Wednesday, June 15, 2011

Segmen | Tabiat Saya Yang Paling Pelik.



jum kita bersegmen lagi hari ni okeh. kali ni aku sendiri gatal-gatal jari pegi join segmen dari CikLULU si gadis yang obses ngan Chelsea..buleh nampak kot betapa beliau meminati Chelsea nya team sampai kat banner pon beliau tempek logo Chelsea kan..so sesapa yang nak kenal CikLULU ni boleh la dengan mengkelik banner di atas dan those yang nak join segmen ni pulak macam biasa la buleh aja kelik kat SINI.


sebenarnya CikLULU ni teringin nak tau apa tabiat pelik yang korang masih kekalkan dari kecil sampai la dah kertu ni. aku rasa macam interesting gila segmen ni so thats why aku join. kalau nak diikutkan dulu masa kecik banyak gila tabiat aku yang memang di luar tabi'e. cuma sekarang ni la dah besar...dah kurang la sikit tabiat-tabiat pelik tu. ada satu tabiat aku yang masih kekal dari dulu sampai sekarang.


kalau nak tau aku ni suka sangat makan biscuits yang dicecah dalam air. ala yang macam iklan oreo dok tunjuk tu la..putar-jilat-celup. tapi aku tak la makan beskut mahal macam oreo tu..nak cecah ngan susu lagi..melampau tau..dah la makanan ruji aku pon beskut takan la hari-hari aku nak makan oreo cecah susu kan lama-lama buleh botak kepala aku.




aku suka sangat makan beskut jacobs yang bulat tu cecah ngan nescafe panas-panas. bunyiknya macam biasa kan..tak rare mana pon. tapi cara aku menikmati hidangan ruji aku tu lain dari orang. selalunya aku akan ready dua cawan air nescafe sebelum aku makan beskut tu. satu cawan nescafe khas untuk buat cecah beskut. satu lagi cawan nescafe khas untuk aku minum saja. selalunya bila aku dah kenyang makan beskut..air nescafe yang dalam cawan khas untuk dicecah tu aku akan tuang dalam singki macam tu je, aku takan minum air dalam tu dah.


ikot sesetengah orang memang la tak kesah air dibuat cecah beskut minum sekali. tapi aku tak boleh..tekak aku macam tak leh nak terima ja. sebab tu la aku sanggup readykan dua gelas cawan air nescafe siap-siap sebelum makan. puncanya sebab ni la. aku tak pernah rasa benda ni pelik sampai satu hari mak sedara yang datang umah aku tegur cara aku tu. dia kata pelik...tapi aku tau mesti dia cakap aku ni ngengada gila sebab buat macam tu...yela membazir kot. mak aku pulak selamba rockers dok jawab "dia memang macam ni dah jadi tabiat" "dia takan minum ayaq yang bekas cecah beskut tu dah".




pelik ke? entah la..aku bagi aku biasa ja..tak la pelik sangat. since orang dah kata pelik aku pon assume pelik la jugak..ha boleh macam tu?
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

8 comments:

naqiah said...

tudia erin.. xpnah g aku buat mcm ni.. aku suka milo.. tp baki milo 2 aku minum.. hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hehe..memang pelik...

membazir pon ada keh3...

efa said...

kehkeh pelik2 cmtu pon ada ehehe

Muslimah Optimis said...

hoho.. ni mesti sebab serdak biskut tu kt dalam ayaq kan..hihi.. kalo k.a minum ayaq yg sama gak..hihi.. tp hat bawah2 xminum.. minum sampai tera xdak serbuk biskut ja..hihi

Gen2Merah said...

hehehe.. memang pelik... ngee
salam ukhuwah salam kunjung mengunjung ya (",)

imnabila said...

eh sme la.. sy pn mmg x minum air yg dh kne celup biskut.. hahah... xtau plak pelik.. klu x dh letak dlm list sy.. hehehe... :)

shedameor said...

pelik + membazir ;p
tak sakit kepala ke minum nescafe je ?

btw, sheda pon ade join jugak segmen ni. mari berkongsi cerita :)

http://shedameor.blogspot.com/2011/06/segmen-tabiat-saya-yang-paling-pelik.html?showComment=1308306308912#c5326233104879349117

Lulu Caldina said...

ekeke membazir tu...hoho