Monday, September 20, 2010

butterfly in my stomach

hello hello hello..finally dapat jugak nak update activity hari ni, ngatkan nak ajer terus tido tadi.


well selamat sudah open house raya for second time at my "bungalow". last tetamu yang datang tadi bebudak uitm penang, semuanya student my dad, and of course Incik Bmw pon ada sama, he said he came all the the way from KL. tak sempat nak balik rumah sewa lagi terus datang rumah aku ..err yerr ke? haa kantoi suda, mesty tak mandi tu...one word untuk kamu yerr Incik Bmw..BUCUK!!..hehehehe

aku pulak dari pagi tadi da start balik penyakit tak dapat nak tidur aku tuh, dah macam kena exam fever lak..yang paling tak buleh blah tuh siap ada rama-rama dalam perut ni. eveytime aku nervous mesty selalu ada rama-rama dalam perut aku ni..tak tau pasal apa. selalu penyakit rama-rama dalam perut ni, penyakit orang angau nak bercintan-cintun, tapi in my case lain kot, aku sebab dok asyik terpikir, cemana la aku nak face hari esok.

senget tak senget otak aku ni, sampai aku terpikir yang aku ni macam tengah menunggu detik nak ke tali gantung. unik tak otak aku??ha korang ada otak macam ni? buleh tak pikir macam yang aku pikir tuh?duhhh walau macam mana aku try nak overcome nervous ni still aku tak dapat nak elak dari pikir benda yang bukan-bukan. my bestie dah guide aku tadi on how to overcome nervous and control the class, Incik Bmw pon da wish kat aku tadi, he said "dun worry, cikgu mesty buleh punya, buat macam besa" wah wah macam senang je kan dia cakap...dia tak tau yang dalam hati aku ni dah macam ada bom jangka, tunggu time je nak meletop.

papepon tenks jugak la kat both of them at least they wish jugak kat aku. My beb punya wish lagi sempoi lain dari yang lain. "didik elok-elok, bukan stakat nak mengajar jer, tapi nak mendidik tuh yang payah" penuh tersirat dan sangat-sangat mendalam. aku tak pernah terpikir pon soal mendidik sebelum ni, sampai la dia cakap macam tuh kat aku. baru aku tersedar, yang kerja ni bukannya kerja main-main, berat dan penuh tanggung jawab..pergh ayat...makan dalam beb!

sekental-kental Erin Azizan ni ada jugak benda yang buat dia cuak, nak-nak pulak jenis yang kena berdepan ngan audiens ni lagi la cuak dia buleh sampai level max. kengkawan aku selalu pikir yang aku buleh handle crowd, padahal dorang tak tahu tiap kali aku nak handle crowd, mesty penyakit separuh giler aku datang menyerang.saje je aku buat-buat kental hehehe sorry yerr kengkawan selama ni korang tertipu ngan helah aku (selamat hari rayer).

okesh lah malas dah nak mengarut pepanjang, eh kejap ada satu benda yang tak best la. nak back to school of cos la kena back to old routine as a student. kalau student U takpa lagi..ni student sekolah kot, mesty kena bangun awal-awal subuh...uwaaa macam tak rela aje...eh eh kena betolkan nawaitu, baru first day dah nak malas-malas, patot kena humban je dalam laut budak ni...banyak songeh betol. hah???

okeh bai.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: