi rakan sekerja pulak,kecilnya dunia" aku pon nak tergelak kot bila dengar dia kata macam tuh. ye la macam janggal jer, bekas cikgu aku ni pelik la, tanak membahasakan nama aku, dia lebih senang bahasakan diri aku dengan panggilan cikgu, geli urat perut aku bila dengaq dia pangil cam tuh, cam tak layak jer rasa keh keh keh (padahal dalam hati berbunga jugak la, besa la dalam hati aku kan ada taman)

kalau kau ramal, satu kelas akan senyap bila kau dah masuk, ramalan kau memang silap belaka! (aisshh macam bunyi tajuk lagu pulak akn..) mula-mula aku dah terbayang yang dorang semua akan dengar cakap aku, last--last terbalik aku pulak yang dengar cakap dorang. dah tu vokal aku ni kalah kot dengan dorang, dorang punya vokal lagi superb. aku ngat la nanti bila aku nak pegy ujibakat AF wajib la cari bebudak ni suruh ajar aku cemana nak kontrol vokal..

terpikir jugak aku, dulu time aku kecik-kecik, macam ni ke ek perangai aku? tapi ann aku rasa aku macam baik jer..macam skema jer HAHAHAHA. skema la sangat, aku la kaki menyembang number satu dulu!..eh eh silap lagi ni dah jadi sesi kutuk mengutuk diri sendiri ni..aisseymen...maaf yer readers sekelian, harap di-ignore-kan statement sebentar tadi.

papapon, semua ni dah jadi tanggungjawab aku, tak kesah la walaupon sekejap aku ngan dorang, nak tak nak harus la jugak aku face. gasak la, janji aku dapat pengalaman yang aku cari tuh.


okeh memurid, till i wrote again, jangan kutuk-kutuk cikgu yerr nanti cikgu tibai kamu semua!!!

bai.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Monday, September 20, 2010

butterfly in my stomach

hello hello hello..finally dapat jugak nak update activity hari ni, ngatkan nak ajer terus tido tadi.


well selamat sudah open house raya for second time at my "bungalow". last tetamu yang datang tadi bebudak uitm penang, semuanya student my dad, and of course Incik Bmw pon ada sama, he said he came all the the way from KL. tak sempat nak balik rumah sewa lagi terus datang rumah aku ..err yerr ke? haa kantoi suda, mesty tak mandi tu...one word untuk kamu yerr Incik Bmw..BUCUK!!..hehehehe

aku pulak dari pagi tadi da start balik penyakit tak dapat nak tidur aku tuh, dah macam kena exam fever lak..yang paling tak buleh blah tuh siap ada rama-rama dalam perut ni. eveytime aku nervous mesty selalu ada rama-rama dalam perut aku ni..tak tau pasal apa. selalu penyakit rama-rama dalam perut ni, penyakit orang angau nak bercintan-cintun, tapi in my case lain kot, aku sebab dok asyik terpikir, cemana la aku nak face hari esok.

senget tak senget otak aku ni, sampai aku terpikir yang aku ni macam tengah menunggu detik nak ke tali gantung. unik tak otak aku??ha korang ada otak macam ni? buleh tak pikir macam yang aku pikir tuh?duhhh walau macam mana aku try nak overcome nervous ni still aku tak dapat nak elak dari pikir benda yang bukan-bukan. my bestie dah guide aku tadi on how to overcome nervous and control the class, Incik Bmw pon da wish kat aku tadi, he said "dun worry, cikgu mesty buleh punya, buat macam besa" wah wah macam senang je kan dia cakap...dia tak tau yang dalam hati aku ni dah macam ada bom jangka, tunggu time je nak meletop.

papepon tenks jugak la kat both of them at least they wish jugak kat aku. My beb punya wish lagi sempoi lain dari yang lain. "didik elok-elok, bukan stakat nak mengajar jer, tapi nak mendidik tuh yang payah" penuh tersirat dan sangat-sangat mendalam. aku tak pernah terpikir pon soal mendidik sebelum ni, sampai la dia cakap macam tuh kat aku. baru aku tersedar, yang kerja ni bukannya kerja main-main, berat dan penuh tanggung jawab..pergh ayat...makan dalam beb!

sekental-kental Erin Azizan ni ada jugak benda yang buat dia cuak, nak-nak pulak jenis yang kena berdepan ngan audiens ni lagi la cuak dia buleh sampai level max. kengkawan aku selalu pikir yang aku buleh handle crowd, padahal dorang tak tahu tiap kali aku nak handle crowd, mesty penyakit separuh giler aku datang menyerang.saje je aku buat-buat kental hehehe sorry yerr kengkawan selama ni korang tertipu ngan helah aku (selamat hari rayer).

okesh lah malas dah nak mengarut pepanjang, eh kejap ada satu benda yang tak best la. nak back to school of cos la kena back to old routine as a student. kalau student U takpa lagi..ni student sekolah kot, mesty kena bangun awal-awal subuh...uwaaa macam tak rela aje...eh eh kena betolkan nawaitu, baru first day dah nak malas-malas, patot kena humban je dalam laut budak ni...banyak songeh betol. hah???

okeh bai.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Sunday, September 19, 2010

LALALALA KERJA LA..

hello hello hello!!

saat jari ni terhegeh-hegeh di keyboard lappy, jam dah menunjukkan 12.43 a.m, maksudnya dah menginjak ke hari ahad dah. dan maksudnya jugak tinggal satu hari je lagi cuti pastu hari senin dah mula start kerja. yeshh kerja baru..kerja yang selama ni aku nak sangat buat tapi tak pernah dapat peluang, but now..things change dan aku dapat job tuh. syukur alhamdulillah.

gila senget sampai sekarang aku tak pegy visit lagi skool tuh aku tak dapat nak bayang kat mana tah location skool tuh,nak tanak esok musti kena pegy jugak la, kalau tak hari senin ni lepas lapor diri terhegeh-hegeh pulak aku mencari skool tuh.

a new life and a new beginning for me to forget all memories that always cross on my mind. just now i read emy's status, she miss me! urrghhh once again..sangat rasa ingin menangis tapi kentalkan jugak jiwa. dari mood yang hepi-hepi tadi aku dah jadi macam sayu pulak. sorry if entry aku kebelakangan ni banyak emo sikit besa la aku ni kan complicated. if she reading this, aku nak sangat bagitau dia, yang aku memang selalu rindu nak jadi buddy dia kat swimming pool. jahat gile kan aku, sampai hari ni aku tak pernah tahu sapa buddy emy yang replace tempat aku tuh..sengaja aku tanak tanya pon.

emy, sapa pon buddy emy, i hope u wont forget me..i noe i sangat teruk, tak pandai swim macam emy, but if i get one more chance, promise u i'll be a gud buddy (dlm mimpi je la).

dan seperti selalunya,..mood untuk mengarut pon dah hilang..one thing for sure, aku tak kan hilang lagi pasni.

okeh bai.

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Friday, September 17, 2010

sengal ke senget?

hohohoi....senyumlah senyumlah ah hai cek mek molek...(mereng seketika yerr)

okesh hari sangat teruja nak bercerita yerr sebab tu mukadimah pon pakai lagu Datu M. Daud Kilau, cuma gigi jer tak berkilau yerr.

setengah hari ni, hidop aku macam sengal sikit sampai ler petang tadi Yana call ajak meronggeng ngan tengok wayang. pergh..senget giler, dengan tak ready hape terus jer ajak aku keluar, nasib baik la rumah dia ngan rumah aku jauh..paling busuk pon setengah jam jugak la amek masa nak sampai umah aku. so sempat la aku bersiap dulu..tak de la dia nak membebel kat aku kalau dia sampai awal dan aku tak bersiap lagi.

so we went to Sunway Carnivall, tempat lepak biasa kalau kitorang nak tengok wayang. at first, kitorang nak pegy Jusco, Perda tapi tah cemana Yana ajak gi Sunway..aku follow jer lagipon dia yang drive, tak kan la nak demand-demand lak kan..kang dia tinggal aku kat tepi jalan soh balik jalan kaki naya jer.

agak terkuciwa sebenarnya. kitorang dah excited gajah kot nak tengok citer Piranha. tapi seat pulak tak da..yang ada pon depan-depan jer, kuciwa giler time tuh, ye la sebelum tuh kitorang dah willing kot nak tunggu citer Piranha walaupon terpaksa tunggu selama dua jam, tup tup jadi macam ni..last-last decide amek citer senario Asam Garam..sumpah tak best!

ni la first time aku tengok citer senario kat panggung, dah tuh citer lak tah pape jer, tapi tak de la aku kuciwa sampai nak makan orang kan..sebab dari awai dah memang niat nak masuk panggung pon so belasah je la citer pape janji masuk panggung jugak. pasni aku ngan Yana memang dah bertekad la nak kena wajib tonton citer Piranha tuh..tunggu time free kitorang langgut lagi la jawabnya.

dah abeh tengok wayang, kitorang pegy la window shopping, Yana nak usha blouse aku pon join sekaki la, memang rambang mata kot..uish bahaya beb, naseb baik la tadi aku bawak cash yang cukup-cukup makan jer, kalau tak....ufhhh tak dapat nak dibayangkan..naseb jugak nafsu setan aku tuh terkontrol hari ni. (dalam hati bersyukur giler..hohoho) kalau tak abesh duet gaji eden..ekekek...(dah pandai sebut-sebut gaji sekarang)


aku ngan Yana, baru sampai jer time nih

terpaksa tengok kot citer ni..werkkss

ok..kat sini tak bleh tngkp gambr yerr (muke aku pon dah pelik kot)

yerr gaya tipikal seorang Erin Azizan

ni screen GSC yerr adik-adik

nampak tak kitorang tengah pengang aper tuh..yupp snack box KFC

khusyuk betol nenek ni cari syilling yerr

erk...ader sesapa kenal budak ni?

nampak tak? ni dalam keta aku snap Sunway, dalam keta jelas jerr bila snap macam ni pulak jadinya

aku dah malas dah nak mengarut panjang, besok nak kena bangun awal..yeyaayy going to meet my BESTIE!!!!! babai.

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Thursday, September 16, 2010

.kamu harus tahu.

entah dari mana patot saya mulakan. terlalu banyak dan terlalu payah untuk dihuraikan. lagipon benda dah terlalu lama berlaku. saya cuma mahu kamu tahu yang saya sudah melupakan perkara tersebut, dan mungkin jugak saya sudah memaafkan kamu..entah,saya sendiri tak dapat nak pastikan tentang kemaafan itu. tapi yang saya pasti kamu tak perlu menagih maaf dari saya, biar saja ianya berlalu.

biar mereka pandang saya sebagai pesalahnya, walaupon kamu sebenarnya yang mencipta sengketa. saya bukan seperti kamu, pandai bermain kata. walau saya diam, tak bermakna saya bersalah, cuma saya malas mahu memanjangkan drama yang kamu cipta. mereka tak pernah tahu tentang cerita kita. mungkin jugak lebih baik begitu.

sudah bertahun saya menoktahkan cerita kita. saya tahu sejak dari itu mereka meletakkan beban kesalahan ke atas saya. saya diam. tak mahu panjang cerita. demi mereka, saya kuncikan mulut. hanya mereka bertiga yang tahu tentang itu. dan demi merekalah saya terpaksa berpura-pura bermain sandiwara setiap kali bertemu kamu. yang saya tahu waktu itu saya hanya ingin menjaga perhubungan, tetapi sekarang bila saya dipaksa untuk buat sesuatu yang saya tak suka, saya tekad, untuk melenyapkan kamu dan mereka dalam hidop saya. bagi saya kamu tak pernah wujud dalam hidup saya.

terpulang kepada mereka untuk melabelkan saya sebagai pendendam atau apa saja,yang pasti saya tak pernah menyesal untuk melakukan semua ini. kita tak kan pernah bertemu lagi. andai takdir menemukan kita, kamu dan saya hanyalah orang biasa yang tak pernah mengenali antara satu sama lain.

saya cuma ingin kamu jangan sesekali dekati saya. biar kita lalui hidup begini, sudah bertahun kita begini, tak mustahil kesudahannya pon akan terus begini. kamu harus tahu, hati saya sudah terlalu keras untuk kamu, sebab itu saya tak mahu lagi berjumpa dengan kamu. dan saya sendiri akan terus menggelak dari kamu. saya dan kamu sudah tamat. tiada lagi perhubungan yang boleh mengaitkan kita. sudah puas saya dituduh tanpa sebab. dari dituduh begitu saja, saya rasa baik saya terus buat benda yang saya pendam sejak bertahun lamanya. dan satu hari nanti kamu akan tahu, ini lah harga yang harus kamu bayar atas "kesalahan" kamu.

kadang-kadang diam itu lebih baik dari mengeluarkan buah bicara dusta. saya akan terus diam.....
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Tuesday, September 14, 2010

gudbye HONDA, welcome sk PENAGA

hello hello hello...uhuk uhuk [batok okeh, bukan merengek!]


today, 14 september 2010 secara official-nya aku mengumumkan bahawa aku telah pon selamat me-resign-kan diri dari menjadi seorang pekerja HONDA yang-belum-di-confirm-kan-statusnya setelah sebulan lebih berpayungkan bumbung HONDA..yerr sebulan lebih ajer, bukan seTAHUN lebih okeh! (sebab tuh aku cakap tak confirm)

walaupon jodoh tak berapa nak panjang ngan HONDA tapi working experience yang aku dapat kat sana still berharga kot. haa cuba kau bagitau kat aku, kat mana aku bleh tengok orang serang menyerang secara live?orang mengamuk secara tiba-tiba, dapat angpau biler time nak rayer (acctually member aku yang kerja ngan company lain tak dapt pon angpau..most of them la, aku lain, boss sayang sebab tuh dapat angpau) boleh pangey Big Boss kau Uncle jer..ha cuba cakap kat mana?kat tempat kau ada? kat HONDA je kot...memang sempoi giler kerja kat sana.

seriusly a bit sad la jugak sebab aku kerja pon sekejap, yela orang kata baru nak mesra-mesra alam ngan environment kat situ tuptup dah nak benti, Kak Iza terkejut monkey biler aku cakap aku dah nak resign, masa tuh aku tengah nak pass baton yang mengandungi ketupat ngan redang yang aku bawak dari rumah kat tangan dia. bila aku cakap aku nak benti kerja dia macam "awat tak best ka kerja kat sini?" bila aku dah cakap aku dapat offer kerja baru dia macam over-eksaited lak "wow best la buleh try benda baru" aku dalam hati.."haii menda la kau Kak Iza oii..aku seniri pon tak dapat nak bayangkan macam mana la aku nak try benda baru tuh"

buleh ke tidak tah aku nak bawak diri kat tempat baru tuh, agak risau sebenarnya..well mungkin orang nampak aku agak cool, bila dorang soal pasal benda ni. tapi percaya la jauh di sudut hatiku yang paling dalam lebih dalam dari bikini bottom ada la sikit perasaan "tah pape" aku tak reti nak describe la perasaan apa, but one thing for sure, perasaan tuh wujud.

kengkawan yang tahu pasal kerja baru aku ni semua macam "weh betol ke?makk aii cam tak cayer lak,kalau ang involve dalam marketing confirm-confirm kami cayer, ni...hahaha..serius weh ang kena story kat kami lagu ni, cemana first day ang nanti"..hampages btol kengkawan aku ni, takpe cool-cool hero kena macho..hampa tunggu noo nanti aku story abeh-abeh biaq menanah telinga hampa dengaq citer aku! miahahahah (gelak jahat)

kat HONDA, sehari before rayer

sekian..babai!


p/s: kojaq giler pembunuh Datuk Sosilawati Lawiya (arwah) tuh..perangai macam setan jer. hari-hari aku dok imagine cemana la dia mati terseksa...nauzubillah..semoga Allah swt mencucuri rahmat keatas roh nya.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Monday, September 13, 2010

the heart has lips



kala sendirian begini
terasa tenang dihati
tatkala bayu menyapa pipi
diri terasa begitu di hargai

alunan musik mengusik jiwa
memutarkan minda pada si dia
diri teramat rindu dengan tawanya
adakah dia juga mimikirkan benda yang sama

andai hati dapat berbicara
tentunya rindu ini ditujukan buat dirinya
jiwa meronta ingin mendekati hatinya
tapi tiada kekuatan memulakannya

 kutitip puisi rindu
pada nyanyi angin sendu
agar hati tak kian pilu
berharap kau pun turut merindu
 
walau sesak sekali pun hati ku dgn rindu mu
ia memberi sedikit kekuatan pada ku
ku cekalkan diri lalui hidup tanpa dirimu
moga takdir menyebelahiku

ku mahu kau tahu
biar selama mana pun putaran waktu
aku akan selalu mengharapkan kehadiranmu
kerana dirimu terlalu istimewa dihati ini

biar ombak datang membelah
pantai hatiku takan pernah berubah
biar guruh berdentum hebat
tetap rinduku padamu kian lebat







TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

jangan gusar, saya dah maafkan kamu..

hello hello hello.

berjumpa lagi kita dalam rancangan masakan bersama Miss Erin Azizan al-Mashoor yer tuan-tuan dan puan-puan. hari ni Miss Erin teringin nak berkongsi cara-cara nak membakar satiaq dirumah orang. apa itu satiaq ya? satiaq adalah sejenis makanan dimana daging ayam atau lembu dicucukkan pada sebatang lidi. ape? satay? yerr satiaq juga dikenali dengan nama satay yerr tuan-tuan dan puan-puan. jadi kenapa Miss Erin menyebut satiaq..pesal tak sebut jer satay?jadi dari manakah datangnya perkataan satiaq itu?

perkataan sataiq baru tercetus sebentar saja tadi, setelah kami menonton satu sitkom yang giler yang dilakonkan oleh JoZan. acctually skrip sitkom tuh cousin Miss Erin yang create, biler JoZan cuba-cuba nak cakap utara macam-macam bunyi yang keluar, sebab tuh la kitorang pon bantai pangil satay tu sataiq..begitulah asal usul perkataan satiaq yerr tuan-tuan dan puan -puan.

sekarang meh kita belajaq cara nak membakar satiaq ngan penuh berhikmah ala-ala diva gitu. pertama sekali, letakkan batang-batang satiaq kat atas pembakar, kemudian pastikan bara api sentiasa menyala. after that amek kipas dan halakan dekat pembakar sambil tangan kita pon turut mengipas dengan mengunakan kipas tangan yer tuan-tuan dan puan-puan. kemudian mulakanlah aktiviti diva anda dengan berposing secara anggun dan pekik secara sederhana kepada photographer, tanda anda telah ready untuk memulakan shooting yerr. selepas itu suka hati andalah nak ber-posing gaya apa pon tak mengapa. sila pastikan sang photographer anda sudi untuk men-snap gambar anda sudah. masalah lain sila ketepikan dahulu.

sila ulang langkah-langkah diatas untuk tiga jam yang seterusnya. kenapa tiga jam? haa sebabnya selepas tiga jam niscaya anda-anda semua sudah penat untuk membakar satiaq sambil ber-posing ala-ala diva. Miss Erin sangat-sangat men-suggest-kan agar tuan-tuan dan puan-puan hanya membakar untuk tiga jam yang pertama saja okeh. ini kerana untuk mendapatkan  hasil pembakaran serta posing ala-ala diva yang terbaik dari ladang hanya tiga jam saja yang diperlukan. mudah bukan?

kemudian setelah letih membakar dan berposing silalah tuan-tuan dan puan-puan meminta izin untuk mengundur diri dulu dan pulang kerumah masin-masing yerr. selepas itu biler sudah berada di dalam kereta mulakan adegan ber-posing maut dalam kereta pulak yerr. se-simple itu jer cara-cara nak membakar satiaq kat rumah orang. semoga dengan penerangan Miss Erin yang terperinci maut ini, dapatlah menolong tuan-tuan dan puan-puan yang mana teringin nak membakar satiaq kat rumah orang. yang baik itu datang dari Allah SWT dan yang buruk itu datangnya dari Miss Erin seniri, sekiranya cara yang Miss Erin paparkan ni macam tak bersesuaian jer, Miss Erin memberi sepenuh keizinan untuk tuan-tuan dan puan-puan meng-adjust cara Miss Erin ni. hehehe well sharing is caring kan...so Miss Erin tak kesah okeh.

dibawah ni Miss Erin tunjukkan sikit cara-cara yang Miss Erin sebutkan sebentar tadi yer...

satiaq diletakkan di atas pembakar dulu
chakk posing yang pertama
gigi harus ditonjolkan
atas keta harus kena posing okeh!
tetap senyum walaupon semua tak dapat masuk
baiklah ini cubaan terakhir, nampaknya memang takleh masuk semua.
so kesimpulannya pada acara hari ini Miss Erin simpulkan yang membakar satiaq agak mudah sebenarnya tetapi nak berposing pulak yang agak susah...eh yer ker?haa silalah tuan-tuan dan puan-puan pikir seniri yerr. selamat mencuba.

owh maaf mintak yerr, tajuk diatas memang takde kena mengena ngan rancangan Miss Erin ni yerr, hanya ingin mencetuskan sedikit kontroversi berpanjangan, sebab tu la Miss Erin choose tajuk diatas...jangan marah...

sekian, Miss Erin reverse diri dulu...adiosss.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Sunday, September 12, 2010

pakai baju yang sama satu hari, kau boleh?

hello hello hello...[ngee]

dah masuk 2nd day rayer kan hari ni? haha sorry la minggu ni temanya hari rayer so entry kali ni pon tak lepas dari menyebut rayer la yee..

okeh meh kiter, eh silap aku nak story pasal hari ni punya acara, first pagi tadi aku terbangun lewat padahal dah berjanji semalam nak bangun awal kan..al-story-nya berbunyi begini yerr..pagi tadi ngan perasaan yang malas tahap cicak aku terjaga dari lena yang pendek, then of course la benda yang wajib aku buat cari handphone aku dulu. eleh aku tawu korang pon mesty buat benda yang sama jugak ann biler bangun dari  tidur..niat di hati tuh nak tengok la jam pukul berapa, sekali tengok makk oiii macam nak histeria kot..ha bukan sebab dalam handphone aku tuh ada hantu yerr, tapi missed call ngan message yang giler banyak dari member-member yang nak datang berayer kat rumah hari ni.

aku tau korang mesty tertanya-tanya kan..aku tak dengar langsung ke masa dorang call ngan message aku tu kan?? ha jawapannya semalam sebelum tido aku dah set silent mode, sebab aku macam yakin yang  puan mak akan kejut kan aku..tup tup puan emak tak kejutkan aku kot. sekali toleh jam kat dinding dah pukul seploh setengah...melompat aku dari tempat tidur, mencacak aku lari turun bawah pastuh terus call bebudak tuh balik. dengan rasa blurr blurr aku pon cakap la yang aku baru bangun tido,aku tanya dorang dah ada kat mana, and dorang bagitau yang dorang dah on the way, haper lagi dengan power yang maximum aku pon terus mandi dan bersiap, tengah dok tempek bedak kat pipi, Mira call cakap dia ngan member-member dah ada depan rumah..aku walaupon sebelah pipi jer yang berbedak terus keluar, sambut dorang, ye la kiter kena memuliakan tetamu yerr kengkawan...tak kesah la kau tengah bebedak sebelah pipi ke, tengah nak pakai gincu ke, tengah nak tempek concealer kat jerawat kau ke, atau pape je la yang kau tengah buat aku nasehatkan sila ler berhenti sambut la tetamu tuh dulu yerr...macam yang aku buat tadi tuh.

ayu tak??hehehe

syok seniri, dorang tengah makan aku sebok snap pitca

dipendekkan cerita, lepas dah makan-makan and huha-huha kat rumah aku, kitorang pon bergerak la memulakan sessi jelajah rayer kat rumah kengkawan yang lain pulak. next rumah yang kitorang aim, rumah Incik Megat. masa kat umah Incik Megat aku terjumpak pulak bestie aku kat sana haper lagi peluk sakan kitorang hahah dah sebulan tak jumpa kan...naseb baik la tuh rumah orang, kalau la itu kedai mamak dah lama aku bukak gossip ngan bestie aku tuh. habes rumah Incik Megat, pegy pulak rumah Mira pastu rumah Suri. dari rumah Suri kitorang pegy rumah Mirul pulak, haa part kat rumah Mirul ni la syok sebab semua ex-Dato Onn berkumpul. acctually kitorang semua dah janji nak gerak sekali masa kat rumah Incik Megat lagi tapi kau tahu je la kan dah ramai-ramai ni mesty la ada yang lambat. sebab tuh la kitorang gerak asing-asing dulu. Hana, Mira ngan Nadh nek keta sekali. Suri ngan Tini nek keta ngan aku.

cam kanak-kanak riang jer kan budak yang kat tengah tuh
cesh nak jugak bebudak ni...

owh agak mengantuk di tengah hari yerr
Incik Megat tanpa rasa simpati, tumpang sekaki.
my bestie, my gossip partner
serius aksi ini tiada langsung kaitan dengan kehidupan seorang bekas lesbian okeh.
budak ni nak bagitau, yang dia pon ada baju cotton okeh

haa biler dah jumpa tuh mesty la ader sessi snap-snap gambar, sampai naik cramp mulut aku asyik dok senyum jaa, tapi memang syok habess la. masing-masing biler jumpa, mesty tak lepas tanya pasal perkembangan kawan-kawan. huff dah 5 tahun kitorang grad dari Dato' Onn tapi bond tu tetap kuat between us. yang mana dulu tak pernah nak kenal ngan rapat pon boleh jadi rapat bila sesekali jumpa macam ni. itu yang terbaik tentang ex-Dato' Onn, friendship yang tak pernah putus..yang kitorang carry dari zaman skool sampai la dah tua bangka macam ni.



habes rumah Mirul, gerak ke rumah Tini, masa tuh dah petang..hahah senget kot kitorang keluar dari pagi, penat tu tak yah nak story la, dah la aku sorang yang drive, nak rotate ngan Tini aku tak berani lak, ye la aku macam tak percaya sikit kalau orang yang drive kereta aku. aku pulak dah rasa tak sedap badan kot. memang bandan aku dah panas lain macam tapi aku tetap maniskan muka jugak ye la takan nak tunjuk muka sakit kan..tak elok kot... tengah plan nak gi rumah Hana, aku dapat call dari Iskandar..dia nak datang rumah! menggelabah pulak aku time tuh nak tak nak kena cancel la pegy rumah Hana ngan Nadh.

terpaksa la Tini ngan Suri disumbatkan dalam keta Hana. aku pulak memang pecut sakan la. naseb baik ada hi-way, buleh la aku drift giler babeng, masa aku sampai rumah, aku dah nampak Iskandar and The Gang dok tunggu kat post-office kat rumah aku, awal-awal lagi Iskandar dah info aku yang dorang datang ramai.ngee 3bijik keta yang kesemua penumpangnya adalah lelaki..kire punya kire ada la dalam doblas orang Gang dorang tuh. tahu-tahu je la bebudak lelaki bukannya betol sangat, senget nya mengalahkan aku pulak. dekat dua jam jugak bebeudak tuh lepak rumah aku. haha aku ni dah la kaki memyembang kena pulak ngan Iskandar yang memang kepala hotak dia tuh giler humm habess senget terbalik kitorang tadi. aku walaupon pening kepala ngan sakit-sakit badan layan la jugak. lepas dorang balik aku pon apa lagi terus mandi and tido la. memang aku demam + saket kepala + lenguh-lenguh badan tadi, before tido telan panadol dua bijik.

sejam lepas tuh aku bangun balik, Incik abah bagitau yang Iwan pulak nak datang rumah huisshh terpaksa la bersiap lagi hehehe ye la kalau dah namanya Iwan, mesty la ada sessi photo-gurdix. puas hati kot, aku balas dendam sebab semalam tak sempat nak ber-photo-gurdix so malam tadi kitorang gurdix sakan la, walaupon bertiga tetap meletopp...

pesyen tudung bertukar, baju tetap maintain

terlebeh riang yerr

erk??
tengah jalan pon jadi hal yerr

kat taman depa rumah beta

seronok tengok muka kitorang seniri, tuh yang dok senyum2 tu


okeh, tak larat dah nak upload banyak sangat. selebihnya aku tempek kat fb je la..korang tak kesah kan??kalau kesah pon aku peduli haper kan..aku punya gambar, ikut suka kaki aku la nak upload ke tak kan..korang tengok suda.

maka dengan ini aku rasa macam nak katup (tutup) je lappy ni pehtu nak gi tido, memandangkan sekarang dah pon pukul 3.20 a.m jadi molek benarlah kiranya aku berundur dulu yerr..

cam biasa yerr,till i wrote again...sekian, adiosss....
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Saturday, September 11, 2010

kampung dan PHOTO-GURDIX

hello hello hello....

well hurm, tak terlambat rasanya nak ucapakan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua umat Islam di seluruh dunia yang menyambut lebaran pada tahun ni. amacam best rayer?banyak duet rayer dapat? perut mesty sengkak giler kan sebab dari pagi asyik dok makan, makan,dan makan..mawu tak sengkak ye tak?owh, biar sesengkak mana pun perut anda sila pastikan yang perut anda tidak terburai ditengah jalan yerr...

dah dua hari aku tak mem-belog rasa macam banyak jer benda yang nak di-share-kan kat sini, sebab terlalu banyak la aku malas nak mem-belog dan salah satu sebabnya jugak 2,3 hari ni sebok dok prepare nak sambut rayer, sebab tu la masa agak terbatas nak mem-belog. lagi pulak terlalu banyak benda yang jadi dalam hidop aku 2,3 hari ni, semuanya perkara yang mengembirakan so sebab terlalu gembira jugak la membuatkan aku tak dapat mem-belog, harap maklum yerr.

sambutan rayer kali ni agak berbeza bagi aku. bukan sebab tak dapat duet rayer, atau sebab baju rayer yang aku tempah tuh tak siap yerr, bukan...berbeza yang aku maksudkan kat sini dari segi keterujaan nak sambut rayer. serius aku cakap this year punya rayer agak hambar. ntah la feeling teruja setiap kali rayer dah tak da la. nak nak pulak aku ni bukannya duduk kat kawasan kampung, setidak-tidaknya kalau kat kawasan kampung tuh mungkin la perasaan teruja nak rayer tuh ada. ni tak, kat kawasan rumah aku ni hanya ada 3 buah rumah jer yang berpenghuni, termasuk la rumah aku. yang lain-lain semua dah cabut balik kampung..so tinggal la orang-orang macam kitorang yang tak "berkampung" ni melanggut di rumah masing-masing.

kitorang ni bukannya tak de kampung, ada sebenarnya. tapi tawu-tawu je la kampung kalau kat Penang ni ada ke rupa kampung? naseb baik jugak la kampung yang tak seberapa kampung tuh ada buleh jugak tiap-tiap kali rayer pertama kitorang cabut balik kat sana. bagi kitorang, maksud kampung itu sendiri diterjemahkan dalam konteks yang berbeza. kebiasaannya orang akan maksudkan kampung itu satu kawasan yang masih masih jauh dari arus pembangunan. tapi bagi kitorang pulak, kampung itu sebenarnya tempat dimana nenek kitorang tinggal. ye nenek duduk dikampung, tapi kampung yang sudah maju yang masih mengekalkan ciri-ciri kampung. yeah nampak la suasana kampung tuh walaupon tak meriah.

tapi bagi aku pulak, aku tak dapat nak adapt ngan kawasan tuh, aku tak pernah rasa itu kampung aku. puncanya aku tak dibesarkan disitu, so feeling tuh agak kurang la. the only kampung yang aku sangat-sangat suka ialah kampung Permatang Pauh sebelah abah. tapi tempat tuh dah pupus lebih kuarng 10 tahun yang lepas. kampung-kampung lain, macam kampung disebelah emak aku tuh aku kurang sikit la, ye la aku tak pernah langsung mambesar kat sana, so wajar la aku rasa asing tiap kali balik sana. tapi tak de la sampai efek hubungan aku ngan nenek-nenek kat sana. hubungan kitorang tetap mesra.

so this rayer tak sempat nak ber-photo-gurdix, sebab tuh la jugak hambar kot. kalau tak, tiap kali rayer jer aku ngan kazen-kazen yang lain sebok ber-posing sakan. a bit sedih sebab aku jer yang tak join sessi photo-gurdix tadi. but its okay, sebab aku da invite Iwan datang rumah besok, kalau tak de hal, sempat la photo-gurdix, kalau tak dapat besok, rayer ketiga pulak la jawabnya, kat rumah Cik Galuh Cendra Kirana.weee hopefully dapat meet dorang nanti.

halamak jam da pukul 2.30 a.m ni, kena tido dah la, confirm-confirm besok kena bangun awal sebab kengkawan nak datang umah...pastu rayer rumah kengkawan pulak..aiseh..mahu sampai malam ni.
rasa macam nak tito dah, before tuh meh aku bagi orang tengok photo-gedix yang beberapa tahun lepas..zasss....

2008





 2009





2010, me..without them






till i wrote again....sekian, adioss.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Tuesday, September 7, 2010

.Temanya Hari Mengamuk Sedunia.

hello hello hello [macam tak lengkap lak kalau tak menyebut hello ni setiap entry hihihih]

first of all tahniah kengkawan, sebab dah 28 hari kita semua berpuasa, lagi 2 hari je nak sambut raya, dan sekalung tahniah jugak buat aku. sebab apa?? hihihi sebab dah 28 hari la...

sebelum aku start cetuskan ketermengarutan yang berpanjangan, meh aku nak review sket pasal benda-benda yang jadi kat office aku hari ni.

pagi tadi ada sorang customer ni datang office siap bawak polis lagi, al kesahnya, motor dia kena tarik sehari sebelum tuh, dan nak dijadikan hot story lagi, ada barang-barang berharga dia kat bawah seat motor tuh, antaranya, henpon 6 bijik, wallet ngan duit yang berkepuk-kepuk...hahaha giler kau, simpan duit berkepuk-kepuk dalam motor. actually sehari sebelum tuh pon dia da datang serang office, tapi nak buat cemana kitorang dah lepas case dia kat lawyer, kau datang bawak parang pon kitorang still tak dapat buat pape.

serius weh aku cuak giler, ye la datang je terus memaki hamun tak tentu pasal, tetiba lak aku terlibat ngan case dia, ye la aku handle bahagian finance, memang aku langsung tak tahu menahu pasal case dia, and semalam time dia datang pon aku, aku just buleh check number plate dia jer, seterusnya tang chapter memaki hamun tuh naseb baik dia tak sembur kat aku, tapi kena kat senior aku la si Ah Pin,  tapi aku tengok cool jer si Ah Pin tu time customer tu pulun dok maki dia...dia tak paham ke yang orang tuh tengah maki, ke dia memang malas nak melayan..huff entah la...gasak kau la Ah Pin janji aku tak kena maki suda,hehehe

so aku ingat case dia habes petang semalam la, mana tau pagi ni dia datang bawak polis terus, memang jadi case polis la, bergegar office aku macam kena boom, aku??huff jangan tanya la..cuak tu memang tahap max dah, bukan cuak kat polis yerr tapi aku lebih cuak kat customer tuh, dorang cakap petang semalam dia bawak parang kot..makk takoot weh, cemana kalau silap-silap hari bulan dia tetaknye leher aku..ha kan ke nayya tuh. seram siot, so pagi tadi sebagai langkah berjaga-jaga aku cuba dok lebih jauh dari dia, kalau dia nak tetak pon dia tetak leher Ah Pin dulu la...hehehee..joking jer, giler kau ngat senang-senang nak tetak orang ker? sebenarnya aku ni tak bleh tengok orang mengamuk  atau orang marah-marah sebab tuh la aku kalau buleh nak avoid dari customer ni, sebab tuh jugak aku stay jauh dari dia..sebab aku tak suka tengok orang bergadoh..tuh je.

tuh cerita pagi tadi, haa ni cerita sebelah petang lak, Abang E ( senior aku lagi..) mengamuk jugak. ni lagi besh dia mengamuk kat customer, bukan customer mengamuk kat dia...look like he brokes the rules. who said customer is always right? the truth is they are always wrong and bonggok! ha rules tuh la yang dia dah pecahkan...hahaha, yang aku heran tuh, nk mengamuk ke hape ke kenapa mesty kat tempat aku jugak? tak de tempat lain ke dorang nak pegy mengamuk tah..haisshh udah la aku ni hati kecut biler tengok macam ni, lagi-lagi la ati aku bertambah kecut, tapi yang tak tak buleh blah tuh aku sempat jer online fb,pastuh post pasai orang mengamuk-mengamuk ni hahaha senget kan??

seronok tak baca perjalanan hidop aku hari nih?? temanya hari ni hari orang mengamuk sedunia la..dari pagi sampai ke petang, syik mengamuk jer keja nya..haa cuba bagi peluang aku mengamuk pulak,tengok macam mana..aku pon teringin gak nak mengamuk-mengamuk ni, cuma tak diberi kesempatan je lagi..tolong yerr bagi chance, pasni turn aku mengamuk pulak ok...leh gak aku test power, sejauh mana aku buleh mengamuk..adakah lebih baik dari mereka-mereka itu...haa itu yang kita tak tawu..nak tawu, kena la bagi chance..aiseh mengarut suda.....sila abaikan ketermengarutan ayat ini jika anda tak suka yaa..

gelak-gelak jugak...ada gak yang tak besh pasal hari ni, aku dah mula rasa sakit dada balik time tengah hari tadi..lepas tuh petang before keluar office aku macam nak pitam, biler aku bangun je dari kerusi terus rasa melelong sampai terduduk balik aku time tuh, naseb baik gak dah nak balik time tu. so aku gagahkan jugak la bangun and terus balik umah, syukur tak de pape jadi masa aku kat tengah jalan tadi. what should i do ha? aku tak suka jumpa doctor ngan makan ubat, dalam hati memang terpasang niat nk gi jumpa doctor, tapi disebabkan betapa tak sukanya aku nak jumpa doctor pastu nak berbincang-bincang hal kesihatan ni, terus aku matikan niat. even kat my mom pon aku tak bagi tau pasal ni..aku confirm ah kalau dia tahu masty aku diwajibkan berjumpak doctor, tak suke! tak suke! tak suke!

okes la, till i wrote again...babai.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

salam sejahtera.

hello hello hello......

to whom it may concerned,

idiot! you la...yess you!!


i mish you like hell,

i mish your laugh,

i mish your smile,

i mish everything about you,

every second's like a minute,

 every minute's like a day,

when you far away.

i miss u being at my side

I mish you when you are far away.

I think about you every night and day.

Even if we can't be together,

I will mish you now and forever!
 







TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

Sunday, September 5, 2010

.cool itu sejuk, sejuk itu cool,cool itu memang sejuk.

hello hello hello [sila baca dengan cepat yerr]

urgghh so tired la today, dari pagi shopping pastu balik umah and then petang shopping lagi..warhh sumpah gile penat macam dah bertaubat tanak dah visit mall-mall yang ada kat dunia ni...tapi sapa la yang nak caya kan kalau Erin Azizan buat statement senget macam tuh, aci kerat jari sepuluh pon belum tentu orang nak bagi feedback positif. paling tidak pon  dalam hati mesti terdetik.."eleh ye la sangat, nanti dah hilang letih penat kemana taubat pon kemana.." uff nanana jangan u ols, jangan buat statement macam tu yerr tak baik tau, doca..

hari ni dah la hari ahad, the only day yang aku cuti, so selalunya aku bangun agak lewat dari biasa, tapi hari ni disebabkan misi shopping-shopping aku, terpaksa la mengigihkan diri bangun seawal mungkin muaahaaa macam nak menangis ajer bila terpaksa meninggalkan tempat tidur yang begitu selesa dan nyaman..senget! pesal tah tempat tidur selalu ja jadi tempat yang paling indah dalam hidup aku? ha sebab tuh la aku kalau buleh tak mau langsung berpisah dengan dia...ohh maafkan aku tempat tidur,sebab aku terpaksa jugak blah dari mendampingi anda untuk jangka waktu yang agak lama...maaf kan aku yerr??

kejayaan bershopping kali ni agak tidak memberansangkan, sebab ada lagi satu benda yang aku tak mampu nak cari...hape lagi heels la. susah la nak cari yang berkenan, aku tak suka tinggi-tinggi sangat kalau buleh nak yang sedang-sedang aja, selalu aku prefer pakai wedges shoes jenis flat, sebab wedges jenis ni yang comel-comel senang cari..tapi heels mak oii sikit punya susah kot, nak wat cemana kan aku ni dah la agak kurang inci so kena la jugak cari heels, nak cover kekurang diri,huhuhu.. agak-agak kan bila la inci aku akan bertambah eh??

aku ni dah la agak teliti bila nak membeli barang, so sesapa yang nak shopping ngan aku tuh, memang kena ada iman yang sangat tinggi la sebab kalau dalam apa jua chapter bershopping, aku akan amek masa yang agak lama, memang tak kan terjangkau la dek pemikiran manusia biasa ni, hanya orang-orang yang terpilih jaa yang ala-ala bertuah macam aku ja dapat rasa aura aku.kehkehkeh. bunyi agak poyo disitu yerr..tapi ada sorang member aku ni memang perangai maakk aii sejibik macam aku..kalau tak caye sila tanya tuan punya badan ni, Myra (kelik kat nama dia if nak berkenalan ngan dia). serius aku cakap dia ni memang sempoi giler. kitorang memang penah la shopping sekali, time tuh dia ngah nak cari sandals, memang habes masa kat kedai-kedai sandals ja la satu hari tuh. satu lagi dia ni memang selalu ja willing nak temankan sesapa shopping, tak perlu risau kalau anda terpaksa bershopping sendirian kerana Myra kan ada... tidakkah anda rasa sangat cool bila ada member yang macam ni??cool kan....

besok lusa, harus kena shopping lagi nih..ha mcam tu la aku, lagi tak raya lagi tuh la aku sakan membeli dan membelah. pagi tadi, ber-jam-jam lamanya aku kat pusing-pusing baru dapat tangkap shawls ngan inner. pastu petang sambung lagi. this time memang aku nak pegy Elianto pon, so sampai je depan pintu Elianto dengan  rakusnya aku cari la benda-benda yang aku nak, concealer,blusher,pressed powder ngan glimerlistick.aii kejap kejap kejap [udah macam icon kat ym pulak] sejak bila lak Erin Azizan taksub ngan benda-benda alah ni yerr?uisshh konpius ni..tranformasi baru kot?hehehe no comment!.. dah dapat tetiba rasa macam nak beli benda lain pulak..tapi nafsu tersekat disitu yerr, sebab time nak bukak posa dah dekat sangat..[ngee ayat coverline je tuh, sebenarnya aku dah cuak tengok partner aku, muka dari kaler biru dah bertukar jadi kaler hijau, sikit lagi je nak jadi Incredibble Hulk, so langkah selamat, blah dari Elianto secepat mungkin!]

jadi tamatlah misi shopping-shoping bersama Erin Azizan pada hari ini yerr kengkawan, besok harus pegy lagi ya, [ hari ni misi shopping tak pegy ngan Myra, so tak berapa cool la hehehe]

eh kejap kejap kejap..terasa ingin menukar nama belog ini la...haha kali ni dah masuk kali yang ke-enam aku dok tukar nama belog. kali ni terasa nak buboh nama "Erin Azizan al-Mashoor" pulak, amacam cool tak?..Incik Bff sila komen sikit, legend tak nama baru ni??hehehehe


Introducing...Miss al-Mashoor

*
*
*
*
*
*
*
*
*


yess i am Erin Azizan al-Mashoor~~~ 
and, i'm the coolest person on earth..teeheee..

sekian, adioss.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA