Sunday, September 26, 2010

pssttt tah pape tah.

woah..terasa sangat lama tidak mengarut di belog kesayangan aku ni, padahal baru jer seminggukan, tapi aku tau mesty readers semua dah rindu kat aku kan, espcially silent readers aku la kan..haipp jangan cuba-cuba nak berdalih yerr nanti aku sumpah jadi ferrari baru tau!

pejam celik pejam celik dah seminggu aku pon aku kat Sekolah Kebangsaan Penaga. walaupon seminggu still rasa macam baru je semalam aku lapor diri, pastu dok nervous cemana nak face environment baru kat tempat keja, rama-rama dalam perut la hape la, naseb baik semua tuh dah lepas. and so far aku boleh la adapt ngan environment kat sana. tak da la seteruk yang aku bayangkan..almaklumla aku ni memang terkenal pon dalam bab-bab nak imagine lebih-lebih ni. ni yang susah ni bila ada otak yang unik, semua benda dia pikiaq lebih.

alhamdulillah, kerja pon tak teruk, cuma memerlukan vocal soprano la untuk nak beat budak-budak tuh suruh follow arahan aku. ni yang aku tengah dok praktis nih. ngatkan suara aku dah cukup power, nak buat bangunan bergegar, rupa-rupanya ada lagi yang lebih hebat dari aku..aishh tak bleh jadi ni, nak kena praktis lagi dan lagi dan lagi la nampak gayanya.

dalam pada tuh jugak, aku risau giler ngan satu kelas standard 4 ni, aku ajar subjek science and ada lagi 2 chapter dorang tak abes, ntah sempat ke tidak aku nak cover kat dorang topic-topic yang ada dalam chapter tuh. risau giler aku. kelas yang satu lagi tuh macam ok jer, aku dah bajet nak habeskan jugak chapter dorang dalam minggu ni. so siap la budak-budak tuh aku pulun sampai muntah hijau la korang! sorry yerr kanak-kanak aku terpaksa, kalau tak mesty korang tak leh jawab peksa nanti.

seminggu ni jugak routine harian aku totally berubah. mana tak nya, tetiap hari nak kena bangun pukul 5.30 pagi. gile babeng punya awal, seumur hidop aku, tak pernah kot bangun pepagi buta camtuh, eventhough dulu aku jadi student pon abes awal bangun mesty la dalam 6.30 pagi.

pukul 6.30 pulak aku dah gerak pegy sekolah, dalam pukul 7.00++ camtuh dah tertempel muka aku kat office. saja aku keluar awal, sebab distance between sekolah tuh ngan umah aku agak jauh. lagi satu aku drive pon slow jer malas nak dah pecut-pecut. bawak slow-slow ni bukan hape, sambil aku drive, sambil makan dalam keta, jimat masa.

agaknya la kan, disebabkan aku bangun awal tuh la otak aku sekarang macam dah mereng sikit. mana tak nya, Princess mesej aku pon aku lupa nak reply balik. sian dia tertunggu-tunggu aku reply, aku betol-betol tak sengaja. aku tau pon sebab Incik BFF yang tolong ingatkan. memang senget habes la, pukul 3 pagi time aku ngah syok-syok mimpi nak kawen ngan anak raja, Incik BFF text aku tanya pasal benda ni, aku pon hape lagi dengan pantas serta tuntasnya time-time tuh jugak terus call Princess.

seb baik dia tolong ngat kan kalau tak, aku rasa sampai ke sudah pon lom tentu aku reply mesej Princess tuh, sebab aku memang betol-betol tak ingat. sikit sebanyak aku tau jugak la yang Princess tuh ok sekarang ni. sorri bangat tak da niat pon nak wat U risau kat I. buleh dikatakan setiap aktiviti penting Princess aku tau, sebab dia selalu jugak update kat aku. dan aku memang sangat senang macam ni sebab at least aku tau yang aku ni penting jugak kat dia..hehehehe.

ngan Incik BFF pon aku jarang kontek dah, bukan tak ingat, ingat tapi tuh la, masa agak limit. cuma sekali sekala ada la jugak aku tanya pasal dia. macam hari ni, aku tau dia ada game, and aku wish jugak la kat dia, risau aku takot dia injured lagi. ni aku rasa dia ok kot. hopefully la, aku bukan pe, memang tak leh dengar kalau dia injured, memang aku dah imagine bukan-bukan...well sekali lagi, aku tekankan disini, daya imiginasi aku sangat tinggi yerr.

Beb pulak, setakat ni takdak masalah la, sebab dia always follow pasal aku. tuh tak termasuk lagi Umma, Ottosan, kakak Emy, Macek ngan Cik Twin lagi la lama aku tak update-kan aktiviti aku kat dorang. Ngan Yana pon dah seminggu aku tak berfoya-foya ngan dia...banyak kan..korang jangan marah plish, pasni aku cuba alert ngan korang and pelan-pelan update-kan aktiviti aku.

Haa Incik Bmw lak, dari nak jumpa semalam, drag pagi ni sampai la malam selasa pulak baru buleh nak jumpa ngan dia. patotnya kitorang plan nak pegy tengok wayang tapi dah Incik Bmw sebok weekend ni, pastuh weekdays pulak dia ada kelas, so nampak gayanya macam kena cancel ja. semalam dia cakap lepas meeting nak datang Pulamed tapi meeting abes lewat, so dia bagitau pulak nak jumpa pagi ni, tuptup pagi ni pulak dia ada hal..so terus dia ajak aku pegy tengok sketsa selasa ni.haiisshh sebok betol dia tuh. aku tak confirm pun lagi nak pegy tengok ke tak sketsa tuh. awal lagi ni nanti la aku confirmkan balik...

haa dah update pon aktiviti aku. complete dah. senang-senang nanti aku mengarut lagi la yerr..

okeh chow!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: