Wednesday, October 26, 2011

Pondan Di Tengah Kuala Lumpur!

ini cerita last week. time aku rushing pegi key hell nak attend interview...serious cakap memang sakai gilak lah perjalanan aku pegi key hell tuh. mana tak nya aku punya interview supposingly 21haribulan dalam suratlah. tapi dorang call cakap interview aku 18haribulan which means interview aku dah diawalkan. at first macam dah kepelikkan jugak, aku langsung tak notice kat surat tu pasal tarikh interview yang aku tau, dorang call dan set-set time semua teruss aku zasss shoot nak pegi key hell. okay sangat menghargai kepada mereka-mereka yang mengarrangekan interview aku tuh eh.



disebabkan interviewnya jatuh pada hari selasa, maka terpaksa la aku pegi sekolah dulu hari isnin tuh. and selasa memang aku dah maklum pon kat GB kata nak cuti...weeehuuu bunyi macam best bila sebut pasal cuti ni..tapi percaya la cuti aku tak semegah mana pon. aku naik bus around 4pm macam tuh..tapi aku tak terus pegi key hell aku drop dekat Shah Alam dulu. hoh....aku tak berapa arif sangat kot nak pegi cari tempat interview tu sendirik makanya terpaksa la mensusahpayahkan Wani and frens...eventhough Wani sendirik pon tak tau kat mana locationnya..tapi entah la..aku rasa lebih selesa kalau main hentam kromo ngan Wani sebab dia satu-satunya pompuan yang aku rasa tak penah nak takot buat apa-apa pon..thats why i adore her much much...respek gilak gua kat lu beb!



Wani kutip aku kat stesen bus Shah Alam tu dalam pukul 10 lebih...dah sampai tu teruss zasss pegi makan dulu. ohhhh siapalah aku tanpa makanan kan..after that drop barang-barang aku kat rumah Ayu, Wani's fren..and to Ayu..tenkiu banget deh for the hospitality. lepas tu apa lagi merayap lah sekitar kawasan Shah Alam tu..eventhough macam dah lewat, tapi apadehal la sangat bagi pompuan dua ketul ni..lebih lewat daripada ni pon kitaorang penah merayau inikan pulak baru pukul 12....cehhh malam masih muda brooo!



singgah jugak dekat uptown yang disebut-sebut tuh. serius aku tak ingat berapa juta kali aku tawaf kawasan tuh. yang pastinya kedahagaan tahap kritikal dah mula aku rasa. macam biasa bila dengan Wani ni...kau merenggek je nak apa pon pasti akan ditunaikan. so dia bawak aku pagi kedai makan yang berdekatan. dekat situ yang ada jual ayam apa entah. aku ngatkan dia saja je cakap pasal ayam tuh rupa-rupanya dia nak aku test benda ayam tu pulak..first impression aku okay sedap jugak lah..tapi disebabkan aku dah kenyang maka tahap kesedapan tu dah berkurang kot? meeyyybeee next time aku boleh test benda ayam tu lagi kot..meyybeee yee meeyybee....



lepas dah makan/minum semua aku merenggek lagik. yerpp aku memang suka merenggek pon..nak tampar? haaa sila kan lah...tu pon kalau berani lah. ha ha ha...ok tak kelakar pon! puncanya aku terbekenan kat satu handbag bentuk kotak-kotak kat satu kedai ni...dah dua-tiga kali datang kedai tu tapi owner dia hilang kemana entah. ni aku bajet kali yang terakhir nak usha beg tuh..kalau takde jugak owner dia memang aku tak nak beli dah lah.




antara pompuan yang sanggup layan kerenah gila aku kat dunia ni...I am so lucky to have her in my life!





lucky me!time kitorang pegi sekali lagi owner dia dah ada. lepas Wani nego rega..dapatlah aku beli dengan harga sama yang di jual kat Penang......what?? kat Penang pon ada eh beg tuh? yerppp kat Penang pon ado...sajoo laa aku nak beli kat situ...at least ada la jugak benda aku bawak balik naik bus esok..hehe..



aku taktau la kan esok-esok ni bakal laki aku entah reti ke tidak nak nego rega macam tu? tah tah nak teman aku shopping pon tak hingin..tengok lah..aku ni dah la selective gila...pulun tuh dua tiga kali ulang pegi kedai yang sama semata-mata nak beg yang dalam cermin tu jugakk..macam la kedai lain takde kan...mujur Wani boleh bersabar dengan kerenah aku..walaupon dia penat, tapi tak langsung dia nak buat muka tired ka muka pancit ka kan...yang dia tau..layan ja apa yang aku nak..seriusss kalau aku cakap pasal kebaikkan dia kat aku mesti orang tak kan percaya yang dia sanggup susah payah buat apa jaa demi nak tolong aku...sobbsss soobsss tacing sudah!




okay ni la rupa bentuk handbag kotak tersebut..aku rasa dia sangat comel...hep hep hep jangan salahkan aku sebab dua tiga kali ulang alik kedai tu semata-mata nak beli benda ni..ni semua salah Dokterr ni sebab bawak balik viruss tak sehat kat aku...tengok kan aku dah ter influence nak beli benda alah ni..haihhh!




NotaKakiErin : okaylah nanti aku sambung lagi..now nak sambung mark paper budak-budak sat. oh yaaa cerita pondan tu di next entry yerr..nak tau kena ah stay tune..*bajet*




TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

2 comments:

SoLy SoLicious said...

mmg trend skg kn org pakai beg kotak2 ni..hee

Erin Azizan said...

@SoLy SoLicious


kan....sebab tu snggup ulang alik tggi owner kedai datang sbb nak beli jugak