Tuesday, December 7, 2010

Kalaulah Cat dapat memahami Dog.



sapa tak penah tengok citer CatDog, angkat kening cepat! memang loserrrr...


kau penah pikir tak kalau la Cat tu tak ego dan cuba untuk memahami si Dog kemungkinan perkara-perkara buruk dalam hidop dorang takan pernah berlaku.


betul tu. bagi aku Cat tu sangat ego, dia cuba nak tunjuk yang dia tu mampu buat segala..dan Dog pulak terpaksa menurut apa kemahuan Cat sebab nak menggelak dari terjadinya perbalahan.


Dog bukan loser kalau dia selalu mengalah. punca dia buat macam tu pon sebab dia sayangkan Cat. dia tahu cara untuk tunjukkan kasih sayang pada Cat..tapi Cat kadang-kadang macam fake terpaksa terima kasih sayang dari Dog. ini betul..buleh nampak kot kat muka Cat tu. fake giler!


bila ada masalah..Cat selalu nak setel sendiri, bila keadaan dah worse baru la Cat bagitau Dog. dan Dog...seperti biasa akan sentiasa ada untuk sama-sama men-setel-kan masalah tersebut.


bila dah ada dua pendapat, kadang-kadang payah untuk nak mencapai kata sepakat. sebab tu Cat selalu bergadoh dengan Dog.




punca nya simple. sebab masing-masing nak tegakkan pendirian masing-masing. tak da toleransi.


macam tu jugak dalam kehidupan kita. sepatotnya dalam menghadapi masalah, sikap toleransi patot ada dalam diri. kita tak cukup kuat untuk hadapi masalah sendiri. kita perlukan seseorang untuk berkongsi.


tanya la sapa pon dalam dunia ni..pernah tak dia berjaya men-setel-kan masalah sendiri tanpa sokongan orang lain?


Cat sebenarnya hanya perlu merendahkan egonya untuk memahami Dog. Dog selalu cuba nak memberi pendapat pada Cat. tapi Cat lebih senang bertindak sendirian tanpa bantuan Dog.


bezanya disini..walaupon Cat sedih atau susah hati ataupon rasa down, Dog akan sentiasa ada ditepi Cat. Dog pulak walaupon tahu Cat salah, akan sentiasa memaafkan Cat dan takan pernah meninggalkan Cat.


itu untungnya menjadi CatDog..walau apa pon yang terjadi dorang takan berpisah!




dan saat itu kalaulah Cat betul-betul memahami Dog...............


NotaKaki : pasni jadi cikgu tuisyen pulak..hiphip hurreyy!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

4 comments:

msTeddy said...

ak selalu terpikir..cm mana lah mak diorg lahir kan catdog ni..haipp

erin azizan said...

ni kes permanian beradas, mak dorang silap sebat sperma anjing dulu, lepas tu bila dah lahir jadi twins pulak...sebab tu la jadi catdog

Liquid said...

incek liquid dlu suke tgk kartun ni lalalla~

erin azizan said...

eh sekarang pon layan ape..bongek jugak citer ni kekadang