Friday, January 28, 2011

Apa cerita eksaited sangat?

hiphip hurrayyy!


wah kemain happy kan hahaha...acctually i'm kinda eksaited. eksaited sebab aku bakal di post ke sekolah yang dekat ngan area rumah aku. macam mana aku tahu? dont ask, trust me, you wont like the answer bahahaha. the officiall surat (lapor diri) will be sent to my house soon. sebenarnya tak perlu surat pon tak pe, with a simple phone call pangey lapor diri kat office pon dah okay. surat tu selalunya untuk diserahkan kepada headmaster sekolah yang bakal aku takluki nanti lalalala.*meroyan sekejap*


aku terpikir-pikir jugak, sekolah mana yang dorang nak post aku ni (kat area umah aku pon banyak sekolah sebenarnya)..dalam mind aku dah aim satu sekolah ni, sekolah tu Teacher Hajar (bff) mengajar sekarang. dia info aku yang sekolah tu kurang guru. so aku pon bajet yang aku mungkin dapat sekolah tu..tapi menurut sumber yang boleh dipercayai, mungkin aku dapat sekolah lain..well tak kesah la sekolah mana pon janji aku boleh clearkan status separa penganggur aku ni. at least status aku dah confirm, lambat or tak surat nak sampai, aku dah tak kesah. eksaited sangat nak face ngan environment sekolah yang baru, meet new people, friends and students..yaayyy. sayer dah jatuh chenta dengan karier baru (ceitt karier?tak boleh belah!)

Hajar and me..before jadi cikgu dulu-dulu..merayap jerr kejanya.



as for my CNY holiday pulak..im planning to meet my dearest Wani at Perlis. woah..ini pon agak eksaited sebenarnya. dah lama sangat tinggal kan tempat tu. bajet nak cuti dua hari jepp. lagipon aku cuti hari Rabu ngan Khamis, Jumaat start tuition macam biasa (eleh kalau aku mintak extend cuti pon confirm Teacher Rasiah bagi, aku kan pekerja(?) berdedikasi!). agak-agak ann dalam masa dua hari tu sempat tak aku nak,

yayyy dearest Wani dan sayer!

-kejar Makcik Iceblanded Arau,
-pegi peberet port Kole Perlis makan *sushi ditengah malam,
-makan lokchin, pasar malam Arau psst ni macam tak sempat jaa sebab pasar malam arau hari Jumaat.
-carik teh ais yang best,
-laksa beluuuttt(?)- Albert's favie, not my taste.
-pegi Kole Perlis lagi tengok bulan,
-pegi Jitra, midnite movie..Wani umpan aku untuk jumpa Suraya tapi aku plan nak ajak dia midnite movie..boleh tak?
-pegi Satun once again,
-visit chuping..confirm Wani tak mao t______t. ada bad history,
-pusing-pusing satu perlis..wahh ini memang best kalau dapat buat,
-visit my Ayah Mie and his family..oh i adore them bberryy much. rindu wek : P,
-c-mart arau..hunting for kayer ball..macam la kat penang takde,
-Burger Korner (kot) tempat tercetusnya iceblanded Butterworth..dayyummm! malu ok!


humm setakat ni itu je la kot. lagi best kalau dapat betol-betol buat semua ni. tapi imposible la kan..melampau sangat wish list aku ni..wish list ke? haa lebih kurang la. lagi syok kalau dapa merempit...tapi Wani punya unta ada kat Shah Alam..so segala pergerakkan lepas ni agak terbatas la. tapi jangan risau..Wani kan pandai merompak keta..suruh ah dia rompak keta sesapa lepas ni..bahahaha.


aku tak harap pon dapat buat semua yang kat atas tu, aku bajet pegi sana just nak jumpa dia. bukan apa aku kesian kat dia. dah nak dekat setaun dia ulang-alik jumpak aku kat penang. kadang-kadang tu dalam masa cuti yang sangat sikit dia boleh jaa susah payah dari Perlis datang jumpa aku pastu balik Shah Alam pulak. kiranya visit aku kat penang dah macam termasuk dalam aktiviti wajib dia everytime ada cuti. so this time i've made up my mind, biaq aku pulak visit dia.


cant wait to see her!


okeh bai!


NotaKaki : *sushi tu lokchin jugak..
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

No comments: