Saturday, September 17, 2011

Mulut Tu Jaga Sikit Lain Kali!

sebenarnya aku rasa macam nak buat entry pasal open house kat rumah Wany...tapi tah macam mana hati ni meronta-ronta nak mempaparkan kronologi kes sesat aku, Hidir, Abang Naim, Kak Aima and her sister masa on the way nak balik. jap jap...yang aku beriya-iya type macam nak publish story kat Mastika ni pehal??!!!


ok..aku tak sure sangat la exact time yang kitorang depart dari rumah Wany tu..tapi Hidir kata time tu mebi around 7.30 pm macam tu, yang pasti after solat maghrib semua tetamu-tetamu kehormat KBU dah berangkat pulang. kat sini la bermulanya kes kronologi sesat kami berlima. kebetulan masa tu keta Hidir paling belakang antara semua-semua keta. ada 4bijik keta semua termasuk keta Hidir. 


sebelum nak keluar tu kami semua macam yakin ja amek jalan straight dan dengan berpandukan landmark sebuah Balai Polis kami try cari. tapi makin lama jalan makin sunyi. jangan kan kata Balai Polis, rumah orang pon kami dah tak jumpa..yang ada kat kiri dan kanan kami..pokok getah jaa...agak creepy actually. sign board yang ada tu pon macam tak bermanfaat...oh yaa lupa pulak..kami sempat tangkap nama satu tempat ni kat signboard tu....tempat tu nama NAMI..peliks tapi benar..

berikut adalah aksi-aksi yang sempat kami rakamkan untuk tontonan umum sebelum kejadian sesat itu berlaku;


budak bedua ni memang macam ni kalau kat rumah orang memang tak reti segan kan 



ni lagi satu kompilasi terhebat tengah duduk pon aksi bunga matahari tetap ada..err sebenarnya aku nak highlight kan kat sini tu haa budak Hadi kat belakang aku..bangga oh!



 walaupon salam macam tak berapa nak ikhlas..tapi ada aku kesah??! kata candid kan..



nampak tak..pasangan serasi disitu?? sapa lagi ai ngan Hadi la...sekaler giteww u'olss



ala-ala diva la tu kan..ok muka aku dah jadi berpetak akibat pemakaian awning..cisss tak suka ok!



Hadi jugak yang cool tahap sejuk..yang lain cover letewww...(~naik buaian nyanyi lagu aku nak kawen anak raja~)



alolololo perempuan yang pegang froggy tu...sweetnyer beliau!!! 



depa-depa ni memang suka buat rumah orang macam rumah depa kan..



oh oh awkward  pulak rasanya lalala awkward la sangatttttt!



aku letak gambaQ ni sebab ada Adam Kiut Batrisya and his GPS bukan nak tayang gambaQ Hadi pon...sumpah tak! lalalalala



 kan aku dah cakap depa ni memang tak segan aihh..tambah-tambah yang baju kurung putih tu..tak padan pakai baju kurung..lari mak mentua kalau dapat menantu camni!



last but not least..with my beloved Along and his unta..lalalala beliau jugak adalah salah sorang Admin KBU hoiik.



ok sambung cita naa.....


suasana dalam keta macam biasa ja. masing-masing layan perasaan..cuma Kak Aima ja super power sikit banyak bersembang..aku lagi la diam terus kot. daya imiginasi aku time tu memang ditahap membanggakan..siap buleh imagine lagi yang aku sedang berada dalam zon Final Destination..perghhh hebat. sampai satu tahap Hidir buat decision nak patah balik sebab kalau kitaorang terus ikot jalan yang sama takot makin jauh sesatnya..at the same time aku tengok henpon..ah sudahhh line takdak kredit pon takdak ..aku diam lagi..entah macam mana Kak Aima pon tengok henpon beliau..rasanya Kak Aima pon dapat detect coverage tak da kat situ..tapi sekejap lepas tu ada balik...terus beliau tepon Kak Shida mintak direction.


kitorang patah balik..ikot direction Kak Shida suruh cari simpang Gurun-Jeniang..time patah balik tu memang lagi super amazing..tetiba ja buleh jumpa Wat Siam yang besar...seingat aku masa lalu jalan ni tadi..tak jumpa pon benda ni..hisshh ke aku rabun sebenarnya? the best part is..kitorang masa dah patah balik tu langsung tak jumpa rumah Wany tadi..padahal rumah Wany tu tepi jalan ja pon. Balai Polis tu lagi la..memang ghaib terus. dekat sejam jugak la sesat pon..mujur jumpa simpang yang Kak Shida cakap tu..tapi masalah baru pulak timbul...ada dua simpang..taktau nak amek simpang yang mana...Hidir siap tanya kitorang nak amek yang mana satu..masing-masing kelu..taktau nak jawab...last Hidir jugak yang decide..mujur dia amek simpang yang betul...lega gila time tu..sebab dah boleh nampak lampu banyak-banyak better dari keadaan sesat tadi.


dah sampai rumah aku still terpikir..apa yang jadi sebenarnya masa kitorang sesat tadi? betul ke kitorang amek jalan tu? mana pegi balai polis yang jadi landmark kitorang? mana hilangnya rumah Wany yang kitorang pegy makan-makan tadi? pelikss...


I told Dinie pasal benda ni..buleh pulak dia tanya aku, "betol ke hang tak dak cakap papa?" maksud dia mungkin aku ada tegur benda-benda pelik atau cakap besar..paling worst dia sempat aja bukak story pasal mulut aku yang berbisa menegur benda-benda pelik satu malam tu masa kami on the way nak pegi Kangar...okok aku ngaku la masa tu mana aku tau nak jadi benda pelik-pelik ni..so aku tegur ja la.. tapi masa dalam keta Hidir tu aku rasa mulut aku di jaga rapi kot..hishh entah la...aku pon tak paham laaaaa!!!



pics : credit to Asyraful Naim



TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

12 comments:

fana farhana said...

baby.i pon rasa seremmmmmmmm ni

Mr. Straw said...

2 la..len kali jahit mulut..hahahaha

Erin Azizan said...

@fana Farhana

seremmmm ken...takot ohhh


@Mr. Straw

amboiii senang hati ja kan..suh aku jahit mulut..kalau aku jahit mulut tk leh ah bgadoh ngan ag nanti

JIJI YU said...

kasi cabai itu mulut..

cik AngguR said...

da jugak cm tu nohhhh

cintatulip said...

kan kami dh kata.. hampa "dihantui" eh.. hahahaha

♥yaya budak suka embun♥ said...

masuk sempadan siam ka apa? hahahah...
kalau kami mau nangeh tang tu gak pa..hehe

kiera'sakura said...

tp ampa sesat ramai2.. klu sesat sorg2? errrr

Alhamdulilah xde pape

Adi Suda said...

nth2 ampa g mkn kat umh spa nth..pastuh kata g umh wany..haaa..ayotttt..werrkkk..mkn ap je la kn..aduhhhh..wany plak jamu nth sapa2 nth..dia ingt kn ampa..haaa..probability..agaga

mR.sAm said...

len kali guna gps..ape guna ada tpon canggih2..hahaha

AyieNa Nur said...

rasa cam nak wat muvie plakkk..ehee seram2..maybe da sumthing tu..

Penyu said...

nampak mikro, kak shida disitu. yg lain tak cam. haha