Friday, November 11, 2011

Patot Pergi Meninggal Jerr.




aku paling menyampah dengan orang yang suka take advantage atas kebaikan orang lain. aku tak cakap la aku ni banyak la sangat tabur kebaikan kat orang tapi sebagai manusia yang ada akal ni..opkos la aku agak senang -nak deal kalau orang mintak tolong apa-apa ngan aku.



sebab kebaikan aku tu la aku sanggup diperbodohkan atas ungkapan manis tapi berbisa-kitakan kawan. dulu penah sekali aku biar diri aku jadi macam lembu..aku turut jaa kemahuan orang especially those yang suka dok claim kata dorang tu bff aku. at the end of the day..aku dapat tau that orang yang suka dok claim kata dia bff aku tu adalah seorang backstabber. aku learn sumthing jugak la masa tuh.



lepas dari kes tuh aku dah jadi kurang berminat nak buat kawan dengan orang baru. serius memang aku malas gilak. aku banyak tumpu kat bff aku yang lain. yang betul-betul ada time aku up and down. yang betul-betul boleh ada dengan aku time aku susah yang tau apa maksud true friend tuh. among of them pulak ada lagi sorang yang suka nak take advantage. aku tak paham la kenapa aku boleh ada kawan yang macam tu dan sekali lagi aku sanggup tadah tangan aku nak hulur bantuan kat dia. and I hate that!!!



bila aku pikir-pikir balik, baru aku teringat sumthing. sebenarnya aku sedar masa orang sedang nak meng take advantage kan diri aku. tapi kenapa aku turut? sebab aku rasa kalau bukan aku yang nak tolong dia sapa lagi? mustahil nenek dia yang nak bantu kan?? lagi satu aku jugak cuba nak jaga reputasi dia dimata kawan-kawan yang lain. sebab tu aku tolong. but now...aku dah realised yang aku sepatotnya dari dulu lagi biarkan dia mati kering macam tu apa.



kenapa?



sebab sekarang perangai orang tuh dah makin menjadi-jadi. nak kata susah, aku rasa hidop dia jauh lebih senang dari aku. Allah dah kurnia kan dia dengan segala kesenangan yang ada. tapi still perangai lama dia tetap melekat..suka take advantage atas kebaikan orang lain. paling tak masuk akal, dia tak dapat nak take advantage diri aku, dia cuba pulak nak take advantage bff aku yang lagi sorang. agak-agak ann orang macam ni patot kena maki ke patot pergi meninggal? aku tau dia nak amek hati aku dengan cara berbaik-baik dengan bff aku yang lagi sorang. well jangan ingat aku bodoh. aku takan biar benda tuh jadi. dan kami takan biarkan diri kami diperbodohkan oleh kau.



aku dah start pikir nak off semua connection yang buleh buat dia jumpa aku. sedangkan fb yang macam jantung aku tuh, selamba badak ja aku buleh deactive ini kan pulak number phone..apadehal la sangat. even blog ni pon aku nak tukaq url nanti. biaq sampai ke lubang kubur dia cari aku tak jumpak dah lepas ni. aku tak menyesal nak buat semua ni, tapi aku menyesal sangat sebab aku terpaksa buat semuaaa benda ni atas sebab yang tersangat benggap.



so guys aku nasihatkan korang semua nanti kalau nak berkawan..bukan bijik mata luas-luas. kalau dah nampak gaya kawan korang tuh macam tak boleh pakai jaa...baik la dari awal lagi korang angkat kaki..jangan jadi macam aku nak buat baik la hape la...simpan ja la baik korang tu kat mana-mana. dekat dunia ni kebaikan yang kita buat selalu dibalas dengan kejahatan..renung-renungkan dan selamat beramal!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

5 comments:

emy|farid said...

kes berat ni, jgn abaikan, biar org tu merasa, jgn asyik nak hdup sng je kan kan?

cycys said...
This comment has been removed by the author.
cycys said...

kasi lawan balik itu orang !

btw kami ada tagged ampa kat entry kami...

http://cycysamirudin.blogspot.com/2011/11/gua-kena-tag-dengan-pakwe-ensem.html

mR.sAm said...

awt plak dh ni..huhuh

zezolla_atin said...

berlambak-lambak eh kawan mcm ni k.erin kan ? angkut qamai2 p lambak kat pasar malam tu baru depa taw . hihi . sabaq naa . kawan atin pon macam tu =(