Sunday, August 29, 2010

aku bukan stalker okeh!

al-kesahnya dalam 2-3 hari yang lepas, time aku dok layan baguih punya blog member aku yang sorang ni secara tiba-tiba mata aku terpandang follower dia yang beribu-ribu lemon tuh. ape yang besh sangat kat follower dia tuh ek? haa ni nak story ni, kat follower dia tuh takde pon buah lemon,jauh sekali pak cik leman yang meniaga satay kat pasar malam tuh yerr...hatta pak cik leman seniri pon bukannya kenal ngan member aku tuh..aiseehh tengok dah terlajak mengarut pulak..sorry-sorry jum kita straight to the story (kehkehkeh sila gelak mengikut cita rasa anda okeh).


macam ni dalam banyak-bnayak follower dia tuh, ada la sorang minah ni. sekali tengok sumpah, memang tak kenai. ye la nak kenai cemana dah kalau gambo yang appear tuh besar kuman je. tapi dia punya nick name tuh cam familiar jer, so aku pon haper lagi terus la melakukan jenayah tanpa niat ------> stalk blog minah tuh. ah biarla bukan dia tahu pon aku stalk blog dia. dengan itu secara rasmi dan sengaja dengan niat aku menjadi seorang stalker yang tak bertauliah,eh eh kejap jadi stalker pon kena ada tauliah ke? (sila jawab dalam hati anda yerr).


lepas sekodeng blog minah tuh, baru la aku tau, and memang aku dah agak dah dari awai yang minah ni member aku time skewl menengah dulu. cuma nak confirmkan aje sebab tuh la aku terpaksa dengan rela sekodeng blog dia habes-habesan. aku penah gak cari minah ni through fb tapi sampai lebam bijik mata tak jumpa-jumpa jugak. aku agak minah ni paling tidak pon mesti la nak menyepikan diri dari dunia siber kan.ye la fb yang popular lagi ganas tuh pon dia tak join..ini kan pulak nak buang masa blogging benda yang tah pape..tapi kan weyh bak kata pepatah traditional yang diberi nafas urban sikit.. "sepandai-pandai tupai melompat akhirnya masuk olimpik jugak" minah ni lebih advance, bukan advance sampai masuk olimpik yerr..advance berblog, eventhough dia tak join fb, dia ada blog kot..satu benda yang tak tercapai oleh akalku. patot la selama 5tahun ni aku tak dengaq story pasai dia..rupanya dia dok buang masa kat blog dia. ya mungkin beliau (minah tuh laa) boleh berbangga sebab blog dia dah dapat satu award dari saper tah..(hehehe..sila gelak sambil menampakkan gigi anda yang berterabur tuh yer)


tapi yang paling besh lagi, minah tu post story yang betol-betol buat aku terkejut kambeng yang kalau cicak pandai baca pon dia mesty nak terberak.. citer pasal abang sedara dia yang dah menikah and baru timang baby 2-3minggu lepas. kalau nak tahu abang sedara dia tuh ex-boyf aku dulu..giler babeng cam tak pecaye jer, ex aku dah ada baby kot, chummell siot. serius aku tak tau pulak yang dia dah kawen tahun lepas. tup-tup bila keluar story dah ada anak..wah tahniah-tahniah. aku pon turut happie bila tau yang dia dah berjaya mengembangkan family dia. hopefully anak dia yang chummell siot tuh pon bakal jadi anak yang soleh, kuat agama cam bapak dia yerr. serius aku memang happy for him. tak de masa nak berdengki-dengki nih..first benda yang aku buat lepas baca story tuh terus aku report kat my beb. aku siap buleh gelak-gelak lagi sembang ngan my beb. pastuh my beb pulak bagitau yang ex dia pon dah kawen hidup berdua sekarang nih. aku pon batai gelak sakan la. orang lain dah sebok-sebok kembangkan keluarga, aku ngan my beb ni, study pon tak habess lagi. perangai pon tak macam orang dewasa lagi..ha cemana nak kawen kan??hahahaha


malam tuh sebelum my beb letak fon sempat jugak dia mengajukan soklan terjah lagi berbisa kat aku...

"orang lain dah kawen, ang cane weeyyy??"


TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

4 comments:

Dinie Berr said...

AG NI MMG RAJA KEPADA SEMUA STALKER..... HAHAHHA

erin azizan said...

sapa tah tahn lepas jd night stalker,masa dinner ngn bebudak bsac tuh.

Dinie Berr said...

itu bukan stalker ye.... itu photographer.... harap dpt membeza kan antara dua ye...

erin azizan said...

hoh macam tuh yee, tak tau pulak yg dua-dua tuh tak sama yee..ngatkan yg ade perkataan -er2 kat blakag sumer sama je..