Saturday, October 2, 2010

guna hammer dapat lembutkan keras kepala tak?

bunyik tajuk jer dah psiko..pastuh pulak memang agak kurang stabil disaat ini. urrgghh hate this kind of feeling. well have to admit that life is suck jugak kadang-kadang, ye la takan nak bahagia jer sokmo,mana tahan, kena la jugak ada waktu-waktu yang bad..baru la namanya life.

Gotten into my most gruesome fight with my dad yesterday. salah satu faktor yang menyumbangkan kepada ke-tidak-stabil-an aku. malas nak citer in details cukup la malam tuh aku dah meraung sakan. bila di ingat-ingat balik memang sakit hati..just nak state, it wasnt my fault at all..sumtimes being silent pon salah kan.maksud aku orang disekeliling salah faham dengan cara kita. mungkin orang ngat kita rude, padahal takde niat pon nak jadi rude.

aku mengaku aku ni memang suka sentap. sentap pada benda-benda yang boleh menyakitkan hati aku. kata la apa jer..aku ego ke keras kepala ke degil ke ketegaq (same meaning as degil in Penang slang) ke pendendam ke kuat merajuk ke aku tak kesah..but one thing for sure aku memang sensetif. tahap sensetif aku kadang-kadang melampau-lampau sampai kalau ada orang tertinggi suara tanpa niat kat aku dah buleh buat aku hujan pastu mula la virus sawan hinggap kat otak aku. mula la semua benda aku buat tak menjadi, benda ni akan effect pulak kehidupan harian aku sampai aku betol-betol dapat overcome masalah ni baru la life aku akan jadi normal balik.

bila tak normal mula la aku buat benda tak senonoh,,err bukan benda lain yerr, tak senonoh yang dimaksudkan kat sini drive keta lelaju kat atas jalan, time tuh peduli hape aku hiway ke tak, jalan biasa pon aku redah laju..lepas tuh handphone mesti akan terlupa bawak. aku tak tau kenapa, tapi benda ni memang sangat tidak disengajakan. bila keadaan dah tak dapat nak dikawal memang la benda-benda senget macam ni akan jadi. selesai satu bab senget. masuk second punya bab senget lagi syokk, sebab time-time macam ni la aku suka alone. tempat yang aku suka layan bluess mesti kat tepi pantai berjam-jam pon takpe janji tak da orang ganggu aku...atau pon kalau malas sangat, habes busuk pon terperap jer kat bilik aku. tak kesah la lama mana pon janji aku tak perlu keluar dari bilik tuh.

sila  paham jugak yang bila aku dah masuk fasa-fasa mental macam ni, aku akan secara automatiknya akan kurang bercakap, tapi bagus jugak kalau aku kurang bercakap bila mental, sebab once aku dah stabil, mulut aku pon mula la tak henti-henti bercakap..so ni kira macam terapi untuk mulut aku la..ye la mulut pon kena la jugak me-reduce-kan aktiviti bercakap...penat tau kalau asik bercakap je.

hopefully kali ni tak lama la fasa mental aku..aku just perlukan masa..dan aku mengaku yang aku ni sangat annoying kadang-kadang...those yang tak pernah nak cuba paham aku,korang tak perlu paham pon takpe aku tak kesah, at least respect privacy aku and the most important thing..accept me the way i am.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: