Wednesday, December 22, 2010

Kering otak, SPA lagi.

22/12/2010.


aduh kering otak aku dok pikir acane la nak mula menaip hari ni. semenjakduamenjak ni otak aku cedera sikit, sebab tu la jarang-jarang dah aku update kalau update pon tengah malam-malam buta siangnya bajet busy tahap gajah..bajet ajer ye..padahal aku seniri pon kurang pasti kejadahnya la yang aku buat tetiap hari sampai semua text and call tak berbalas dan terangkat..maaf yerr those yang aku tak reply text tu..aku takdak alasan nak bagi..korang anggap je la aku busy keh.


nampak sangat aku tak dak idea nak update, takpe meh sini aku nak habaq mai kat ampa semua...hari ni pepagi lagi aku tengok surat dari SPA kat atas meja depan. dalam hati aku dok pikir ah..aikk takan cepat betui dorang keluarkan result interview aku..dalam pada tu sempat lagi aku conggak ngan kalkulator..tolak bahagi darab tambah..bukankah result untuk interview Kastam tu keluar bulan satu..kejadahnya pulak la surat sampai awai kat rumah aku ni?


setelah menggumpulkan barang sekilodua tenaga maka dengan ganas serta rakusnya aku pon koyak surat tu, tengok isi kandungannya. alamak..bukan result Kastam..tapi panggilan untuk pemeriksaan ngan ujian fizikal pulak dah..dah la aku tak mandi lagi..blurr kot tengok surat ada ujian-ujian ni..belom abeh baca surat tu aku dah buat conclusion seniri..ish bila pulak Kastam ada ujian fizikal..hari tu aku pi tak dak pulak orang bagitau suruh ready untuk ujian macam ni..ke aku yang terlepas pandang benda-benda macam ni..adooii selepas menconggak ngan kalkulator sekali lagi..aku buat keputusan untuk baca lagi surat tu sekali lagi..kali ni amek masa yang agak lama sikit ah...pinau bijik mata aku.


rupanya tak dak kena mengena ngan kastam pon..tapi ujian ni under Jabatan Pengankutan Jalan (JPJ)  la. aku yang silap main chess suka suki jerr hentam kromo kata surat dari Kastam. lepas dah paham baru la aku tau yang sebenarnya surat ni suruh aku pegy buat ujian fizikal dulu before di interview..those yang pass ujian fizikal ni baru la layak di interview..ada paham?


murah pulak rezeki interview aku..ye la mana tak nya..tahun ni jep dah 3kali SPA panggil interview..masa bulan 6hari tu interview under Jabatan Kimia..aku tak sempat pegy sebab time tu aku kat Arau lagi. ni kali ni panggil lagi..murah kan rezeki untuk nak interview tu..tapi yang pelik lagi menambahkan kepelikkan aku ni...pernah ke aku isi untuk badan beruniform dalam SPA..ke aku yang tak ingat sebenarnya ni? adoiii pening pening..ni kalau nak cari surat pengesahan untuk jawatan-jawatan yang pernah aku mintak kat SPA dulu memang takde dah la..aku pon dah tak ingat mana aku campak surat tu..setahu aku..dalam tahun ni..tak pernah pulak aku gatal-gatal pegy mintak SPA..semua ni mungkin dalam tahun lepas la kot...ah pening pikir..gasak la macam mana pon.


so dengan ini aku nak wish gudluck la ye kat sesapa yang dapat surat macam aku ni dan berhajat nak pegy buat ujian tu..aku...err err..aku tanak buat ujian tu buleh tak? teehee..tengok la macam mana nanti..aku follow the flow je ni...jiwa nak jadi cikgu tu tebal lagi..tapi kalau rezeki aku ditempat lain..insyaallah aku akan terima dengan seadanya..acewwahh..


okeh chiao!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

Odd Casablancas said...

Erin! LOLOLOLOL Hot betol tuan hamba Bagan ne..tahniah! U wanna go? Pegi jela, ane tau rezeki ada kan. Cikgu tu, how to apply back?

erin azizan said...

masalahnya hot kerr..

cikgu tu..err ader la..rahsia hehehe.

Shammira said...

jpj ?apa nama jawatn tu?xpnah nmpak pun kat SPA awak?