Thursday, September 15, 2011

Dia Yang Sengal, Dia Yang Best dan Dia Yang Kecoh!

assalamualaikum!


ya ya ya..aku tau tika dan saat ini ampa semua mesti terkejut ann tengok aku yang dah berkurun lama tak menghupdate belog tetiba ja ada entry baru. well what can I say...aku berbelog time aku rasa nak belog..kalau tak rasa nak belog tu maknanya belog aku jadi ladang getah je la.  ala bak kata orang Amerika dulu-dulu "sayang kan laki tangan-tangan kan..sayang kan belog tinggal-tinggalkan"...ni kalau ampa semua percaya pepatah aku ni..kompem la masa kelas sejarah dulu ampa semua dok lena dalam kelas....kannszzz??ok tak payah nak sebok-sebok ngaku...aku dah tau.


okeh berbalik kepada tujuan asal aku, actually aku tak berapa nak okay sangat 2,3 hari ni. stress. nak online pon malas ini kan pulak nak berbelog..memang harapan tinggal harapan la kan. tapi tadi masa aku tengah dok ngadap lappy ni dok baca entry-entry panas Mikro Kokus, aku ternampak satu link blog yang dah lama aku tak singgah. so lepas dah puas lepak kat belog Mikro, aku pon dengan segala kepantasan yang ada terus la menterjahkan diri ke blog tersebut.


aku tak seprais sangat sebenarnya masa sampai kat belog tu sebab aku dah memang sedia maklum, owner dia pon baloq liat macam aku jugak. tak reti-reti nak up cerita baru...asyik cerita 4tahun lepas ja dok tertempek kat situ. tapi one thing yang aku sedar..sepanjang aku menjadi pengikut belog iteww aku tak pernah pon nak catch up story dia yang lepas-lepas. kebetulan hari ni aku moody gilaa and free pulak tu..so memang aku pulun baca seketul-seketul la isi belog tu.


amazing! first entry dia yang aku baca pon dah buleh buat usus aku bergegar hebat. masuk entry kedua aku rasa nak mereng pulak..entry ketiga memang aku tepuk kepala la...dan dengan segala kesenangan yang ada terus aku godek-godek entry-entry lama. lepas dah siap godek tu baru aku text dia..aku cakap aku tengah baca belog dia, dari stress terus rasa nak senyum lebaq-lebaq. time tu sambil mulut dok senyum sampai ke belakang telinga sempat lagi aku post link dia kat fb. a few minnutes later, he replied my text..and said tenkiu.
lagi la aku bantai gelak sakan-sakan..tau sebab apa? sebab aku dah boleh imagine macam gaya dia yang ala-ala retiss tu dok buat lambaian ratu sebab aku baca belog dia....ohh mannn I miss him lah!


one of feveret gambaQ


baiklah aku rasa ann mesti ramai dah buleh agak belog sapa yang aku maksudkan tu..well to tell the truth he's one of my bff yang paaaaliiinngggg aku sayangggg!!! selalu buat orang gelak sampai semput tak boleh nak makan. even aku baru ja kenai dia dalam 6 bulan ni tapi..rasanya kami serasi. dari adegan membaling bowling masuk dalam longkang, melepak Old Town ditengah malam, sampai la sesat di tengah-tengah jalan..semua kami dah lalui bersama. dan aku rasa sesapa yang pernah kenai dengan dia mesti sentiasa senang nak berdamping dengan dia...aku rasa dia dah jadi feveret semua orang ok!!!


dan kepada pemilik nama di facebook Hidir Abdullah merangkap si empunya belog Dir..antologi hayat apple sepi.... (perghhhh tajuk tanak kalah u'olss) tenkiu banget deh..sebab entry-entry anda iteww telah membuat kan hari-hariku begitu ceria kembali...ok macam hiperbola pulak ayat ni. tak tak...maksud aku baca belog Hidir ni boleh buat aku gelak sorang-sorang..kira ok la tu..buleh release stress.


ok tadi gambar bahagian belakang, now kita amek angle depan lak. yang berbaju biru tu sapa tak kenai memang kena terjun laut laaa blogger pemes kot...and beside him ni la Hidir..depa ni retiss oh..rasa macam terpinggir lak ada kawan-kawan pemes macam ni ahaaaaa


see see kan aku dah cakap beliau ni retiss oh..amek posing tengok la kalah Amitabh Bachan kot, ni kalau Kareena Kapoor tengok sure nanges guling-guling


ni time baju TERsama kaler..padahal cardigan ja pon..gigih nak kata sama kaler jugak.


ni pon of my peberet GambaQ. background tu kompem la edit. time ni Hidir datang lambat. tapi who cares janji dia mai sudah!


so to my bff yang paling gelong-sengal-senget-mulut banyak, Hidir Abdullah tenks for being a part of my life. kami semuaaaa sayang anda!!!!!


p/s : Hidir jangan nanges eh baca entry ni....woooo
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

5 comments:

Akulah Pak Lan said...

mesti hidir kembang kecup baca entry ni

cintatulip said...

suka hidir jugak.. :s

emy|farid said...

nak baca gak la..... hehe

Muslimah Optimis said...

tapi dapat bayangkan amcam mana dia nebes masa kita sesat tu kan.. :-)

AyieNa Nur said...

LIKE GILA! mmg bleh pecah perut kalo da dia..ahaa