Sunday, August 22, 2010

macam MACAM

hari ni, i mean pagi tadi la macam biasa jugak, bezanya pagi tadi my family and i sahur kat kedai. ni da masuk kali kedua kitaworang serbu kedai pepagi buta semata-mata nak sahur...hehehe nak amek pahala sunat orang kata. seb baik stay ngan family kan..kalau tak i memang liat tahap kuih lepat liat tuh nak bangun sahur. kalau hidup bujang, confirm-confirm da la i tak bangun.

baru la i tau, teh ais dengan i memang tak dapat dipisahkan. ha apa kena mengena teh ais dalam citer ni pulak kan?sampai tetiba jaa i kepilkan sekali dalam entry kali ni? citernya macam ni, masa my mum kejut i nak bangun sahur tu kan....

mak : erinnnn, bangun lekas, nak makan apa ni?

me : hurmmmm nak teh ais ja....

mak : hah nak teh ais? haa bangun cepat kita pi makan kat luaq...

me : humm haaa...zzzzzzZZzzzZZZzzzZZzzzZ....

***********

lepas i jawab tuh, terus i tido balik, sebenarnya i memang langsung tak ingat apa yang i cakap ngan my mum tuh kecuali pasal teh ais tuh ja yang i ngat pon. cesh dalam banyak-banyak benda lam dunia ni, teh ias jugak i mintak..senget betolll la..bila my dad pulak tengok i tak bangun lagi dia pon...

abah : erinnnn cepat bangun.

pergh dengan sekali lafaz jaa i dah bleh cam tu suara my dad and terus i bangun..tetiba ja bijik mata pon rasa cam cerah  pastu terus tak nagntok dah...hahaha actually i takot my dad blablablabla...so sebab tu la i pon bnagun cepat-cepat karang kalau dia dah setat bagi tazkirah tuh, sampai ke subuh la jawabnya.

so dengan pening-pening lalat, i pon follow la dorang, sambil otak tengah layan syahdu punya mengantok tuptup da sampai kedai rupanya tadi tertido lam keta...letih posa..hihi. dah abes makan my dad offer lak makan ais krim, so apa lagi i dengan adik i pon berasak la kat pintu peti ais tuh pilih ais krim..dah abes ais krim baru la kitorang balik umah. lepas solat..hape lagi sambung tidoo la bicosh pagi ni i kena keja.

selalun i bangun pukul 8.30 camtuh, pagi tadi pukul 8 lagi my dad da kejut, aiseehh active pulak dia dok kejut-kejut i ni, ptong abes semua mimpi indah i...geram tol..bila i cakap kap gi i bangun baru la dia stop dari dok pangey-pangey nama i ni...fuhh ada setengah jam..sambung tido lagi....

ni citer kat tempat keja lak.

giler sengal, tadi lepas tengah hari aku masuk office tetibe ada customer ni mengamuk, i pon pelik dan sedikit cuak. macam mana nak handle ni, kes dia ni da lama sedangkan i staff baru kot mana i tau pe masalah dia. last-last sekali i pangey kak Fina la my senior dia yang handle customer tuh, i just dengar la dorang dok bercakap, at last settle jugak la, perghh seb baik ada kak Fina. rupa-rupanya customer ni da lama tak buat payment, dah jadi kes lawyer dah pon, dia mengamuk sebab dapat surat tarik...haa tu la dulu company dah anta reminder tapi yang kau buat bodoh tu pesal, now da jadi cam ni baru la kau nak bising..heperdaaa aku jugak yang cuak hahahah.

bila da baes keja, teringin pulak perut ni nak makan kuih yang i namapk Ah Cheng makan tadi, dalam hati memang da berazam nk visit pasar ramadhan nak gi beli kuih tuh,humm i tak tau nama kuih tuh la. cari punya cari sampai ke permatang pauh kot, tapi tak de, da la i pusing satu pasar ramadhan tuh sorang-sorang. last-last i decide nak pegy perda terus la dah alang-alang kan....jauh pon i redah jugak la.

sampai perda masalah baru lak timbul, besar giler pasar ramadhan ni cemana la i nak cari tapi tak per perut punya pasal, i masuk jugak la...tengah-tengah pusing tuh baru la i sedar yaang i ni memang giler jugak la.ye la bleh pulak jalan sorang-sorang kat situ..tapi kan..ade aku kesah??hahhaha

masa dah nak gibab cari tuh, i sempat la beli tau fu fa ye la dah jauh-jauh datang takan tak beli pape, on the way nak balik baru la jumpak kuih tersebut, dengan rakus dan ganas i borong la kuih tuh 6 ketul. puas hati. sampai kat rumah mak i bebel-bebel sebab beli banyak sangat takot tak abes....eleh at last habes jugak kot sebab i baham 4 ketul, adik i baham 2 ketul...tak membazir kan....

ni la kuih tuh sorry i tak tau nama dia..dah tinggal satu pon hehehe

sesapa yang tau nama kuih tuh sila la bagi tau i keyh...orait la till i wrote again tomorrow..daaaaa




  
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: