Friday, May 27, 2011

Perempuan Memang Tak Tahu Malu.






Woooooh chillex girls! tajuk ni macam kontrobersi sikit la kan. ini hanya sekadar opinion dan pemerhatian aku saja la. if ada yang tak puas hati nak hentam aku, sila kan..di ruangan komen bawah ni hentam la cukup-cukup..but before ampa hentam cheQ sunggu-sungguh, izinkan cheQ menggeluarkan hujah pembelaan dulu naa.


korang yang perempuan ni la kan, pernah tak sedar yang perempuan-perempuan zaman sekarang ni dah tak macam zaman dulu..dah tak tahu malu langsung. bukan aku nak condemn kaum sejenis, tapi ini FAKTA kot. sumtimes aku sendiri malu jugak dengan tindakkan kaum sejenis aku. to tell the truth aku pon bukan la baik sangat, nakal jugak tapi disebabkan aku ni masih under control maka aku tak da la liar sangat. perangai aku pon masih lagi terkawal. 



the reason kenapa aku bangkitkan soal ni ialah sebab aku pernah tertengok satu video kat youtube yang memaparkan seorang perempuan meraung gila-gila babeng pastu siap maki hamun pakwe dia (sekarang dah jadi ex la kot) thru fon dalam LRT. aku paham perasaan dia, memang la tengah emo tapi tak buleh kah dia bawak mengucap dulu before buat aksi kurang bijak macam tu? yang buat aku sakit hati sangat bila aku baca komen-komen kat video tu..selalunya kalau dah papar video macam ni memang komen negative la yang paling banyak.


lepas tu masa tahun lepas time aku baguih punya dok lepak chill kat Kuala Perlis ngan BetmenPoreber kesayangan, aku sempat la tengok real punya gadoh antara duaorang perempuan. punca? berebut jantan la. mujoq la jugak masa tu dah tengah malam dah nak dekat pukul 12malam dah kot (see..aku dah cakap aku pon nakal dulu) so tak banyak la orang tengok..but still menarik perhatian orang-orang yang masih melepak macam aku kot. aku kalau bab-bab orang bergadoh ni malas pulak nak amek pot, aku pantau dari jauh jer sudahnya aku ajak je si Dinie tu balik. malu kot aku nak tengok lama-lama. err bukan malu sangat lebih kepada meluat actually.


so girls out there peliss la aku harap sangat jangan la ada diantara kita yang jadi macam contoh yang aku bagi kat atas ni. kita ni perempuan, kena la jaga tatasusila kita. lelaki kalau buat salah macam mana pon orang tak berapa nak hirau sangat. tapi kalau perempuan buat salah..tengok la sampai ke mati orang caci. boleh pikir sendiri kot apa yang aku nak sampaikan ni?


aku mintak maaf kalau entry aku ni ada menyentuh sensitiviti kaum tapi percaya la tujuan aku satu, hanya menegur..dan kalau ampa rasa salah teguran aku ni atau ada yang tak kena kat mana-mana aku mohon tolong la tegur dan betulkan aku. aku tak nafikan aku jugak manusia biasa yang banyak silap. jadi sebagai langkah nak memperbetulakn diri aku harap ampa pon dapat la tegur aku balik. 



akhir kata, chil!!!!







TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

8 comments:

Akulah Pak Lan said...

suka tgk pmpn gaduh..keh keh keh

NAMI said...

tuuu ddddiiiiaaaaaa....gado jantan.hehe..

Pakcu Sofi said...

awwwwwwww..terasa mak nokkk~

JIJI YU said...

aku tau ko buakn cam tu..ko budak baek kan2...

HAJAR AZMAN :| said...

mase skolah dulu selalu tgk girl begaduh. main tarik2 rmbut smpai trcabut tdung. hehe

fRaMe+LenSeS said...

kan nak sama2 sebaris dengan lelaki.. ahahahaha. :P
sabo je la.. T.T

~eZmALiZa~ said...

alaa...kite pon suke gado jugak..kalo gado, mesti tumbuk2 bear kitee..hehehe :D

meaw said...

pompuan gado obberrrr,nyampah mocik ni haaa!