Thursday, May 19, 2011

Erin Azizan Didalam Episod : Berdoa Untuk Sang Superhero.

kepada semua gadis didunia aku pasti ramai dikalangan kita mempunyai Superhero memasingkan. macam aku opkos la banyak kot superhero-superhero yang aku kagumi. tapi dalam banyak-banyak tu ada satu ja karekter kerekter character yang aku ingat sampai sekarang. 


pesal tetiba aku rasa macam bonggak ja nih...nak heja character pon tak reti.


back to our topic. Superhero yang sangat aku kagumi dari zaman aku tak skolah lagi sampai dah masuk sekolah balik sekarang ni tak lain dan tak bukan 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


*

*

*



eh eh silap bukan atas ni...errr yang bawah ni acctually.




ULTRAMAN!!!!!!!!!


aku sendirik pon tak paham la kenapa kan Ultraman begitu dekat di hatiku. mungkin masa aku kecik-kecik dulu tak banyak lagi kot superhero-superhero Melayu maka sebab itu la aku lebih selesa memilih Ultraman sebagai superhero yang aku kagumi,


aku ingat lagi, dulu masa kecik-kecik aku duduk kat rumah Tok masa mak ngan abah pi keja. so everytime ada ja cita Ultraman kat tibi mesti aku akan terpacak tengok dengan hati yang berbunga-bunga mengharapkan Ultraman akan menang setiap kali dia fight ngan Rasaksa. tak buleh belah ah time tu pon mesti la akan ada sorang abang sepupu aku ni tumpang tengok sekali cerita Ultraman.


actually aku suka tengok cita Ultraman sorang-sorang sebenarnya. sebab kalau Ultraman nak kalah boleh la aku doa on-the-spot kat depan tibi tuh suruh dia menang. ni kalau abang sepupu aku ada..leceh aahh..takan aku nak doa depan-depan dia kot..malu oiii!


sampai la ada satu episode tu Ultraman dah memang betui-betui nak kalah la..lampu kat dada dia dok berkelip-kelip..time tu pulak abang sepupu aku pon ada sekali...perghh persaan aku time tu gila bapak berdebar kencang..dah serupa orang laki tunggu isteri dia kat wad bersalin dah...tapi takpa aku tunggu lagi tengok nak jadi macam mana...dalam hati aku time tu memang terguris ya amat sebab tengok superhero aku dalam keadaan lemah dan tanpa aku sedari....air mata aku pon laju je menerpa keluar...oh pilu sungguh hatiku saat itewww. sedih..


tanpa melengahkan masa lagi aku pon larik la masuk dalam bilik, sembunyi belakang pintu lepas tu tadah tangan berdoa kat Tuhan agar Superhero aku kembali bertenaga seperti sedia kala. berkali-kali aku doa disertakan esak tangisan yang dicover supaya abang sepupu aku tak detect yang aku tengah menangis sebab Ultraman. lepas beberapa minit aku keluar dari bilik dan............


tetiba ja entah macam mana Superhero aku kembali menguasai gelanggang pertarungan dengan sang Rasaksa! pergghhh gilaa la time tu aku rasa seronok tahap gaban pulak. aku taktau macam mana Ultraman boleh bangkit balik sebab tadi kan aku dok sibuk berdoa kat dia...so dalam hati aku yang mulus lagi suci murni ni aku rasa Tuhan dah makbulkan doa aku la..Tuhan la yang bagi Ultraman tu jadik kuat balik! dan semenjak dari hari iteewww aku takan putus-putus mengiringkan doa bila Ultraman nak mula kan pertarungan! ha ha ha  naif betol la aku time tu.


sekarang ni kalau aku ingat-ingat balik benda ni memang buleh pecah gelak la. comel gilaaa berdoa untuk kemenangan Ultraman..ada ke orang pernah buat macam aku?? well itu sedikit sebanyak pasal superhero aku..so ampa pulak macam mana?? mana tau kot-kot ampa pon dok pulun berdoa untuk superhero ampa macam aku jugak kan...jom la share sesama.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

5 comments:

Muslimah Optimis said...

hahahahahah..memang u bukin i pecah gelak erdoa untuk otomen..hihihi...
wahhh..dah buat pop out..hihi..nice

Adi Suda said...

lorhhhh..ingt kn sal mkanan smlm..ahaha..okeh..okeh..^_^

♥yaya budak suka embun♥ said...

kami nak sailormoon. hahaha
tapi hat tu heroin la plak :P

LATEST ENTRY : PROTON EXORA IS THE BEST! JOM BACA FAKTA DAN ANDAIAN ORANG TENTANG PROTON EXORA. YANG NAK TRY PANDU UJI PUN, JOM LA. FREE JE DAFTAR. :D

angah said...

hahahhaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

ahahahahahahahahaha......


erin oi.........


hahahaha......


adeh...



ahahahahaha.. dok gelak tak abeh lagi...