Thursday, October 7, 2010

.bukan tamak tapi memang nak.

masih dalam mood me-mental-kan diri. cerita mental kali berkisarkan tentang sumthing yang memang sangat-sangat aku teringin nak buat since dari tahun-tahun yang lepas lagi.

so pe masalahnya kan..buat ajer la.pesal tak buat dari tahun lepas jer kan??

masalahnya benda tuh hanya akan terjadi pada tahun ni ajer..once in a life time pulak tuh, memang teringin gilerr..sampai kalau aku cakap ngan orang gilerr pon dia mesty kata.."eh gilerr haperr minah ni?"

this time aku takdak luck kot untuk nak buat sumthing yang aku teringin tuh, serius dalam hati aku still mengharap that aku akan dapat peluang tuh. bukan tamak, but this is my dream..dah lama sangat aku simpan angan-angan tu.

ada orang yang selayaknya untuk jalankan my dream tu. aku? huff aku tak layak. dari segi undang-undang sememangnya aku tak termasuk dalam senarai kelayakkan pon..tapi dari segi unofficial-nya aku rasa aku lebih dari layak.

terlalu lama aku tunggu saat, detik, minit serta jam berputar..tup tup dengan hanya satu statement jaa dah boleh buat aku jadi orang yang tak layak. benda akan jadi sebaliknnya if status aku dinaiktarafkan, dan automatic aku layak proceed ngan dream aku tuh. kau tahu tak aku memang dah lama tunggu detik ni? but its okeh..aku tau sapa aku.

terasa macam kerdil gilerr..bukan macam orang-orang kerdil dalam citer Cinderella tuh yerr. tapi kerdil yang macam kalau orang pandang aku pon orang akan kata "eh eh..siannya, tak patotkan..kerdilnya kamu". tak kesah la kerdil macam mana pon..yang aku tau aku hati aku terasa sakit macam baru lepas kena toreh ngan razor blade..ouucchhh pedihnyer.

pada yang selayakknya tu, aku harap kau hepii la..please buat yang sepatotnya, yang macam aku mimpikan, eventhough aku tak pernah bagitau apa yang aku nak kau buat pada hari tuh, aku rasa kau lebih terer kot, mesty kau tau cemana nak buat semua ni.

satu gi walau aku tak pernah kenal ngan kau, aku still gak nak wish all the best kat kau. untuk kali terakhir ni aku harap sangat yang kau takkan rosakkan dream aku yerr..plish take care of it.

okeh babai!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: