Thursday, May 5, 2011

CONTEST SEMUA TENTANG 4



dah terpampang banner tu sah-sah la aku ada join somethingkan. well hari ni aku berbesar hati nak join kontest yang dianjur kan oleh Cik Polka Dot kita dari cikfiqa.bloqspot.com




so kengkawan out there yang nak join contest ni boleh la kelik laju-laju kat banner tu tau. but before that pelisss make sure yang kawan-kawan dah ikut syarat dan terma di bawah ni : 


  • BUAT ENTRY "CONTEST SEMUA TENTANG 4"
  • COPY DAN LETAK KAN BANNER KAT ENTRY KENGKAWAN *gambar atas entry ni
  • TAG 5 ORANG MEMBER BLOGGER LAIN. MAKE SURE DORANG TAU PASAL CONTEST NI


so apa tunggu lagik...marik kita mula sekarang!



1) 4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF.


@Suka bawak keta/moto laju-laju.
@Anak sulung dalam keluarga.
@Happening, sampai orang sekeliling pon boleh pening tengok aku.
@Imma kids lover.




2) 4 NAMA MANJA KAMU.

@Erin. 
@Erin..
@Erin...
@Erin...


*aku tak pernah ada nama manja selain nama Erin. everybodi call me Erin.




3) 4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI NI.


@masa aku drive tadi aku pakai seatbelt. sebetolnya selama ni aku langsung buat tak heran ja ngan seatbelt tu.
@temankan Abah aku pegi jumpak mak dia. err mak dia tu Tok aku la.
@ambilkan Besta yang adik aku tempah kat kedai.
@jadi pendengar yang baik untuk kawan aku sebab dia bakal di post kan untuk mengajar di salah sebuah sekolah yang paling hardcore. percayalah..aku dah pernah mengajar kat situ.




4) 4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI.


@Makkah al-Mukkaramah. 
@Istana Al-Hambra.
@Eiffel Tower.
@Puncak Gunung Kinabalu.




5)  BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR.


@Purse.
@Handphone.
@Spek mata.
@Camera.




6) 4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST INI.


@Buat onar kat wall grup KBU...terpaksa memaksakan diri menyeru nama mereka-mereka yang nak join Mini-Gath besok.
@Sembang ngan member aku menerusi telephone. *perghh ayat bapak skema..
@Makan Megi.
@Sikat rambut.




7) 4 ORANG YANG PALING KAMU SAYANG DALAM DUNIA INI.


@Emak.
@Abah.
@Abang Chik.
@My beb - Wani




8) 4 JENIS RAGAM MANUSIA YANG KAMU JUMPA HARI INI.


@Orang yang memandu keta tak guna otak. lampu tengah hijau dia boleh dok berhenti..bonggak gila.
@Orang yang ngada-ngada. asal jumpa ja nak merenggek mintak itu ini..haihh.
@Orang yang genius gila. aku ajaq benda lain, benda lain yang dia soal.
@Orang yang sedang susah hati. aku jumpak member aku masa nak pegi tuition tadi, dia susah hati sebab besok dah start mengajar kat sekolah hardcore.




9) 4 MISI YANG MESTI KAMU CAPAI DALAM TAHUN INI.


@Aku kena pandai main gitar. kalau dapat perform at least untuk satu lagu pon dah kira bonus.
@Further my study. walau macam mana pon aku MESTI continue study balik.
@Polish skill swimming aku balik. 
@Learn on how to make a decoration atas Cup Cakes. benda ni paling leceh dah lama aku belajar hampess jaa..




10) 4 HABIT BURUK KAMU.


@Panas Baran.
@Kaki Shopping.
@Suka gigit kuku.
@Tak Sabar.




11) 4 PERKARA YANG KAMU FOBIA.


@Bus. Aku tak suka naik bus sorang-sorang sebab pernah ada bad history and sampai sekarang aku phobia  tempat yang paling jauh aku pegi naik bus adalah dari Penang ke Perlis. 


@Melintas jalan. when I was eleven, aku pernah kena langgar dengan moto. so everytime aku nak melintas I'll make sure tak da kenderaan lain di atas jalan.


@Strangers. ini kisah betol jugak, masa aku umo 5tahun aku hampir kena culik ngan entah-sapa-sapa-entah. Lelaki tu ketuk pintu rumah Tok aku. aku bukak and suddenly dia tarik aku keluar sambil tutup mulut aku. Luckily jugak aku sempat gigit tangan dia dan menjerit panggil Tok aku. Dengan Kuasa Allah..aku selamat sampai sekarang.


@Tidur malam dengan lampu tertutup. FYI aku selalu tidur pasang lampu sebab ada satu kes rumah aku kena  pecah masuk dengan lelaki-gila-sex. dia masuk rumah aku dengan keadaan bertelanjang bulat dan tutup lampu masa aku tengah tidur tapi dia tak sempat buat apa-apa sebab Emak aku sedar time tu dan sekali lagi aku terselamat! Syukur alhamdulillah.




12) 4 SEBAB KAMU JOIN CONTEST INI.


@Nak menang hadiah.
@Tambah kenalan.
@Dengan join contest ini maka dengan sendirinya belog aku ter-update hari ni.
@Saja nak invite kau datang belog aku yang chun-melecun ni.






My part dah habes.So now dengan hati yang sangat berkembang-kempis aku nak tag 5 orang adek beradek aku ni mereka adalah :











okeh done! till we meet again next time babai!




TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

HajarRasdi [BdkKck] said...

tu diaaa.. banyak btol kena buat. sat cek nk tgk len..

SanggarMutiaraKebudayaanPSP said...

habihhh laa pas nie semua pakat tau rahsia kamii. hehe. -__-

cik fiqa said...

thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)