Tuesday, September 14, 2010

gudbye HONDA, welcome sk PENAGA

hello hello hello...uhuk uhuk [batok okeh, bukan merengek!]


today, 14 september 2010 secara official-nya aku mengumumkan bahawa aku telah pon selamat me-resign-kan diri dari menjadi seorang pekerja HONDA yang-belum-di-confirm-kan-statusnya setelah sebulan lebih berpayungkan bumbung HONDA..yerr sebulan lebih ajer, bukan seTAHUN lebih okeh! (sebab tuh aku cakap tak confirm)

walaupon jodoh tak berapa nak panjang ngan HONDA tapi working experience yang aku dapat kat sana still berharga kot. haa cuba kau bagitau kat aku, kat mana aku bleh tengok orang serang menyerang secara live?orang mengamuk secara tiba-tiba, dapat angpau biler time nak rayer (acctually member aku yang kerja ngan company lain tak dapt pon angpau..most of them la, aku lain, boss sayang sebab tuh dapat angpau) boleh pangey Big Boss kau Uncle jer..ha cuba cakap kat mana?kat tempat kau ada? kat HONDA je kot...memang sempoi giler kerja kat sana.

seriusly a bit sad la jugak sebab aku kerja pon sekejap, yela orang kata baru nak mesra-mesra alam ngan environment kat situ tuptup dah nak benti, Kak Iza terkejut monkey biler aku cakap aku dah nak resign, masa tuh aku tengah nak pass baton yang mengandungi ketupat ngan redang yang aku bawak dari rumah kat tangan dia. bila aku cakap aku nak benti kerja dia macam "awat tak best ka kerja kat sini?" bila aku dah cakap aku dapat offer kerja baru dia macam over-eksaited lak "wow best la buleh try benda baru" aku dalam hati.."haii menda la kau Kak Iza oii..aku seniri pon tak dapat nak bayangkan macam mana la aku nak try benda baru tuh"

buleh ke tidak tah aku nak bawak diri kat tempat baru tuh, agak risau sebenarnya..well mungkin orang nampak aku agak cool, bila dorang soal pasal benda ni. tapi percaya la jauh di sudut hatiku yang paling dalam lebih dalam dari bikini bottom ada la sikit perasaan "tah pape" aku tak reti nak describe la perasaan apa, but one thing for sure, perasaan tuh wujud.

kengkawan yang tahu pasal kerja baru aku ni semua macam "weh betol ke?makk aii cam tak cayer lak,kalau ang involve dalam marketing confirm-confirm kami cayer, ni...hahaha..serius weh ang kena story kat kami lagu ni, cemana first day ang nanti"..hampages btol kengkawan aku ni, takpe cool-cool hero kena macho..hampa tunggu noo nanti aku story abeh-abeh biaq menanah telinga hampa dengaq citer aku! miahahahah (gelak jahat)

kat HONDA, sehari before rayer

sekian..babai!


p/s: kojaq giler pembunuh Datuk Sosilawati Lawiya (arwah) tuh..perangai macam setan jer. hari-hari aku dok imagine cemana la dia mati terseksa...nauzubillah..semoga Allah swt mencucuri rahmat keatas roh nya.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: