Sunday, November 7, 2010

Dia yang saya jumpak..versi oh oh.

hello hello hello....

oh sangat gumbira hari ni. cuaca pon sedang-sedang elok jerr, tak panas dan tak hujan. tapi tu bukan la point yang buat aku gumbira, ada lagi sebab lain. ceh mentang-mentang la rumah kau tak banjir kan Erin.....berlagak yerr...

semua dah tau kan karnival jom heboh minggu ni menempek kat Stadium Batu Kawan, Pulau Pinang. to tell the truth aku ni bukanla jenis orang yang suka sangat nak pegy jom heboh ni, kadang-kadang tu bukannya aku heran sangat kalau tak pegy jom heboh pon.

tapi hari ni segalanya berubah...pergh,sila baca dengan intonasi sedikit jiwang yerr, bukan apa saja nak kasi korang feel baca story aku ni.

mak aku seniri ajak pegy jom heboh..wah satu benda yang agak menggemparkan la jugak tak pernah-pernah mak aku ajak kitorang pegy jom heboh, tetiba hari ni beliau bertindak di luar dugaan. acesh pada mulanya, aku macam malas jerr nak pegy, sebab aku tak suka sangat nak berasak dengan orang ramai, adik aku pon takmao ikut jugak sebab beliau lebih senang dok umah main PS2..ceh tak buley blah.

then tetiba ajer otak aku teringat sumthing dan this is the only chance aku nak jumpa dia. weihh peluang keperakkan kot mana buley nak lepas macam tu jerr. hape lagi before mak aku ubah pendirian beliau baik aku bagitau yang aku nak pegy jom heboh tu.

dah la sesak giler babeng masa nak pegy tuh, naseb baik abah aku yang drive..kalau la aku yang drive mau abes keta kat depan aku tu aku langgar..lambat mcm siput sedut. tensen beb!

dipendekkan story, maka sampai la aku kat jom heboh tuh, first benda yang dalam mind aku, aku nak cari booth dia dulu. tapi tetiba lak terjumpak pak cik ni.....


pakcik baju kaler putih tu aku rasa memang hobi dia suke gelak sampai nampak gigi kot

aiiseyymennn!!

takpe aku beralah la dulu..sebab aku tau, dia yang aku nak jumpak ni jauh lebeh gorgeous dari pak cik yang kat atas nun.

memula aku silap masuk booth..then bila aku realised, terus aku keluar kot padahal time tu dah belek pon barang. ciss perangai kan. yang best tu mak aku yang dah sedia maklum pon turut la mencari booth berkenaan.

aku bagitau mak aku yang tujuan aku pegy jom heboh tu memang nak cari booth dia. tu yang mak aku buley tawu tu dan beliau pon dengan gigih follow jerr aku. abah ngan abik aku tu tak payah kira la, memang dorang jenis ikut jerr.

pusing punya pusing, lirik punya lirik..last-last jumpak jugak, tu pon mak aku yang tunjuk..wah terbaik ah mak aku ni. walaupon beliau tak pernah kenal siapa itu dia dan apa yang dia buat. tapi dengan sedikit intro dari aku dan ketajaman mata beliau, mak aku berjaya menjumpainya. tahniah mak..sayer bangga dengan mak!hehehe..ayat macam nak mintak penampar jerr.

sumpah cakap, memula segan kot, nervous, perasaan rasa macam nak jabat tangan tok kadi gitu...eh biler masa pulak pompuan jabat tangan tok kadi kan ??eh eh I mean perasaan ok perasaan...sila andaikan jerr la.

tapi bila dah jumpa..wow!! teruja abeh dia sangat kiut dan sangat friendly dan yang penting dia sangat gorgeous dari Datuk Jalaluddin Hassan ok!!sangat gorgeous..dah la femes pastu pulak tak sombong kot. ye la mana buley sombong nanti orang tak nak datang booth dia pulak. tapi dia memang jenis orang yang tak sombong la. "how you know??" "errr I know laa".

nak tau aku jumpak sapa?

jeng-jeng....sila bayangkan yang efek drumroll tengah berbunyi sekarang!




*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


oh oh oh...pengsan sekali lagi!

yess. I met her...Ayunnisa Rahman!!! *oh pengsan*

betol tak cakap aku...lebih gorgeous dari Datuk Jamaluddin Hassan kan...sapa la tak kenal Ayun..femes kot, bagi sesapa yang tak kenal Ayun tuh aku suggest pegy cari mana-mana laut yang luas terbentang, pastu sila la terjun, tak kesah la nak terjun kepala dulu ke kaki dulu ke, janji terjun sudah.

Ayun ngan Auntie (mak ayun) memang sangat ramah dan sporting. sempat la sembang-sembang kejap dan pastinya aku yang dah mula meminati Ayun ni, sempat ajerr ucap tahniah atas engagement Ayun ngan Mr Pie nya dalam 3 minggu yang lepas...takde la lambat sangat..baru tiga minggu kan..kira buleh lagi la nak wish tu.

oh oh...maseh lagi dalam keadaan teruna eh silap,I mean teruja, haa jangan tak tau, kalau dah jumpak Ayun tu mesty la jumpak sekali ngan shawl-shawl dari Ayunar kan. dan tentu tentunya aku kena grab kan..kata minat. hik hik hik tak de la, memang aku nak grab shawl pon. dan shawl  yang aku beli tadi di-suggest-kan oleh Auntie ngan mak aku. Auntie cakap shawl tu yang latest dari Ayunar.


tenks to mak, sebab beli shawl ni kat I tau, oh I terharu!

cantik kan shawl ni...comel ajerr. hik hik hik...tak sabar nak pakai ni.

okeh pada sesapa yang nak jugak shawal macam aku ni atau lain-lain aksesori buley la visit Ayun kat SINI
ceh ceh ceh..promote Ayunar pulak..bukan apa, sumpah tak rugi beli kat Ayunar, gerenti puas ati la..tak caye? ha pegy la beli...apa tunggu lagi cepat-cepat pegy order kat Ayun tu.

lepas jerr dah jumpak Ayun, grab shawl dari Ayunar terus aku ajak dorang balik..ceh sekali lagi perangai kurang elok yang aku pamerkan disitu..baiklah kengkawan, sila jangan ikut perangai sayer yerr.

jadi begitu lah yerr kengkwan...hari minggu sayer dan keluarga sayer bercuti ke karnival jom heboh..dah apa kejadahnya pulak bersayer-sayer ni...ntah la dah mereng agaknya..orait la..jumpak lagi Ayun hik hik hik..sempat lagi tu.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

BLADE EDGE said...

Salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

hari tu masa karnival tv9 pun gitu jugak..sesak giler..xde la syok sgt..muka artis x nmpk pun..stakat nmpk alif satar n tam atas stage sblm rakaman halaqah, ada la..

anyway, kalo ada masa, silalah ke blog saya..

regards,
BLADE EDGE

erin azizan said...

well sama la, tak suka sngt pegy karnival macm ni..tapi sebb ayun punya pasal itu yag ikou tu..hihi..nice to noe u,..

Jelly Beku said...

hi..jangan luper contest jelly beku ok..tunggu resultnya...jangan lupaa :)