Sunday, October 23, 2011

Apa Kena Mengena Cheese Tart Dan Kad Cinta?

okayyy heppy banget dowh!



kenapa? sebabbbb aku berjaya mem-bake cheese tart aku yang pertama kali dengan jayanya! walaupon rupanya tak lah sekacak mana tapi, rasa nya agak tidak mengecewakan weh..itu aku main bedal campak-campak jerr dengan ada yang tak cukup bahan lagi..lepas ni kalau buat lagi aku ingat nak beli terus ahh petty tin tu..baru la kacak tart aku..ni tadi aku main letak dalam acuan cup cake jerr pon..so sebab tu la aku rasa macam tak kacak sangat.




tengok tu siap ada price tag lagi kat acuan cup cake aku ni..bahaha percubaan pertama tak kesah sangat la pakai acuan apa pon..jadi ada rupa macam tart shell sudah...kan...kan..kan...???




 ni dah siap bakar dah, belom masuk cream cheese lagik ni...rupa tak kacak sebab tak pakai petty tin...next time kalau ada tempahan boleh lah ai beli petty tin..touch up tart ai kasi kacak...kikiki berangan okay!




 okay ni dah siap semua la..nampak tak lukisan atas cream cheese tu..aku la yang lukis, dasar tangan tak bedung kan..sesuka jaa main tarik-tarik lukisan tu ikot kretibiti aku..kah kah kah..mula-mula tu macam okay, dah lama-lama tu terus jadi tak okay sebab tu ada lukisan yang tak macam lukisan pon!




saja keluarkan sebijik kasi posing sikit..actually ni la satu-satu tart yang aku rasa dilukis dengan cantik..yang lain tu hancurrr sikit..tang lukisan ja la...rasanya tetap superb weh! haha




aku dah telan dua bijik tart ni...kenyang terus..mula-mula rasa macam tak cukup siap nak tambah adunan lagi. mujur tak pandai-pandai tambah adunan kalau tak, sapa la nak makan benda alah ni banyak-banyak kan. so rasanya besok buleh la aku tapao pegi sekolah makan sorang-sorang atas bus..eh lupa pulak, esok aku ada rombongan sekolah...bapak kelakar nak sebut macam rombongan cik kiah ke sukan komenwell pulak kan..apa pon aku tetap akan mengseksaited kan diri sendiri dengan rombongan ni. lagi pon dah lama la tak ikot rombongan naik bus ramai-ramai.




oh yaaa dikesempatan ini jugak aku ingin mengucapkan setinggi penghargaan buat Hidir ku yang tersayang *laga-laga pipi* sebab beliau lah yang menjadi penyebab utama tercetusnya idea nak buat cheese tart ni. actually pagi tadi beliau text aku kununnya beliau teringin nak makan kek lapis (Sarawak). dalam kapla hotak aku ni dok pikiaq jugak tak sangka Hidir kan..dah la master buat triffle takan kek lapis pon beliau nak master jugak? so aku soh beliau ajaq aku buat, tup tup beliau pulak yang suruh aku ajaq..penin sudahh..last-last beliau suggest nak main baking-baking later..aku on je la entah bila laternya aku pon tak tau.



disebabkan tahap keseksaitedtan aku yang tak tentu hala ni, on that time jugak lah aku google resepi kek lapis kan..saja prepare seksiap, kot-kot la nanti bebila nak main baking-baking tak payah dah susah nak google last-last bukan resepi kek lapis yang aku jumpak kat SINI, tapi resepi cheese tart..teringin pulak. sebab tu la aku buat jugak hehehe =)




haaaa petang tadi sempat jugak aku larik-larik masuk Sunway Carnivall semata-mata nak pegy Popular nak beli card cinta. stuck dekat setengah jam jugak kat situ sebab aku tak tau nak pilih yang mana satu. rambang mata weh...semua comel-comel. nak beli card pon seksaited jugak. ye la..this is my first time kot beli card yang selain card raya untuk di post kan kepada yang tersayang. actually yang aku beli tu bukan card cinta. it is wishes card. aku pikir lepas ni aku nak hantar je wishes card kat sesapa. tak payah tunggu la ada keraian baru nak hantar. hantar masa hari biasa-biasa pon okay what. bukan kah sweet kalau buat macam tu? i mean card tu sebagai penganti diri kita yang jauh dari mereka-mereka yang kita sayang...dughhh ayat nak cliche pulak kan? nampak sangat banyak tengok drama swasta Melayu *lalalala*




so ni la rupa wishes cardnya. sorry terpaksa dilindungi. kalau semua aku tunjuk dah jadi tak esklusif la card ni kan...ini pon aku amek dari bahagian belakang...bahagian depan biarlah rahsia..acecececeyyy!





so till we meet again yahh...do take care guys!






TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

6 comments:

Adib said...

ok lah tu..1 trial, aku selalu piping filling jek kt tgh2, pastu lorek cket pakai lidi..

AyieNa Nur said...

terbaek lah..sedapnyaaa cheese tart! bila nk bg rasa plak?? ehee lina yg nk wat tak jadi2 lg.. =p

emy|farid said...

hahaha seeksaited. agak clishe d phujung cerita, hehe

Erin Azizan said...

@Adib

aku tak letak filling pon. plain cheese tart je nih..next time ah dah terer buleh la letak filling pulak. ni pon aku lorek jugak...pakai cotton bud hehehe

Erin Azizan said...

@AyieNa Nur

nanti dah transfer balik penang bagi tau ai...ai buat for you keh =)

Erin Azizan said...

@emy|farid

biasa laa drama swasta Melayu memang sllu cliche di penghujung cerita..keh keh keh