Monday, January 24, 2011

They teach me on how to berkawan in their own way.

status : owh aku perindu sepi...cewwahhh!


sedikit gelong kan...mentang-mentang la fb dah tak boley nak post status, suka suki aku ja nak buat status kat sini ann..hahaha pedulik haper aku. rasa macam best pulak boleh post status kat sini...ngeng!


hari ni macam besa la on fb, tgk notifications yupp dah tau mesti ada komen kat picture yang dorang tag aku hari itu..ala picture yang kat ict tu..yang aku tak de tu..yang dorang buat 3g ngan aku tu..


well baru hari ni dorang dok sebok-sebok nak komen. mesti la aku orang yang first komen kat gambar tu. lepas tu ada la dua tiga komen yang menjurus ke arah sesi pujuk memujuk hatiku yang lara ni..adehh...sakitnya rindu, boleh bawak nanges kot..eh ada sesapa nak lempang aku tak sebab cakap macam ni?


aku tak tau nak cakap macam mana. tak tau jugak nak express kan mood aku sekarang. hati rasa macam sedih, sayu,pilu (hehehe) mengenangkan kesah lalu. tak..tak..aku serius ni. aku rindu kat budak-budak tu. rindu masa zaman 3tahun menumpang Kolej Dahlia. rindu semua benda. seingat aku bilik DA2052 penghuninya Ayu,Suraya dan Beap memang tempat yang full of suprise lah.


macam-macam benda kitorang buat kat situ. dari nak study sampai la ke suprise birthday party (padahal birthday orang lain kot..nak jugak selebret kat bilik ni), party asap (Am ang ingat tak party asap?, best kot berair mata tahan asap), slumber party..bukan setakat party-party je tempat meraung, meluah perasan, tempat bertumbuk, bergadoh semua kat situ. tapi apa lah sangat erti sebuah bilik kolej kalau tak ditumpangi oleh budak-budak yang superr nakal macam kami bahahaha.


boleh bayangkan tak bilik yang sepatotnya dihuni oleh 3orang perempuan dewasa kadang-kadang boleh mencecah sampai sepuluh orang dan lebih dalam satu-satu masa? berhimpit-himpit duduk. kadang-kadang terkepit-kepit. tapi tak pa..semua orang macam tak kesah pon janji happy, perut kenyang. selalu kalau berkumpul ramai-ramai macam ni..mesti ada sesi makan-makan sampai pecah perut. walaupon time tu kami hanyalah warga kolej tapi sikit pon kami tak rasa kurang. Wani selalu buat kami rasa macam kami ni normal (masa dulu time dok kolej rasa macam abnormal sebab aktiviti social agak terbatas). everthing yang kami nak semua dia ready..tak la semua, maksud aku selagi dia mampu la. pastu bila nak keluar jalan-jalan dia yang akan jadi driver kami. yupp kami semua menjalani hidop sebagai seorang warga kolej yang almost complete dari segala hal.


Kolej Dahlia, banyak sangat kenangan kat situ. yang paling penting kat kolej tu jugak la aku kenal budak-budak ni. dari situ kami rapat. memang kami semua satu course tapi masa part3 terpaksa berpecah. Am,Suraya,Beap-dorang amek Fizik. aku,Wani, Ayu-amek Bio. so kat kolej je la yang kami boleh jumpa sama-sama. semua sekali.


kat kolej tu jugak aku belajar macam mana nak appreciate kawan-kawan (dulu aku agak selfish). aku dapat kawan-kawan yang memang ada untuk susah dan senang. lets say kalau aku tengah sedih..they will try to make me happy. comfort kan aku dengan pretty words. sampai satu tahap aku rasa macama aku sangat-sangat bertuah sebab ada dorang. betool aku tak tipu. sebab kan time tu aku banyak sangat tengok orang lain berpecah dengan kawan-kawan dorang. tapi aku dan kawan-kawan aku kekal..sampai grad pulak tu. ala setakat gadoh-gadoh sikit tu biasa la. lepas gadoh, mesti kitorang akan buat post-mortem, luah apa yang tak puas hati..lepas tu bila da okeh..mintak maaf..and then terus setel. agak-agak ann ada tak yang berani buat macam ni lagi?


untuk budak-budak ni..aku appreciate giler dengan apa yang pernah kita ada. aku tahu things will never be the same again. aku percaya. apa yang aku rasa sekarang ampa pon rasa jugak kan. macam mana aku banjir malam tu, aku tahu orang tu pon nak banjir jugak kan. hahaha ego aku dah senipis lapisan ozon sekarang ni. malas nak describe. paham-paham seniri je la eh.







hobi terbaru aku sekarang suka selak balik semua pictures dulu-dulu. aku memang tak kuat. feel like i'm a big loseerrr.


miss you guys.


NotaKaki ; mariners..i oso rindu you guys jugak okeh.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

1 comment:

Liquid said...

warghh sama mcm incek liquid lah rindu rindu rindu....