Friday, January 21, 2011

Public Holiday bersama Dwayne Johnson.

hari ni public holiday, kalau dah public holiday tu mesti lah kena keluar merayau-rayau kalau tak keluar merayau-rayau rasa macam loserr pulak..eh ye ke? macam tu pulak eh?


whatever lah, padahal kalau bukan public holiday pon, bila aku rasa nak keluar merayau-rayau aku buat jugak, tak payah tunggu public holiday pon. okeh hari ni macam biasa jerr, berjalan-jalan sambil membiak lemak dan mentengok wayang bersama-sama Incik Bmw.


sehari sebelum tu dia ada ajak aku pegi tengok wayang. aku pon ok je la, sebab tak de benda nak buat.(padahal, buku-buku students aku ada lagi yang aku tak mark, keji betol kata tak de benda nak buat kan..ish-ish). sebolehnya aku nak tengok ceta Khurafat sebab banyak orang cakap best, tapi Incik Bmw pulekk suruh aku pilih ceta lain. dia kata tak sesuai (aku taktau nape dia kata tak sesuai). mula ah aku dah tarik muka ketat tapi dia tak nampak pon sebab masa tu kitorang disscuss thru phone je. then aku pon suggest la ceta Season of The Witch. at first dia macam okay ja..tiba last minute dia cakap nak tengok ceta Faster pulak dah.


aku malas la nak banyak songgeh, mengenangkan dia tu selalu sebok tak boleh nak bersuka ria selalu, maka hari ni aku gagahkan jua melangkah kaki ke TGV Perda demi meluangkan masa bersama beliau(sekali lagi ayat bajet novel disitu yerr). padahal aku rasa macam tanak pegi dah tadi sebab dia tak kasi aku tengok Khurafat kan maka aku rasa macam nak balas dendam tak nak keluar ngan dia, tapi tak sampai hati lak hahaha..


ceta start pukul 6. aku sampai pukul 5.30. rasa macam awal la pulak. so apa lagi terus ah aku memecutkan kakiku ini ke McD. sebenarnya aku nak beli air je pon.dahaga kot. macam biasa ah kena que. aku rasa dekat limablasmenet aku tunggu orang kat depan ni order. bapak la..menatang hapa ntah dia nak mencekik tu sampai lenguh aku menunggu. tolong jangan buat aku tunggu lama-lama boleh tak? dalam pukul 5.45 macam tu Incik Bmw dah call-call aku tanya aku kat mana. last sekali terpaksa la jugak aku berambus dari kaunter McD tu takot tak sempat. sakit hati betol.


Naseb baik la ceta Faster ni tak menyakitkan hati, best gilak ceta ni. hahahahha. aku dah agak kot sapa mastermind ceta ni last-last memang betoi pon. Faster ni action movie, ada unsur-unsur ganas terlampau, saspens, berapa kali aku terkejut naseb baik gelap kat dalam tu, tak de la orang perasan muka cemberut aku kan. ada jugak babak-babak yang unexpected. fuhh pendek kata Dwayne Johnson memang hero habess ah..dah lerr badan ketul-ketul..mak oiii seksi kot. boleh tak nak cakap sayer suka awak Dwayne Johnson?




















lepas habes movie, kitorang pegi surau dulu, solat then Incik Bmw ajak aku pegi McD balik. sebab aku ada bagitau dia yang aku tak sempat pon beli apa-apa kat McD tadi. dia memang paham sangat dah kegilaan aku kat McD. kali bukan ni setakat air je aku dapat siap dengan set prosperity burger lagik. puas hati aku. hahaha. lama jugak kitorang lepak kat McD. dalam pukul 9 cam tu baru kitorang gerak balik. tu pon sebab Incik Bmw ada meeting sebab besok dia nak gerak gi Perak..dia ada program hape entah, aku lupa la.


so begitulah alkisahnya public holiday sayer hari ni. nak kata best sangat tuh tak da la best sangat macam biasa jugak tapi ok what dari tak buat pape langsung kan.


okeh la till i wrote again, babai.


NotaKaki : abaikan le yeh kalau tajuk tak de kena mengena ngan cerita.
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

5 comments:

Liquid said...

hee incek liquid pn dh tgk haritu... beshhh hee

msTeddy said...

aku dh tgk khurafat..cerita tu ada moral of story..

erin azizan said...

@incek liquid
best ann ceta ni..superb ah

@msTeddy
tu ah aku teringin nak pi tengok..nnt ah ada masa kalau sempat aku hit gsc pulak hehehe

ANATI SOKI said...

oowh.. dwayne johnson... anati soki jatuh cinta.. amacam ? cite? best? berapa bintng ko bleyh bg?

erin azizan said...

@anat

of cos la 5/5. cepat pegy tengok hehehe