Friday, January 7, 2011

Saya kini seorang guru di Matahari Tuition Center.

assalamualaikum!


rasa macam dah hempatblastahun tak hapdate belog..kehkehkeh, busy mengalahkan menteri pulak aku ni kan...sebenarnya tak dak benda nak story thats why la aku tak update..sekali lagi ditegaskan, sayer memang tak hapdate belog, dan sayer tidak mempunyai sebarang masalah..sila jangan risau. sayer okok jerr disini. kamu disana sila jaga diri dengan baik dan sila makan mengikut waktu yang ditetapkan. pesanan ikhlas ini dibawakan oleh seorang gadis manis dari Penang. sekian.


orait sekarang ni kan aku dah officially jadi fulltime teacher kat Matahari Tuition Center. dalam previous entry yang lalu (cewwah) aku ada cakap yang aku jadi part time teacher je kan...disebabkan aku ni penganggur terhormat makanya terus Teacher aku amek aku keja fulltime ngan dia..wah panjang pulak eksepelenasyen..paham tak?


kiranya dah dua hari aku keja kat sana. memang sangat enjoy yeh kerja ni, rasa macam tak kerja pon ada. aku punya kelas pulak dari pukul 4 sampai 5.30 petang jerr setiap hari. so macam mana la aku nak rasa macam waktu bekerja kan..ha ha ha..tak kesah la janji ada gak sumthing yang aku buat. oh yerr lupa lak nak cakap aku handle budak-budak darjah 4 ngan 5 the rest Techer Rasiah yang handle..mantap seh dia, dari pagi sampai ke malam mengajar non-stop. ada la dua orang lagi Teacher yang mengajar kat situ, tapi aku tak sure pulak darjah berapa yang dorang handle. so far aku rasa okay je kat sana. yang bestnya dapat layan budak-budak...oh sukee ok!


sebenarnya aku still tunggu lagi job dari PPD. so tadi updated sekali lagi lah status aku. ish nak cakap cemana eh..nanti korang baca tak paham pulak...macam ni la yer dulu aku prefer nak mengajar sekolah rendah jerr, tapi sekarang aku rasa aku dah ready nak ke sekolah menengah. that day my officer ingat yang aku ni tak ready lagi nak ke sekolah menengah so dia macam bajet-bajet nak hantar aku ke sekolah rendah jerr...satu yang tak bestnya pasal sekolah rendah ni..sekolah rendah tak banyak job compared to sekolah menengah. so kalau nak kerja cepat kena willing gi sekolah menengah la..insyaALLAH aku ready untuk tu.


hopefully ada la kosong cepat-cepat..aku dah pinau bijik mata dok kat rumah ni lama-lama. lagi pulak aku kan nak cari experience. so aku harap sangat tahun aku dapat banyak job, bukan apa ni for future use la untuk nak apply buat pendidikan nanti. ish..tinggi giler harapan aku weh..kalau kecundang, tak tau ah nak meraung macam mana pulak, nauzubillah. mintak-mintak la tak seteruk yang disangka. aku pernah discuss benda ni ngan Hajar (mybestie) dia pon sependapat ngan aku, grab seberapa banyak peluang untuk mengajar tahun ni, sebelum apply U balik pastu ada lagi la beberapa plan lain ..kira macam plan A dan plan B...ye kami berdua memang nak sangat buat pendidikan ni, harapnya apa yang dirancang ni menjadi..doakan kami please.


so thats all for today. thanks for reading.


babai!!
TENKS FOR READING


LIKE ITU MAKSUDNYA SUKA

3 comments:

msTeddy said...

cikgu..sy ada kelas ari isnin..haha..mcm xpuas duk umah..

erin azizan said...

@msTEddy

ko kelas apa ek? bukan ko dah nak keja ke?

msTeddy said...

b4 kerja ade training..kelas lah tu..