Saturday, September 11, 2010

kampung dan PHOTO-GURDIX

hello hello hello....

well hurm, tak terlambat rasanya nak ucapakan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua umat Islam di seluruh dunia yang menyambut lebaran pada tahun ni. amacam best rayer?banyak duet rayer dapat? perut mesty sengkak giler kan sebab dari pagi asyik dok makan, makan,dan makan..mawu tak sengkak ye tak?owh, biar sesengkak mana pun perut anda sila pastikan yang perut anda tidak terburai ditengah jalan yerr...

dah dua hari aku tak mem-belog rasa macam banyak jer benda yang nak di-share-kan kat sini, sebab terlalu banyak la aku malas nak mem-belog dan salah satu sebabnya jugak 2,3 hari ni sebok dok prepare nak sambut rayer, sebab tu la masa agak terbatas nak mem-belog. lagi pulak terlalu banyak benda yang jadi dalam hidop aku 2,3 hari ni, semuanya perkara yang mengembirakan so sebab terlalu gembira jugak la membuatkan aku tak dapat mem-belog, harap maklum yerr.

sambutan rayer kali ni agak berbeza bagi aku. bukan sebab tak dapat duet rayer, atau sebab baju rayer yang aku tempah tuh tak siap yerr, bukan...berbeza yang aku maksudkan kat sini dari segi keterujaan nak sambut rayer. serius aku cakap this year punya rayer agak hambar. ntah la feeling teruja setiap kali rayer dah tak da la. nak nak pulak aku ni bukannya duduk kat kawasan kampung, setidak-tidaknya kalau kat kawasan kampung tuh mungkin la perasaan teruja nak rayer tuh ada. ni tak, kat kawasan rumah aku ni hanya ada 3 buah rumah jer yang berpenghuni, termasuk la rumah aku. yang lain-lain semua dah cabut balik kampung..so tinggal la orang-orang macam kitorang yang tak "berkampung" ni melanggut di rumah masing-masing.

kitorang ni bukannya tak de kampung, ada sebenarnya. tapi tawu-tawu je la kampung kalau kat Penang ni ada ke rupa kampung? naseb baik jugak la kampung yang tak seberapa kampung tuh ada buleh jugak tiap-tiap kali rayer pertama kitorang cabut balik kat sana. bagi kitorang, maksud kampung itu sendiri diterjemahkan dalam konteks yang berbeza. kebiasaannya orang akan maksudkan kampung itu satu kawasan yang masih masih jauh dari arus pembangunan. tapi bagi kitorang pulak, kampung itu sebenarnya tempat dimana nenek kitorang tinggal. ye nenek duduk dikampung, tapi kampung yang sudah maju yang masih mengekalkan ciri-ciri kampung. yeah nampak la suasana kampung tuh walaupon tak meriah.

tapi bagi aku pulak, aku tak dapat nak adapt ngan kawasan tuh, aku tak pernah rasa itu kampung aku. puncanya aku tak dibesarkan disitu, so feeling tuh agak kurang la. the only kampung yang aku sangat-sangat suka ialah kampung Permatang Pauh sebelah abah. tapi tempat tuh dah pupus lebih kuarng 10 tahun yang lepas. kampung-kampung lain, macam kampung disebelah emak aku tuh aku kurang sikit la, ye la aku tak pernah langsung mambesar kat sana, so wajar la aku rasa asing tiap kali balik sana. tapi tak de la sampai efek hubungan aku ngan nenek-nenek kat sana. hubungan kitorang tetap mesra.

so this rayer tak sempat nak ber-photo-gurdix, sebab tuh la jugak hambar kot. kalau tak, tiap kali rayer jer aku ngan kazen-kazen yang lain sebok ber-posing sakan. a bit sedih sebab aku jer yang tak join sessi photo-gurdix tadi. but its okay, sebab aku da invite Iwan datang rumah besok, kalau tak de hal, sempat la photo-gurdix, kalau tak dapat besok, rayer ketiga pulak la jawabnya, kat rumah Cik Galuh Cendra Kirana.weee hopefully dapat meet dorang nanti.

halamak jam da pukul 2.30 a.m ni, kena tido dah la, confirm-confirm besok kena bangun awal sebab kengkawan nak datang umah...pastu rayer rumah kengkawan pulak..aiseh..mahu sampai malam ni.
rasa macam nak tito dah, before tuh meh aku bagi orang tengok photo-gedix yang beberapa tahun lepas..zasss....

2008





 2009





2010, me..without them






till i wrote again....sekian, adioss.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

2 comments:

Odd Casablancas said...

Erin...adoi..nak terburai perot Odd baca blog Erin. Ayat2 nya gle babas syiokkk seyh.
Nway, see ur pichas from years to years mmg x byk perubahan melainkan baju and make-up. But mcm x dimamah usia plak. Hehe.
Camat ari raya babe. Mish u aload.
:)

erin azizan said...

ye ke...well nama pon legend kan..mesty la ayat tuh nak kena sempoi, biar keluar segala isi perut odd tuh hahaha,
usia?hehehe sayer baru 17 la ngee sebab tuh sentiasa muda,
selamat ari rayer jugak princess...