Friday, September 3, 2010

Dakyah Diteruskan

halooo haloo haloo..

wah setelah dua hari tak membelog, kini aku kembali meneruskan dakyah marang perapu marang kepunden aku kat sini. teehee...well well well aku memang suka merapu pon. itu adalah satu fakta okeh!

just received a call from my princess, lama betol tak dengar gelak dia yang "keh keh keh" tuh and today she called me, lama jugak we both gossip-gossip, macam-macam hal keluar, oh damn how i miss her so much!! nak sangat jumpa dia. but how?? dah la aku lately ni makin busy nak berfoya-foya pon dah tak buleh inikan pulak nak pegy kat dia yang nun jauh disana...gile sengal, baru je tadi time tengah drive aku dok terpikir-pikir pasal dia, tup-tup sampai ja rumah terus dia call, i told her bout this, aku cakap yang we both ni ada chemistry, princess pulak cakap yang aku ngan dia ada telepathy..haaa yang mana satu betol pon aku tak tahu la.

tak kira la chemistry ke telepathy ke first party ke, third party sekalipon aku tak kesah  janji aku ngan princess always happy together, eventhough kitaorang terpisah but there's always something yang buat kitaorang selalu ja rasa dekat. can't describe that thing tapi tu la yang aku rasa bila dengan princess. she always make me happy. and satu fakta yang penting jugak yang aku rasa menjadi pengikat aku ngan princess adalah gossip. sila jangan salah paham,kitorang tak gossip pasal orang lain yerr, melainkan pasal diri seniri dan kehidupan harian..errr actually ada la sikit pasal orang lain kot...sikit jaaa.

************************************************

al-kesahnya pulak tadi, masa kat office time tengah layan mengantok dan lapar buleh pulak aku menganggu kententeraman Incik Bmw masa beliau kat kampus, ye la aku kan posa mesti la kena lapar takan la nak kenyang pulak..ngeee agak senget disitu ye bila tiba-tiba ja aku dengan pantas menaip message kat Incik Bmw...

erin : asa cam nak gigit fillet-o-fish lak, hahaha mana leh dapat eh?

bmw : nak gigit benda tu ye. x pasti lah kat mane?

erin : tah la. ada idea x kt mana bnd tu ada?

bmw : x pasti lah kat mane. nak gi k. leh tlg carikan. huhuhu. (saja buat-buat tak paham)

erin : nk tlg cr ke? aik xbz meting ari ni? hahahaha ( sebenarnya ini adalah ayat perli, bmw je tawu)

bmw : ceh meeting mlm ni jam 10. smpt je.

erin : ha tgk br sbt ja dan dan meting..xpela huhu.

+ + + + + + + + + + + + + +

haa mesti korang ngat aku ngan Incik Bmw tak jadi cari Fillet-O-Fish kan? oh sila jangan buat telahan awal ya, sebenarnya kitaorang pegy jugak, tapi pegy lepas bukak posa. tuh pon lepas kitorang disscuss dengan panjang lebarnya dalam mesej. memula tuh aku sesaja je kacau dia,tak sangka pulak beliau agak bersungguh-sungguh disitu.lagi pon besok Incik Bmw dah nak balik kampung..balik KL jer katanya..dah beliau cakap macam tuh aku pon, terus je la setuju, tapi dengan syarat lepas bukak posa, aku set pukul 8 nak jumpa dia kat Mc D Seberang Jaya. he said ok.

lepas je bukak posa, aku dengan kalutnya bersiap-siap, ye la dah bukak posa pon dekat pukul 7.30 kot janji ngan dia nak jumpa pukul 8, setengah jam nk bersiap macam tak sempat ja, pastu nak drive pegy Mc D gi, tuh tak termasuk jamm yang menggila kat hi-way, tapi naseb baik la tadi aku kuar lagi 5 minit pukul lapan and 15 minutes pastu dah sampai, kira tak lari banyak la dari jam yang dijanjikan tuh.masa aku sampai tuh Incik Bmw tak sampai gi, beliau tiba 5 minit pastuh, pergh kecut ugak aku kot-kot dia terlupa, ye la Incik Bmw kan always busy...karang tak pepasal aku lepak sorang-sorang kat situ. kes naya kot.

kitorang lepak tak lama pon, sebab Incik Bmw nak kena balik awal, nak teraweh pastu meeting la hape lagi..sampai-sampai je beliau terus ajak aku gi order, kitaorang makan set yang sama..sekali lagi agak senget disitu yerr bila aku dengan rasa tak bersalahnya tidak meng-order Fillet-O-Fish, tetapi menukar menu aku kepada Mc Chicken Burger pulak dah, well aku memang camtu pon awal sebut benda lain last-last order sebut benda lain pulak.harap maklum yerrr. semua perbelanjaan di Mc D ditanggung oleh Incik Bmw, padahal dia yang suruh aku belanja last-last dia pulak yang bayar.

sambil makan sambil borak-borak, aku ngat nak ajak beliau pegy uptown tapi tak sempat kan..semuanya gara-gara meeting beliau tuh la, beliau pon ada gak cakap yang sebetolnya malam ni memang beliau nak ajak aku keluar jejalan pon tapi terpaksa cancel, bunyi macam ada nada kecewa disudut hati beliau, ye la beliau dah plan nak bershopping before balik raya, last-last tak jadi.kan kecewa tuh..

sebenarnya kemaren pon aku ngan Incik Bmw bukak posa sesama kat Route 69, Perda, time tuh ramai-ramai la ngan kawan sekampus beliau serta Incik Abah. Incik Abah yang invite beliau join bukak posa sekali, time dia terserempak ngan Incik Abah dalam kampus. tuh aku pelik tuh pesal lak mamat ni bleh ada sekali masa bukak posa tuh, tapi belum sempat aku tanya beliau da bagi explaination yang panjang lebar..aku pon hangguk-hangguk ye ye je la. malas nak ulas pepanjang, bukan masuk exam pon.

so dipendekan story maka, misi aku ngan Incik Bmw nak pegy Mc D pon tercapai, setelah bermacam dugaan yang kitorang tempoh. mana taknya time beliau datang umah aku pon kitorang asyik dok mention pasal Mc D jer..mesti Incik Abah pelik, apo kono eh budak bedua ni, memanjang mention Mc D bila jumpa. tu la Incik Abah tak tahu kitorang punya deal. semuanya because of nak makan Mc D sesama la tapi selalu tak berkesempatan, ada ja halangan. ni kira kejayaan yang agak membanggakan la sebenarnya hehehehe..

satu lagi fakta yang aku dapat hari ni. Incik Bmw kata,bila nak keluar ngan aku je, time tu la beliau ada meeting, meeting je mesti time tuh beliau nak keluar ngan aku, apa kena-mengenanya aku ngan meeting, aku pon tak kenal sapa meeting tuh...hahahah..korang kenal ke?sila jangan buat-buat garu kepala yerr kerana ini adalah kesah benar antara aku dengan Incik Bmw. kalau tak paham belakon je la buat-buat paham, tak pon tak payah paham langsung sebab confirm final exam tak tanya soalan killer cam ni.

sekian, adiosss~~







TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: