Thursday, March 3, 2011

Aishiteru pada siapa?

sila play lagu kat bawah ni eh sambil baca baru ah shiook!




Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


amacam best tak? lagu ni dah jadi halwa telinga pulak. ni bukan la lagu baru, lagu ni dah on air since 2010 lagi cuma aku je yang terlambat baru nak review hehehe.


sejak dua menjak ni aku senang pulak nak "jiwa-jiwa" (jiwa-jiwa perkataan lain bagi jiwang menurut kamus bahasa aku) makanya semua lagu yang berunsurkan dakyah "jiwa-jiwa" semua aku bedal download..hey bukan download mp3 yerr..aku download video terus kot!


paling suka kat Reff part (yang aku besarkan font dia tu). tetiba jerr rasa macam best kan kalau ada someone yang macam tu..maksud aku, bila kita jauh..kita tetap rasa dekat. takan wujud istilah sunyi..selalunya long distance punya relationship la kan yang macam ni.


aku pernah jugak terpikir..ada ke someone yang boleh buat aku rasa sentiasa dekat dengan dia walau dia jauh kat mana-mana ceruk dunia pon..every-single-thing tentang aku dia akan tahu..sampai aktiviti harian aku
akan update kat dia...ada ke?


pikir punya pikir..at last aku dapat jawapan..yess theres someone yang sentiasa tahu pasal aku setiap masa..the one and only (so far la) sapa lagi kalau bukan My Beb..kelakar bukan? mungkin orang yang kurang kenal aku, akan cakap yang aku ni tak straight..ah gasak la...straight tak straight aku ja yang tau.


bila dikenang-kenang balik aku pon pernah ada long distance relationship ni..aku tak berapa suka sangat sebenarnya. bukan apa banyak masalah la kalau jauh-jauh ni. kalau dia boleh buat aku rasa dekat ngan dia ok la..masalahnya sekarang, aku selalu ja rasa jauh daripada dia..walaupon kadang-kadang aku yang banyak buat perangai dan sebagai conclusionnya semua long-distance-relationship aku hancurrr!


aku tak kesah, sebab aku tau kalau dah hancur tu makna-nya dia bukan jodoh aku la. lagi satu aku ni tak termasuk lagi dalam golongan wajib-ada-pasangan kot. buat apa aku nak built banyak relationship lepas tu satu-satu hancur kat tengah jalan kan..buang masa ajer. jalan terbaik, stay macam sekarang sudah. kadang-kadang aku rasa penat dengan semua ni pastu rasa macam nak kata :


" I dunt Need A Man!" 


tapi melampau la pulak kan..tetiba ja nak kata macam tu...hahah aku straight kot. perempuan yang straight perlukan lelaki...hahaha boleh camtu?


apa-apa pon kita berserah je la kat Tuhan ye. those friends yang dah gesa-gesa aku suruh bukak pintu hati cepat-cepat tu..jangan risau la weh...pintu hati aku sentiasa ter-open kot. sapa-sapa pon boleh mai singgah. sayer tak pilih pelawat pon.


okeh la mengarut saja..ada time aku coret lagi kat sini. last but not least, sayer nak cakap.....








kat sapa-sapa pon boleh...









TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

fRaMe+LenSeS said...

wahhh.. so sweet.. Nadh suka.. ;))

~nsar~ said...

weh stmt beghani mati tu.. i dun need a man... wakaka...

Heidi Shafiq said...

semoga ko bertemuh jodoh.. :)