Wednesday, November 24, 2010

Karier baruku yang sangat awesome!

hei sapa cakap aku jobless ha?


sila betulkan statement anda sekarang! haiip jangan tipu, nanti kena kerat tangan!


sebenarnya aku kat rumah ni bukan la duduk goyang kaki saja-saja, tak pon, celik jerr bijik mata, bangun terus online. oh tidak sama sekali yerr. im not that type of person. eventhough belom lagi dispesifikasikan jawatan yang dah aku sadang ni tapi aku teramatlah suka nak mencemar duli dengan menamakan jawatan yang aku pegang sekarang ni.


jawatan apa eh?


well jawatan ni namanya jawatan Penunggu. tak kesah la penunggu apa pon tapi penunggu gak la, bukan Penunggu Tasik Chini yerr.


hari-hari aku jadi penunggu. dah tu masyuk kot jadi penunggu ni. gaji dibayar mengikut belas ehsan majikan yerr adik-adik. kira jumlah pendapatan tu tak tetap la, tapi yang best pasai gaji ni, tetiap kali gaji tak kena potong kot. full je dia kasi. cash ok!


buleh la dari takde langsung ye tak? apa susah, makan , tidur, rumah provided kot. korang tak nak ke jadi macam ni? pergghh heaven kot! mesty korang dah boleh agak kan apa yang aku nak bebel ni.


sebenarnya tetiap hari aku jadi penungu kat banglo aku tu. yang majikan tu bapak aku la. bila siang jerr semua takde kat umah, kerja la sekolah la..jadi aku lerr terpaksa keseorangan kat banglo tu. tu yang aku leh jadi Penunggu Rumah.


baru-baru ni pulak pekerjaan aku dah advance. jadi penuggu kereta orang pulak. hehehe Angah datang tinggalkan keta dia kat rumah aku, so aku la yang jadi penunggu tu. besok pagi Incik Bmw pulak nak datang rumah tinggalkan lappy dia. huff jadi penunggu lappy pulak aku besok.


tapi takpa, aku tak kesah pon..bahagia apa dapat jadi penunggu, dari takde keja ada la jugak keja-nya. eh eh aku jadi penunggu keta ngan lappy tu ikhlas tau. tak amek upah pon, lain la jadi penunggu rumah..ada gaji tetap hiks.


aku google penunggu rumah yang comel then dia kuar gambar ni pulak.


sebenarnya aku pon taktau aku apa aku merepek ni. jangan nak marah-marah ek..yang korang pegy baca buat haper?keh keh keh!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: