Friday, November 25, 2011

Hutang Tag Yang Dah Terlangsai.

first of all aku rasa macam awkward gilaaaa nak update blog pada hari ini..choiihhh! ye aku sedorr aku dah lama mentinggalkan dunia belog...hatta dah berminggu-minggu kot since my last entry. to tell the truth aku sebenarnya memang totally tinggalkan dunia blogging...jangan kan kata nak blogwalking nak enter blog sendiri pon aku rasa macam boring..so thats why la aku pinggir kan sekejap...sekejap je..tak lama pon kan? hew hew hew~



yang mencetuskan keinginan nak update ni sebab aku baru teringat yang aku dah terhutang tag dengan sorang blogger hyper active ni. dia dah tag aku lama...tapi baru hari ni aku nak jawab...heyy at least aku ada effort kot nak jawab..bak kata orang kampung seberang better late than never kan??? am I rite people?..wakakakka speaking kaww Mak Jemah!



so proceed now...ehh japp benda alah ni ada rules...if not mistaken dari apa yang aku paham depa nak suruh aku terangkan serba sedikit background aku sebanyak sebelas point. Sebelas point??okay aku serius tak paham apa kaitan sebelas point ni dalam sesi tag kali ni...papa hal pon follow je lah!



THE INNER AND OUTER LIFE OF MINE.








1. tahun kelahiran aku ialah tahun 1988...pada bulan 4.


2. mostly bila aku sebut nama glam aku mesti people curious nak tau nama asli aku kan...mimpi je lah kalau kau pikir aku nak bagitau nama penuh...aku lebih senang orang kenal aku dengan nama ERIN...fullstop!


3. currently aku merupakan penggangur yang bangun pagi, bukak tudung saji makan dulu lepastu mandi and then baru la menghadap laptop sampai ke pagi esoknya. what tu du...sekolah tengah katup sekarang sebab tu la aku takda keja...but I swear yang aku tengah cari part time job untuk hilangkan busannnn...oh sekolah kenapa kau perlu tutup?????...kan aku dah kehilangan pekerjaan...sobbssss!


4. aku percaya yang number bertuah aku ialah number 6. errr macam khurafat sikit...ok kita tukar lah..bukan number bertuah..number kegemaran...hehehe


5. aku ada sorang adik laki yang berumur 15 tahun..dan kalau kau nak tau, besok aku nak post dia selama beberapa hari masuk kem. yahhooooo aku tak sabar nak hantar dia pi sana hoiii.


6. dalam rumah aku ni buleh dikatakan aku sorang ja yang mengkongker pengunaan internet...oh yaa aku tak reti nak eja konker dalam bahasa inggeris dan yaaa aku malas nak semak ejaan kan gugel translate...buang masa.


7. sekarang ni aku addicted sangat ngan Aamir Khan...yerppp bunyik macam groooossss sangat kan...nak buat macam mana aku banyak sangat masa terluang sampai kan..muvie pertama lakonan Aamir Khan tahun 1988 yang dababoom tu pon aku dah download...sekarang ni dalam koleksi aku memang banyak aaaahhh cita yang Aamir Khan belakon..sapa nak, sekali sedut 10 hengget...amacam??


8. kafien adalah makanan ruji aku setiap hari..nasik tak makan seminggu takpa...tapi bukan kafien.


9. aku dah deactive fb lebih kurang 2 bulan yang lalu. well honestly aku tak menyesai pon deactive...sebab aku gain nothing thru fb...ohh yaaa aku lupa aku ada bff yang super cool kat fb...eventho aku dah tak berfb dan tak memegang status sebagai salah sorang admin di bff blogger tapi..bff aku tetap sayang kat aku....okay macam tak da point pulak sembang bab kasih sayang kat sini...sigh!


10. dua tiga hari yang lalu aku mengalami tekanan hidup sebab aku dah tak boleh nak mendownload...I mean bukan tak boleh langsung..boleh actually. tapi lambat macam siput sedut..kau bayangkan lah file yang bersize 200MB buleh amek masa sampai 21 hours nak setel....tak ke memberi tekanan hidup namanya tu? aku pakai stremyx..as far as I know..streamyx kan unlimited untuk download..masalahnya sekarang aku surf internet okay ja tak da la lembab tapi nak download amek masa yang lama....kenapa eik?? aku harap ada la yang boleh jawab soalan aku ni..


11. okay last point..actually aku dah takda point nak meraban...cukup la kalau kau semua tau yang aku ni kalau dah setat membebel kompem tak leh berhenti...sebab tu la aku ni friendly(up diri sendiri).



SOALAN DARI BLOGGER HYPER ACTIVE.


1. ampa kerja/belajar kat mana.

-dulu belajar kat Arau. sekarang keja kat area-area Penang jerrp..ikot la mana PPD hantar situ la aku pegi.


2. kenapa ampa berbelog?

-perghh soalan nak sama ja macam soalan peberet Abang Nadh. okay jawapan aku tetap yang satu...tak semua soalan ada jawapan...har har har.


3. sekarang kan fenomena vlog sedang melanda blogger-blogger, adakah ia satu perkara yang wajib yang harus ada di dalam blog?

-pada hemat aku, it's no necessary untuk ada vlog dalam blog. percaya tak kalau aku cakap orang yang mampu bervlog ni sebenarnya gifted? I mean tak semua orang boleh bercakap depan camera sorang-sorang macam dia tengah bercakap dengan orang secara live...tapi kalau sekadar nak mengikut trend tu aku sarankan kan baik tak payah la nak bervlog....buat orang maki kau je kat youtube tu....


4. baju warna apa yang ampa pakai ketika menjawab soalan ini?

-baju kaler putih tertera perkataan "Touch In Penang Island"



5. apakah yang belum apa capai lagi dalam hidup ampa selama ni?

-aku baru nak mula hidup...banyak sangat yang belum tercapai dalam hidup....


6. berapa saiz seluar ampa?

-aku pakai seluar getah...taktau pulak saiz berapa sebab tak da pon kat belakang seluar ni...har har har...nice question!


7. apakah warna berus gigi ampa?

-kaler hijau...tak cantik pon...


8. are you single?

-yes I am...


9. bila nak kawen?

-bila dah ada calon, duit cukup, matlamat tercapai..cita-cita dah terlaksana. well im quite serius bila cakap bab kawen mawen ni..bukan apa kalau kita ni nothing jangan la mimpi nak kawen awai naa at least capai dulu  impian kita...baru la 50 tahun akan datang waktu kita dah terlantar di katil hospital tunggu nak mati kita tak menyesai.


10. nanti kawen, agak-agak tema warna apa?

-hemmm aku suka gila kaler purple...most probably wedding theme aku nanti akan berwarna light purple...


 11. ampa sayang cycy dak?

-errr adakah ini sejenis soalan???



RULES OF THE GAME.


1. Post this rules

2. Write 11 things about yourself

3. Answer the question that the tagger have set for you

4. Create 11 new question for the people you have tagged to answer
5. Choose 11 blogger to be tagged and link then on the post
6. NO TAG BACK


okay disebab kan kemalasan yang amat sangat maka aku dengan suka hatinya nak menderhaka rules number 4 & 5. bukankah rules are made to be broken??har har har so those yang terasa ingin nak buat tag ni..dialu-alukan tanpa sebarang paksaan....TQ~~


kaver depan Cinta Elysa next season..lalalala




TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

2 comments:

fRaMe+LenSeS said...

ala tomei.. abg ada wat cerita baru dik. tak de kait ng cinta. sudi tak nak tengok?

http://www.nadzrie.com/2011/11/cerpen-sedetik-lebih.html

AyieNa Nur said...

laaaaaaaaaaaaaa....ampa mmg suka purple jugak ka?? knp kami bru tau? =p daaaaaaaannn...birthday bulan 4???? bila2? *byk plak soklannya*