Sunday, August 22, 2010

hari puan EMAK setahun sekali.

heppi besday puan EMAK!!!!

teeheee...today 22nd of August besday puan emak. dah memang tua dah pun puan emak ni sebenarnya tinggal nak timang cucu jaa lagi..wah gedix gitu ayat..tapi betol la..puan emak dah cecah 40++ dah. kebetulan lak besday dia jatuh dalam bulan posa, tak salah aku dah dua kali kot sambut besday dalam bulan posa ni. at first memang da plan pon nak beli cake for her..al maklum la pricess dia yang kiut miut ni maseh dalam prosess memantapkan diri dalam ilmu pembuatan cake. memula tuh aku plan nak aja buat blueberry cheese cake kat dia, tapi atas sebab-sebab tertentu dan probabilty untuk cake tuh tidak menjadi maka aku pon decide beli aje la cake lagi senang. maaf yer sayer tak pernah pon mengambil sebarang kursus pembuatan kek dan roti maka sebab itu saya memilih jalan selamat membeli seketul kek yang agak best dari Maple Leaf. aku pilih Cuppuccino Mousse Cake kali ni. tahun lepas pon kek yang aku pilih ala-ala perisa kafein gitu..Tiramisu Cake, ha amek kau dah suruh aku pilih sangat, mesti la aku pilih selera aku hehehe.

dah tuh kami se-Empat beranak pon bergerak la gi Seberang Jaya nak bukak posa sambil celeb mum-nye besday sekali. awal-awal lagi aku da info emak yang aku nak bukak posa makan hot plate hari ni..ngenge selfish giler minah ni, da la bukan besday dia pastu leh pulak request nak makan ikot perut dia..lalalalalal
heyh sila jangan buat andaian buruk yerr..my mum pon nak makan hot plate jugak, so aku pon suggest la kat dia nak makan kat Sunway Carnivall. she said okay, tup-tup bila dah nak bergerak incik abah cakap makan kat tempat len la sebab lau nak pi Sunway kena ikut roundabout and patah balik. tapi tak per, incik abah cakap nanti kita cari yang ada hot plate jugak.....

so dengan confirmnya incik abah pon bawak la kami pi makan hot plate tempat pilihan beliau.----> Tesco food court, me at first..was like "ayya takde tempat lain kah?" tapi memandangkan masa dah makin suntuk, memang dah suntuk sangat pon, aku ikut kan aje la, naseb baik ada hot plate kalau tak dak mau aje aku korbankan rokok-rokok incik abah yang tersimpan rapi di pocket beliau tuh. agaknya incik abah melancarkan balasan dendam kat aku kot, yela dia nak gi makan Kenny Rogers Roasters, aku lak gedik cipan nak hot plate kat Sunway, haa mana sama tuh..tapi memang incik abah ni terbaik la sebelom aku tarek muka 24 dia da promise nak gi makan kenny rogers lak besok..haa sama sape tanak kan, makan free tuh?hehe macam la sebelum ni aku yang keluar duit.

so dengan tidak membuang masa aku pon cari la hot plate tersebut order for three, adek aku lain menu.
bila dah buleh berbuka tuh lahap siot aku makan sebab dah termengidam sangat kot sampai tercekik perut aku..haa korang sekelian sila jangan ikut perangai aku ni yerr nanti mengamuka lak perut korang. tu pon naseb baik perut aku tak buat hal, kalu la dia buat hal..kes naya tuh..

hot plate noodle..slurrpp
dah abes makan-makna tuh baru la aku paksa puan emak memotong kek beliau yang chun tuh, so puan emak dengan hati berbungga riang menjalankan istiadat yang julung-julung kali diadakan....

aceceh..sedondon pulak baju serta cake beliau tuh yerr
incik abah and puan emak di sisi cake
mereka bertiga..opss incik abah buat apa tuh?
yee betoll wanita itu adalah sayer hoho
secara kesimpulannya, sayer telah menjalankan tanggungjawab sayer pada tahun ini..kehkehkeh..papehal pon tahun depan kita celeb lagi yer...

to puan emak : sayer doakan moga beliau dipanjangkan umur serta berbahagia selalu disamping keluarga beliau yaitu kami, semoga dimurahkan rezeki oleh Allah, mendapat cucu yang comel  dan sentiasa beroleh kebahagiaan di dunia mahu pon di akhirat..

last words from me....

LUVFFFF YOUU MAKKK!!!

TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: