Monday, October 4, 2010

.sumpah kau memang degil dan degil dan degil...

baiklah tanpa membuang masa lagi aku nak terus meng-agree-kan statement ni.."rules are made to be broken". so sebagai seorang budak nakal lagi degil serta COMEL statement ini sangat-sangat la disokong oleh aku yerr. aku rasa statement ni agak cool jugak kan. Apa? oohhh kau tanya kenapa aku support statement ni yerr?

beginilah jawapan lebih kurangnya yang aku jumpak masa aku selongkar tong sampah tadi, malas nk selak sekema jawapan..sebab soklan kau gampang giler!. aku ni dulu skema, nerd, budak kampung, tak makan udang, pakai kaca mata berkanta tebal seperti betty, pakai braces, baik sangat, serta bermulut hinggaq..so sekarang baru la tiba time nak memberontak..so sebab tu la kalau buleh nak langgar and hancurkan semua peraturan yang ada dimuka Bumi ni..haa buleh gitu?


oh ya point-point yang disenaraikan diatas tadi ada yang benar dan ada yang sengaja dipalsukan demi menambah perisa menyedapkan cerita. terus terang je la yerr..tadi aku pegy tengok wayang, window shopping,lepaking,nganga-ing serta usha-usha-ing. so apa de hal yang salahnya kan bila buat semua tuhkan? memang hal la mangkuk sebab aku kan sedang dalam menjalani hukuman perintah berkurung atau dalam bahasa kejamnya disebut sebagai curfew.

ye betol tuh perintah berkurung okeh! disaat kau mencecah umur 22 tahun, perintah berkurung masih lagi relevan untuk diamalkan. jangan ingat perintah berkurung hanya dikenakan pada mereka-mereka yang berumur belasan tahun je yerr..tetapi yang telah berusia 20-han,30-han..hatta 40-han sekalipon masih layak untuk menjalani jenis hukuman ini. sumpah weh time aku ala-ala suweet sebentin dulu tak dak pon hukuman jenis ni dijalani oleh aku. cuma sekarang jerr baru nak merasa jenis hukuman yang agak terbaru dari bapak aku. memang terbaekk dari ladang la aku cakap!

kalau agak-agak nak merasa jenis hukuman yang macam ni..silalah buat perangai giler + annoying + sedikit degil + keras kepala dan apa-apa jelah yang boleh buat kau nampak macam senget sampai 185 darjah celsius..dan hasilnya nanti sampai kau boleh menjerit "wow bangganya aku dah dijatuhi hukuman perintah berkurung..sumpah aku suke!" tak percaya?..malas aku nak cakap lebih-lebih apa kata kau buat jerr experiment yang aku bagitau tadi..tengok result macam mana..if tak dapat jugak, ulang sekali lagi, tak dapat lagi?ulang sekali lagi dan lagi..kalau tak dapat lagi, ulang sekali lagi dan lagi dan lagi dan kalau tak dapat lagi, baik kau terjun laut je lah pastu serah diri kat ikan Piranha..pada yang kuat berusaha silalah ulang step yang aku nyatakan tadi sampai la korang dapat hukuman tuh. pastu kau boleh la submit repot kat aku..sure aku bagi kau A++.

acctually tempoh untuk menjalani hukuman sebegini sebenarnya tidak tetap. agak-agak kalau kau nak merasa seronok lebih dari biasa dan bersifat kekal abadi silalah buat peragai-perangai yang menjengkelkan setiap hari, aku gerenti,confirm,sure,yakin serta tidak syak lagi..tempoh hukuman kau akan lebih lama dari biasa.

aku sendiri belom menetapkan berapa lamakah tempoh hukuman yang akan kujalani ni. rasa-rasa macam nak lebih lama  pendekkan je tempoh tuh..boleh tak? harus jadi budak suci atau baik eh pasni? urrghh..tetiba nak me-mental-kan diri pulak.

oh ya (untuk kali kedua) kau rasa comel tak bila seorang kanak-kanak datang kat kau pastu amek tangan kau and sapu losyen. siyes aku rasa comel giler. okeh sila jangan buat muka berkerut sambil berkata dalam hati.."aii perasaan comel minah ni"..aku tak maksudkan yang aku comel disini yerr, tapi aku maksudkan tindakkan yang budak tuh buat..comel giler. serius beb, benda ni berlaku masa dalam kelas tadi time aku ngah guide students buat homework dorang. aku tak mengajar kelas tuh tapi disebabkan relief so terpaksa la aku dimasukkan ke kelas tersebut. ni kali kedua, first time masa minggu lepas, so this time bila budak-budak tuh dah tau yang cikgu dorang tak datang terus tercari-cari aku, tanya wheter aku  kena di-relief-kan kat kelas dorang.



macam tetau je budak-budak ni kan..asal relief jer mesty muka aku yang nak masuk kelas dorang kan..tapi Aiman tak kesah dan budak-budak tuh lagi la tak kesah..kalau tak takde la dorang bersorak kuat time aku masuk kelas dorang..maaf aku tak dapat nak mengawal perasaan dari terasa seperti seorang Miss Universe yang menang pertandingan ratu cantik saat tu, terasa macam nak buat lambaian ratu pastu sambil cakap "kecantikkan adalah hak milik setiap insan" apa yang membezakan aku ngan Miss Universe yang betul adalah supporter beliau dikalangan adults tapi supporter aku dikalangan kanak-kanak. itu jer yang yang bezanya yang lain-lain aku rasa sama jerr.,err sama kerr?

aku tahu diri aku tersangat la best sebab tuh aku amek masa yang singkat untuk jadi popular kat sekolah tuh, hahah sila jangan takbur seperti aku yerr dengan mengulang statement diatas..okeh, enough,mari kita kembali ke pangkal jalan...secara fakta aku dapat mengklasifikasikan yang kehadiran aku menjadi sebahagian warga sekolah tersebut amatlah disenangi oleh students. setiap kali jugak aku mesty teruja nak masuk mengajar dan jumpa students aku. aku tau dorang pon mesty tak sabar nak tunggu waktu aku masuk kelas dorang,,macam mana aku tau? heh aku kan cikgu mesty la aku tau!

apa kau nak bukti?baik akan aku buktikan kat kau...tapi bukan hari ni, lain kali di entry yang seterusnya.

okeh babai!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: