Sunday, August 29, 2010

i'm here for you!


whats friends are for?

aku confirm mesti ada jawapan stereotype macam ni "kawan mesty la perlunya untuk tolong kawan" tapi pernah korang terpikir tak berapa kerat je yang willing nak ada dengan korang time korang betol-betol perlukan dorang. aci berani kerat jari la aku buleh kata dari 10 orang yang kata macam tuh at last hanya sorang ja yang betol-betol stay dengan korang. yang lain-lain tuh boleh la kita assume macam nak sedapkan hati korang je bila dia cakap macam tuh. tak payah la korang amek kesah atau melalak bila korang betol-betol perlukan dorang, dorang pon time-time tuh jugak la sebok memanjang. sampai korang call pon asyik tak dapat je, text korang langsung tak di reply.. nasehat aku, kalau korang pernah jadi cam nih, baik korang lupakan je la member-member yang berperangai jebon tuh and face la masalah korang sendiri, better fight alone daripada mengharap member-member jebon korang tuh support..tak sakit hati kot!

so korang ni member jenis yang macam mana eh? member jebon ke member cik embon?haa korang soal la diri korang seniri, takan nenek korang pulak yang nak soal korang..ye tak??tak pon buat la ujian personaliti ke, ujian air kencing ke, ujian rabun warna ke, ujian bulanan ke ujian pregnancy ke pape jenis ujian la..asalkan at last dapat result sudah. kalau dah sedar diri tuh sengal-sengal ubi silalah bertanya kat kaunter pertanyaan kat cik receptionist tuh..aku gerenti paling busuk pon dia mesti ketuk kepala korang dengan heels dia yang 3 inci  ataupon kalau cik receptionist tuh jenis suka mencapab mesty dia call hospital gila pastu wat sidang media tergempar kata ada orang gila nak ngorat dia.....haa korang pikir la masak-masak yer nak masuk hospital gila mana yang best tanjung rambutan ke tampoi...

kalau korang ni jenis kawan yang tak guna kan, aku suggest kat korang baikla korang jadikan monyet-monyet kat hutan nuh sahabat korang..ye laa kalau korang nak wat pape pon kat monyet-monyet tuh, dorang sure takan marah kat korang habes lekeh pon monyet-monyet tuh terlompat-lompat sambil tepuk tangan tanda menghargai korang..memang layak sangat la korang berkawan dengan dorang pon tu pon kalau korang ni nak kawan ngan dorang la kan.

tapi bagi aku pulak, sepanjang-panjang aku berkawan ni maksud aku setiap orang yang pernah berkawan ngan aku la (tak termasuk monyet-monyet okeh) takdak la pulak aku dapat kawan-kawan tak guna. semua yang ada semua terbaik. aku buleh cakap macam ni sebab setiap kali jadi benda giler kat aku mesti ada jaa bestie-bestie aku support aku sampai mood aku stabil balik. sebab tuh aku willing nak ada ngan dorang bila dorang susah, aku tak pernah lari kot. bukan nak bajet aku ni best ke hape ke kan..tapi insyaallah selagi aku waras, aku akan stay ngan semua bestie-bestie aku, bagi aku dorang tuh dah macam darah daging kot walaupon in real life dorang tuh takda langsung biological blood ngan aku.

so,to all my bestie, aku harap korang akan sentiasa ingat yang aku akan sentiasa ada..at least aku dapat buat korang senyum pon cukup la. sebab aku kan takot bila tengok korang emo......(hehehehe)

okeh jom tido!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: